Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM

Seoski turizam

Gaston, vlasnika Milana Kurilića iz Neština, sve za poželeti

  • PDF

Milan KurilićDeo jedinstvenog projekta DMO/DMC Dunav, koji ima za cilj jačanje turističke ponude, konkurentnosti i promociju Fruške gore i Dunava, kao i razvoj mikro i malih preduzeća, čiji je autor Regionalna razvojna agencija Bačka, je i porodična vinarija „Gaston“, vlasnika Milana Kurilića iz Neština.
Vinarija “Gaston” u fruškogorskom vinogorju na neštinskom potezu ima 4,5 hektara pod vinogradima, i pored vinarije i pecare, uobičajenih za ovaj tipično voćarski kraj, poseduje i ribnjak, restoran, te natkriven dvorišni prostor predviđen za razne vrste prezentacija, kao i izdvojen prostor za pripremu hrane i malu pekaru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Etno selo Babina reka iz detinjstva Slaviše Živkovića

  • PDF

Slaviša ŽivkovićEtno selo Babina reka je ime dobilo po potoku koji protiče pored istoimenog kompleksa. Vlasnik, gospodin Slaviša Živković počeo je da osmišljava njegov izgled pre četrnaest godina, a za goste ga otvorio u junu 2010. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaš Isailovi za potpuni doživljaj Srema

  • PDF

Ljiljana i Milan JovanovićUsamljen, još uvek jedini u kraju, i širem auditorijumu nedovoljno otkriven, Salaš „Isailovi“, tek čeka svoje vreme. Na putu od Sremske Mitrovice prema Vognju, 2,5 km od grada, između ravnice i voćnjaka, na Rumskom drumu bb, poslednjih godinu dana ovaj salaš prima goste koji žele da se u miru i spokoju vojvođanske ravnice i ambijentu nalik minulim vremenima, odmore od svakodnevnice, evociraju uspomene, ili jednostavno provedu jedan kvalitetan dan u prirodi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodeljeni grantovi za kragujevačka seoska domaćinstva

  • PDF

Etno domaćinstvo Cicića u StragarimaU svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca, u sredu, 3.12.2014. godine, potpisani su Ugovori o dodeli grantova za podsticaj razvoja seoskog turizma sa pet domaćina koji se ovim poslom već bave ili su tokom ove godine kategorisali domaćinstva.
Podsticajna sredstva će dobiti domaćini Ivan Dimitrijević iz sela Drača, Svetlana Cvetković iz Petrovca, Siniša Dimović iz Velikih Pčelica, Jelena Pavlović iz Vlakče i Milomir Cicić iz Stragara. Sa njima je u ime grada Kragujevca ugovor potpisao Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brkin salaš na Čeneju, salaš u kojem gazduju žene

  • PDF

Nataša MatićSalaš koji nosi ime po ukrasu muškog lica, koji je proslavio mnoge kicoše - Brkin salaš, nalazi se na starom putu za Suboticu, nedaleko od aerodroma Čenej, na svega 10 km od autoputa Beograd-Subotica, i samo 17 km od centra Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Virića Vodenici Zlatni bor

  • PDF

 Ambijent domaćinstva Virića Vodenica u MušvetamaSeosko turističko domaćinstvo “Virića Vodenica” je ovogodišnji dobitnik priznanja “Zlatni bor” za najuređenije seosko domaćinstvo, koje svake godine tradicionalno dodeljuje Turistička organizacija Zlatibora. "Virića Vodenica" nalazi se u zlatiborskom selu Mušvete, 10 km udaljenom od centra Zlatibora. Kuća je sagrađena davne 1925. god., a 90-tih je renovirana i pridodate su joj neophodne prostorije. Kuriozitet same kuće je očuvani patos postavljen kada je kuća izgrađena. Virići su posebno ponosni na brojne predmete iz tog perioda koji su u njihovom posedu i krase smeštaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nedeljno druženje na Plavom salašu

  • PDF

Dragana Vasić (druga s leva) u društvu prijateljaUdruženje „Plavi salaš“ na istoimenom salašu u Čeneju, u nedelju, 17 avgusta bilo je domaćin manifestacije „Ukus tradicije i salaša“. Ova dva puta, zbog vremena, odlagana manifestacija, imala je za cilj predstavljanje starih i umetničkih zanata, fijakera i čeza, tamburaša i tamburaške pesme, te starih vojvođanskih jela i pića, kao tradicionalnih vojvođanskih vrednosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kuća Čolovića, izazov i za turiste i za druge domaćine

  • PDF

Ivan IgnjatijevićReprezentativno zdanje, Kuća Čolovića u selu Mala Vrbica (Stragari), na padinama Rudnika, danas je aposlutni lider seoskog turizma, i to ne samo u Šumadiji, što je potvrđeno nagradom, koje je ovo domaćinstvo dobilo u maju 2012. godine kao „Brend-lider za zasluge u razvoju eko i etno turizma u jugoistočnoj Evropi“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pansion Azucki, prvi privatan smeštaj u Novom Bečeju

  • PDF

Nenad AzuckiOpština Novi Bečej je zahvaljujući svom položaju, Specijalnom rezervatu prirode “Slano Kopovo”, Parku prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva, kulturno-istorijskim spomenicima: Muzeju dobrotvora i počasnog člana Matice srpske Vladimira Glavaša-Glavaševa kuća, prvom muzeju starih traktora i parnih mašina na Balkanu “Žeravica” vlasnika Čedomira Žeravice u Novom Miloševu, zavičajnom muzeju Novog Miloševa “Katarka”, ruševinama benediktinske opatije Arača, pokraj Novog Miloševa, te dvorca Gedeona Rohoncija na Bisernom ostrvu, dvorca Sokolac i “kaštilja” porodice Karačonji u Novom Miloševu, uz narastajući manifestacioni turizam, izbila u prvi plan turističke ponude i turističe tražnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Posetite Salaš Tatić u Turiji

  • PDF

Salaš Tatić u TurijiSalaš porodice Tatić, vrednih poljoprivrednika i dobrih domaćina, nalazi se u srcu Bačke, na obali Velikog bačkog kanala, nadomak živopisnog i tradicijom bogatog sela Turija, ćuvenog po Kobasicijadi ičinjenici da se nalazi praktično na tri vode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com