Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO

Aktuelno

Zasavica na Sajmu turizma u Novom Sadu

  • PDF

Brodić Umbra, jedna od atrakcija ZasaviceSpecijalni rezervat prirode Zasavica i ove godine je bio prisutan na LORIS-u 2013. Ovakvi događaji se ne propuštaju, kako kaže upravnik rezervata, gospodin Slobodan Simić, zbog važnosti da ih njihovi korisnici vide, pozdrave i požele da posete, da „pobegnu“ u prirodu i uživaju u svemu onome što su im Zasavičani pripremili. Tim pre, što su Novosađani, uz Beograđane, najveći konzumenti lepote Zasavice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Crveni i Red taksi nagradili svoje verne mušterije

  • PDF

Nagrade čekaju septembarske dobitnikeVozi i nagrađuje. Tako glasi slogan novosadskog Crvenog i Red taksija. Svake godine ova polularna taksi služba nagrađuje svoje verne klijente vrednim nagradama. Nagrade se izvlače na svaka tri meseca. Unapred su odredjeni datumi, 25-og u martu, junu i septembru. Pravo učestvovanja u nagradnoj igri ima svaka stranka koja sakupi 10 kupona koje vozači Crvenog i Red taksija dele nakon svake vožnje. Jedna vožnja - jedan kupon.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Univerzitet Singidunum u Novom Sadu upisao prve studente

  • PDF

Prof. dr Milovan Stanišić poželeo dobrodošlicu brucošimaNove akademske 2013/14. godine svečanim prijemom prve generacije studenata, Univerzitet Singidunum, prvi privatni akreditovani Univerzitet u zemlji, započeo je studijske programe i u Novom Sadu.
Osnovan pre petnaest godina (1999), Univerzitet Singidunum realizuje nastavu na nekoliko lokacija u Beogradu, Subotici, Nišu i Valjevu, a od 30. septembra i u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspela akcija Biciklo vozimo-planeti pomozimo 2013.

  • PDF

Tradicionalno treću godinu za redom, na Svetski dan bez automobile, 22. septembra, članovi Ekocentra „Vodomar 05“ iz Temerina oranizovali su akciju pod nazivom „Biciko vozimo –planeti pomozimo“. Činjenica da je učesnika svake godine sve više , dokaz je da su pogodili temu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamburica fest obnovlja sat na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF

Simbol grada zahvaljujući donaciji Tamburica festa uskoro u punom sjajuObnavljanje sata na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu počelo je danas u prisustvu organizatora VI Svetskog tamburica festa koji su već ranije najavili da će sva sredstva prikupljena od prodatih karata Tamburica festa biti donirana u humanitarne svrhe. Dobijena je saglasnost JP Poslovni prostor, a radovi će se obavljati uz stalni nadzor Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mir, kultura i turizam, konferencija u Novom Sadu

  • PDF

Novi Sad, grad kulture i turizmaMeđunarodna konferencija „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – CTTH“ se od samog nastanka bavi istraživanjima iz oblasti turizma, slobodnog vremena, ho¬telijerstva, gastronomije, lovnog turizma kao i srodnih multi¬dicsiplinarnih studija, a tradicionalno se održava još od 1997.godine. U početku, bila je deo Međunarodnog sajma turizma “LORIST“ na Novosadskom sajmu, a od ove godine održava se ranije i to na dve lokacije, u Privrednoj komori Vojvodine i Spomen zbirci Pavla Beljanskog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Erg: Srbija ima tenisku budućnost

  • PDF

Vladimir Erg na Dejvis kup meču Srbija-FrancuskaU vreme kada naša Teniska reprezentacija bije bitku protiv reprezentacije Kanade, u polufinalnom meču Dejvis kupa, koji se od 13. do 15. septembra igra u Beogradskoj areni, pravo je vreme da naš međunarodni teniski vrhovni sudija Vladimir Erg da svoj komentar o stanju u srpskom tenisu, kada su u pitanju naslednici Novaka Đoković, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog.
Danas u Srbiji ima preko 20 fjučersa, turnira sa nagradnim fondom od 10.000$. Kada je Vladimir Erg počinjao, sredinom devedesetih godina, bila je „nemoguća misija“ baviti se kako sudijskim poslom tako i tenisom. U tadašnjoj Jugoslaviji, nije bilo ni jednog profesionalnog turnira. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat Moj kraj za bolju kulturu življenja u Novom Sadu

  • PDF

Kulturni centar Novog Sada kao nosilac projekta dobijanja kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, organizovao je prvi u nizu programa koji treba da uključe sve građane u osmišljavanju boljeg i kvalitetnijeg načina života, unapređenja okoline i tolerancije. Projekat nosi naziv “Moj kraj” i namenjen je upravo podsticanju građana u poboljšanju osnovne kulture – kulture življenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragutin Miljković: Mala gostiona najstarija gostiona sa imenom i prezimenom

  • PDF

Dragutin MiljkovićDragutin Miljković, rođen u Raškoj, a oženjen u Subotici (gde je diplomirao na Ekonomskom fakultetu), dugogodišnji turistički radnik i dobar poznavalac palićkih prilika (i neprilika), napisao je i uz pomoć Vlada AP Vojvodine, za njen 160-ti rođendan, odštampao knjigu „Mala gostiona Palić 1852-2012. godine i na taj način postao njen hroničar.
Istorija Male gostione je istorija Palića, a vreme, ljudi, događaji koje Mala gostiona pamti, načinili su od nje danas kultno mesto, moglo bi se reći, instituciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vjekoslav Papadopulo: Fijakerijade sve brojnije, ali se to države ne tiče

  • PDF

Vjekoslav PapadopuloNa Prvenstvu Vojvodine u vožnji konjskih zaprega u Kucuri, održanom u četvrtak 5. septembra 2013. godine, sve je pratio i Vjekoslav Papadopulo, potpredsednik Konjičkog saveza Vojvodine i predsednik Upravnog odbora Udruženja odgajivača lipicarske rase konja Srbije. Zadovoljan brojem i učesnika i onih koji su pratili takmičenja, nezadovoljan što konjički sport u Srbiji nema adekvatan status, uprkos tome što se sve više mladih ljudi uključuju i bavi ovim plemenitim i atraktivnim sportom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com