Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Mala letnja izložba Gljivarskog društva Novi Sad

  • PDF

Zajednički snimak učesnika izložbeGljivarsko društvo Novi Sad (GDNS) održalo je svoju sedmu po redu izložbu pod nazivom "Mala letnja izložba" u Dunavskom parku, u nedelju, 17.06.2018. godine. Pripreme su počele već u petak, kada su ekipe GDNS obišle Sremske šume oko Grabovaca i više lokaliteta na Fruškoj gori u potrazi za gljivama koje će biti izložene. Trka za eksponatima se nastavila i u subotu kada su pročešljane šume oko Morovića i Obedske bare.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fruška gora se budi

  • PDF

Obraćanje predsednika Pokrajinske vlade Igora MirovićaU prelepom ambijentu Kapele mira u Sremskim Karlovcima u sredu, 13. juna održana je konferencija „Buđenje Fruške gore“. Tom prilikom predsednik Pokrajinske vlade, gospodin Igor Mirović, predstavio je infrastrukturne projekte koje realizuje Pokrajinska vlada na teritoriji Fruške gore, najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji, dok je direktor Fondacije Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture, Nemanja Milenković govorio o kulturnim programima koji su planirani da se realizuju do 2021. godine i tokom nje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EXIT fondacija pokreće uređenje dela Petrovaradinske tvrđave

  • PDF

Obnova OpservatorijePetrovaradinska tvrđava kao kulturno-istorijski spomenik od nacionalne važnosti i jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu počinje da dobija novi izgled. EXIT fondacija pokrenula je uređenje dela Petrovaradinske tvrđave na "Hornverku", a prva faza radova, koja obuhvata rekonstrukciju Opservatorije, tj. objekta Male stražare, već je počela u saradnji sa kompanijom NIS, uz podršku Grada Novog Sada i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada. Opservatorija se nalazi u neposrednoj blizini Komunikacione kapije, na samom prilazu Hornverku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoreno prvo kombinovano dečje igralište na Štrandu

  • PDF

Udruženje ”Čepom do osmeha” je ostvarilo još jedan uspeh. Prvo kombinovano igralište u Srbiji na novosadskom Štrandu je svečano otvoreno u petak, 01. juna. Postavljeno je u okviru projekta „Da vežbamo svi“ putem fondacije „Zajednici zajedno“ kompanije NIS i uz podršku grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SOS Taksi dodelio pomoć porodicama sa troje i više dece

  • PDF

Osam porodica dobilo prvu donaciju„SOS Taksi“ Novi Sad, u saradnji sa Udruženjem „Mame Novosađanke“, je i zvanično započeo humanitarnu dvogodišnju kampanju za pomoć porodicama sa troje dece pod nazivom „Da nas bude više“. Prva u nizu akcija održana je u sredu, 16. maja, u Press centru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS) i ovom prilikom prvih 8 porodica, koje su izabrane od strane Udruženja “Mame Novosađanke”, dobile su bespovratnu donaciju u iznosu od 10.000 dinara, a svakoj od porodica pomoć su lično uručili taksisti, vozači “SOS taksija”. Kako je najavljeno, do kraja ove i tokom cele sledeće godine, svakog drugog meseca novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara dobiće po osam porodica sa troje i više dece, koje kandiduje Udruženje „Mame Novosađanke“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Portpisani protokoli o saradnji OPENSa i studentskih organizacija i institucija

  • PDF

Sa satanka u zgradi Rektorata Novosadskog univerzitetaU zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u četvrtak, 12. aprila, potpisani su protokoli o saradnji između studentskih institucija, studentskih organizacija i OPENSa, kao sledeći korak ka 2019. godini i novim partnerstvima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Vaskršnji turnir za decu u Gračanici u organizaciji TSS i NIS

  • PDF

Neizmerna radost mališana nakon prvog teniskog ispitaTeniski savez Srbije i kompanija NIS u saradnji sa Opštinom Gračanica u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku organizovali su „Vaskršnji turnir za decu“ na kome su mališani imali priliku da kroz igru, druženje i opremu prilagođenu njihovom uzrastu, uz pomoć stručnih trenera, odigraju prvi teniski meč.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Oči u oči sa naukom - Ima li života van Zemlje?

  • PDF

Prof. dr Tijana ProdanovićStartIT Centar, utorak, 27. mart od 19h!
Pre dve godine na Prirodno-matematičkom fakultetu rodila se ideja da se organizuju naučno-popularna predavanja sa interesantnim temama u želji da se nauka približi Novosađanima i da im se pruže nova saznanja kroz ciklus predavanja pod nazivom "Oči u oči sa naukom". Do sada je održano preko 20 različitih predavanja, a novi ciklus se nastavlja u STARTIT Centru (Miroslava Antića 2), svakog poslednjeg utorka u mesecu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četvrti novosadski noćni bazar na Ribljoj pijaci

  • PDF

Program večerašnjeg BazaraNakon tri uspešna bazara, u petak, 16. marta 2018. godine od 18 do 24h, organizujemo Četvrti novosadski noćni bazar na Ribljoj pijaci.
U želji da delimo znanje i širimo pozitivnu energiju, okupljamo još jednom male proizvođače i izlagače, umetnike, kreativce i sve koji poštuju njihov rad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zelena debata izazvala budnu pažnju Novosađana

  • PDF

Sa debate u Kulturnom centru Novog SadaTribina „Kad se male ruke slože“, u okviru ciklusa Zelena debata, održana je u utorak, 20. februara u Klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i voditelj tribine bio je Danilo Koprivica.
Dvadesetprva po redu Zelena debata deo je mini serijala „I priroda i društvo“, a priča o ljudima opredeljenim da im život u prirodnom okruženju bude svakodnevica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com