Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Bioskopski maraton u Areni Cineplex pratilo rekordnih 7000 ljudi

  • PDF

Praznik za filmofileDo kasno u noć u sredu, 23. avgusta, oko 7000 ljubitelja sedme umetnosti uživalo je u velikoj akciji Arene Cineplex - Bioskopski maraton, čime je ujedno oboren rekord dnevne posete centralnog novosadskog bioskopa. Cena ulaznice koja je iznosila 150 dinara uticala je na mnoge filmofile da naprave pravi filmski maraton u Areni te su maratonci gledali i do pet najaktuelnijih filmova u bioskopu uživajući i u neizostavnim kokicama i piću po akcijskoj ceni od 150 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Regata Majke Angeline po osmi put okupila Kupince i njihove goste

  • PDF

Regata ispraćena molitvom protekla u najboljem reduOsam godina zaredom, u okviru mesne slave Kupinova posvećene svetici Majki Angelini, početkom avgusta, održava se atraktivna manifestacija „Regata Majke Angeline“. Kuriozitet vodenog puta, dugog 25 km, kojim se regata kreće, je meandar reke Save, tzv. „potkovica“, koju reka formira oko Obedske bare, pa je početna stanica, posle nekoliko sati vožnje od starta u tzv. Plandištu, u neposrednoj blizini ciljnoj - Skeli, obe u Kupinovu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana NIS otvorena škola tenisa na Zlatiboru

  • PDF

Uspomena na prvi pravi treningKompanija NIS, Teniski savez Srbije (TSS) i TK Zlatibor Springs organizovali su na Zlatiboru besplatnu školu tenisa za decu. Mališani svih uzrasta, na zabavan i motivacioni način, imali su priliku da sa vrhunskim trenerima nauče prve teniske korake, koristeći opremu prilagođenu njihovom uzrastu. Na kraju sva deca, učesnici ove manifestacije dobili su zaslužene diplome i medalje koje im je uručio državni šampion Nikola Zekić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. Branislav Uzelac: Kurs za zvanja u MGSS u cilju smanjenja trovanja gljivama

  • PDF

Detalj sa kursa na KopaonikuProf. Branislav Uzelac, predsednik Asocijacije gljivara Srbije i predsednik Komisije za nauku i edukaciju Mikološko-gljivarskog saveza Srbije, tokom šest dana držao je kurs za zvanja u MGSS. Slični kursevi, kao uslov primanja u punopravno članstvo, godinama su održavani u okviru matične Asocijacije gljivara. To je bila osnova za dogovor prof. Uzelca sa predsednikom MGSS Zoranom Jelenkovićem i potpredsednikom MGSS Goranom Miloševićem, o neophodnosti organizacije tečaja prilagođenog potrebama Saveza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliko interesovanje za tribinu Kupujmo domaće ili kako uspeti u Srbiji

  • PDF

Detalj sa tribine u KCNSTribina „Kupujmo domaće ili kako uspeti u Srbijiˮ održana je u utorak 1. avgusta, u Klubu „Tribina mladihˮ Kulturnog centra Novog Sada. Autor i predavač bio je Aleksandar Kosovac, srpski biznismen. Pored Kosovca, o ovoj temi govorili su Branko Radun, politički analitičar i Željko Injac, urednik sajta Vidovdan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Kopaoniku počeo prvi Pripremni kurs za zvanja u MGSS

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kursaNa najlepšoj srpskoj planini, Kopaoniku, počeo je prvi Pripremni kurs za zvanja u Mikološko gljivarskom savezu Srbije za polaganje koje će biti sprovedeno od 01.- 03. septembra ove godine, u vreme održavanja manifestacije „Dani vrganja“, takođe na Kopaoniku. Ovaj šestodnevni kurs za članove gljivarskih društava sa teritorije cele Srbije, predstavnike Nacionalnog parka Kopaonik, odvija se u organizaciji MGSS, u kongresnoj sali Familly hotel „Angela“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gosti Letnje džez akademije Novi Sad - Dortmund posetili galeriju Matice srpske

  • PDF

Gosti impresionirani viđenimU pauzi između muzičkih programa u okviru sedme Letnje džez akademije Novi Sad - Dortmund, koja se u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada održava od 15. do 22. jula, gosti iz Dortmunda su, 18. jula 2017. godine, bili u poseti Galeriji Matice srpske sa željom da upoznaju našu kulturu i umetnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Katarina Jonev: Zaštitimo našu decu od sajber izazova

  • PDF

Katarina JonevKatarina Jovnev je konsultant i analitičar za politike sajber bezbednosti, stručnjak koji se bavi zaštitom dece na internetu, danas vrlo aktuelni. Stanje u Srbiji smatra ne tako pozitivnom ali se potajno nada da će se to u narednom periodu promeniti. Živimo u vremenu u kojem se razbijaju barijere, u kojem ne postoje mogućnost da razdvojimo sajber život, koji živimo na interenetu, po društvenim mrežama, od realnog života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovan Dejanović Novosadskom sajmu poklonio fotografiju Druga Tita na Sajmu

  • PDF

Jovan Dejanović i Slobodan CvetkovićJedan od najomiljenijih gradonačelnika Novog Sada dvadesetog veka i svedok zlatnih godina Poljoprivrednog i Sajmova LORIST i Sajma turizma u Novom Sadu, Jovan Dejanović, posetio je u utorak, 11. jula 2017. godine, Novosadski sajam. Tom prilikom je generalnom direktoru Slobodanu Cvetkoviću poklonio fotografiju na kojoj dočekuje Josipa Broza Tita na Poljoprivrednom sajmu sedamdesetih godina prošlog veka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vodenim hologramom u Dunavskom parku obeležen početak projekta Festival svetlosti

  • PDF

Spektakl u Dunavskom parku svakodnevno za vreme trajanja EXIT festivalaPočetak projekta „Festival svetlosti“ prikazan je u utorak, 4. jula 2017. u Dunavskom parku, tačno u 21.21, u organizaciji Fondacije „Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture“ i Exit festivala. Događaju je prisustvovalo više od 5.000 ljudi uživo, dok je prenos putem Facebook stranice Fondacije „Novi Sad 2021“ ispratilo preko 9.000 ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com