Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Nove mere JP Vojvodinašume na Ribarskom području Gornje Podunavlje

  • PDF

Direktor JP Vojvodinašume Roland Kokai uručio je akreditacije volonterima ribočuvarima            Rekreativni ribolovci sa Ribarskog područja „Gornje Podunavlje“ pokrenuli su peticiju kojom traže ukidanje privrednog ribolova na Dunavu u SRP „Gornje Podunavlje“, zbog kako se navodi velikih šteta koje privredni ribolov nanosi ribljem fondu, odnosno nekontrolisanog izlova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nove aktivnosti projekta Akcija Dunavskih vodiča

  • PDF

Budući Dunavski vodiči            „Akcija Dunavskih vodiča“ projekat je usredsređen na dalje obrazovanje i profesionalizaciju 93 Dunavska Vodiča koji su obučeni u sklopu programa Interreg B, Danube Transnational Program, projekat LENA (2017-2019). Dunavski vodiči su specijalni vodiči za kulturu i prirodu Podunavlja, sa ciljem promocije vrednog prirodnog i kulturnog nasleđa, formiranja turističkih programa i tura za različite ciljne grupe (turisti, studenti, lokalno stanovništvo, deca, osobe sa invaliditetom itd.).  Projekat doprinosi zaštiti životne sredine i podizanju svesti o značaju Podunavlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova vanredna kontrola ribarskog područja SRP Gornje Podunavlje

  • PDF

Rubočuvarska služba JP Vojvodinašume u akciji            Nastavlja se sa vanrednim akcijama i kontrolama ribarskih područja  ribočuvarske službe JP Vojvodinašume ”Sava-Dunav-Studva 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Titula Evropske prestonice kulture predata Novom Sadu

  • PDF

Novi Sad - za nove mostove            Titula Evropske prestonice kulture sinoć je predata gradovima koji će biti njeni nosioci 2022. godine - Novom Sadu (Srbija), Ešu (Luksembrug) i Kaunasu (Litvanija). Titulu su predali hrvatska Rijeka i irski Golvej, a svečana ceremonija je, usled pandemije koronavirusa, bila organizovana onlajn, odnosno emitovana na irskoj televizijskoj mreži „TG4”. Svečanu ceremoniju možete pogledati na platformi „TG4”, kao i na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Disko - folk Fruška gora

  • PDF

Fruškoj treba vekovni mir            Male visine ali zahtevnog terena, koja je jedva kvalifikuje za pojam planine, Fruška gora je mesto posebne dimenzije. To potvrđuje nekolicina vrhova, koji se ovde nazivaju čotovi (Crveni - 539m, Pavlasov - 531m, Isin - 522, Crvena krečana - 512, Iriški venac -  509., Ledinački crni čot - 507, Kraljeva stolica - 502m, Pletena anta - 500m).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odbrana tradicije

  • PDF

Novi broj revije TOPSRBIJA pred čitaocima            Prijateljska sugestija jednog našeg kolege, visoko pozicioniranog u profesionalnim krugovima, sa pokrićem, bila je da su naši tekstovi „preopterećeni“ tradicijom. Izrečena u tonu primedbe, od naše strane bila je shvaćena kao pohvala, jer je upravo suština revije TOPSRBIJA, od prvog dana bila u fokusu tema i njena orijentacija tokom svih prethodnih 27 brojeva.
            Tako je i ovoga puta, možda i više nego ranije, jer osećamo da za tim ima potrebe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srđan Olman: ŠTA NAS JE SNAŠLO u Areni Cineplex 1. aprila

  • PDF

Plakat kao pozivnica na stand up nastup Srđana Olmana            Jubilarna godina bioskopa Arena Cineplex donosi novine, ne samo filmskim sladokuscima, nego i posetiocima širih interesovanja.
            Tim povodom, Arena sa zadovoljstvom predstavlja stand up nastup Srđana Olmana „Šta nas je snašlo?” koji će biti održan u četvrtak, 1. aprila u 19 časova u najvećoj sali bioskopa.  Ulaznice po ceni od 800 dinara od danas su u prodaji na blagajnama Arene, a kako je kapacitet sale ograničen i rezervacija ulaznica nemoguća, obezbedite svoje mesto na vreme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Katarina Stevanović Mis turizma Srbije za Mis sveta

  • PDF

Zajednički snimak najlepših devojaka sa Draganom Ćoso            Katarina Stevanović (19 godina), studentkinja Muzičke akademije - smer etnomuzikologija i etnokoreologija, iz Kraljeva, je Mis turizma Srbije za 2020/21. godinu pod licencom Miss Tourism World, što će joj omogućiti da ispred ove asocijacije učestvuje na izboru za najlešu ženu sveta u turizmu na takmičenju koje se uobičajeno održava krajem svake godine (ove godine još nije određeno gde će biti održano završno svetsko takmičenje. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obuka za nastavnike i nastavnice osnovnih i srednjih škola na temu klimatskih promena

  • PDF

Klimatske promene vidljive na svakom koraku            Pozivaju se zainteresoani da se prijave na Obuku za nastavnike i nastavnice na temu klimatskih promena, koju organizuje WWF Adria-Srbija (Svetska organizacija za prirodu), u okviru projekta „Da nam klima štima”, koji podržava Vlada Švedske. Cilj obuke je razvijanje kompetencija nastavnika i nastavnica za primenu interdisciplinarnog pristupa obrazovanju o klimatskim promenama i upotrebu različitih digitalnih alata i interaktivnih tehnika učenja u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Februar u znaku ljubavi i vina

  • PDF

U ambijentu Vinarije Vinum u Sremskim Karlovcima            Iako najkraći u godini, februar je mesec koji nas asocira na najuzvišenije osećanje, a to je ljubav. Hrišćani 14. februara proslavljaju žaštitnike iskrene ljubavi, pravoslavni vernici obeležavaju Svetog Trifuna, zaštitnika vinara, bračne ljubavi i vernosti i iscelitelja, a rimokatolička crkva slavi uspomenu na episkopa Valentina, zaštitnika zaljubljenih.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com