Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

SB MERKUR - Kada se priroda i nauka udruže

  • PDF

Dr sci med Dejan Stanojević    Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Merkur“ Vrnjačka Banja, medicinska ustanova za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje, dijabetesa i oboljenja na koštano-zglobnom aparatu, u skladu sa savremenim fenomenom razvoja zdravstveno-banjskog centra istovremeno širi svoju ponudu u pravcu wellness&spa i fitness programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nove saradnje i novi gosti u Merkuru

  • PDF

Zadovoljstvo interesovanjem makedonskih turista za usluge SB MerkurMakedonsko tržište zainteresovano za turističku ponudu Vrnjačke Banje
            Tim Specijalne bolnice Merkur krajem aprila posetio je Skoplje u cilju prisustva prezentaciji turističkih potencijala Srbije u Makedoniji. Događaj je organizovala Turistička organizacija Srbije, usled velikog interesovanja građana Makedonije za odmor u Srbiji. Tim Specijalne bolnice Merkur činili su predstavnici prodaje i marketinga: Ivana Vušović, Milica Radičević i Boban Stojković i zajedno sa predstavnicima turističke privrede Vrnjačke Banje  i drugih destinacija iz Srbije ostvareni su brojni kontakti koji obećavaju saradnju u budućem periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Po zdravlje u Merkur

  • PDF

Ekipa SB Merkur na Sajmu turizma u Beogradu    Na 44-om Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, tokom četiri sajamska dana 23. do 26. februara 2023. godine, veliki broj prijatelja, saradnika i predstavnika medija posetio je štand Specijalne bolnice Merkur  kako bi se informisali šta se sve dogodilo u periodu između dva Sajma.
    Pansioni - za svakog ponešto

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MERKUR na Sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

SB Merkur, Vrnjačka Banja            Na 44. Međunarodnom Sajmu turizma u Beogradu koji se održava od 23. do 26. februara 2023. godine na Beogradskom sajmu, zdravstveni i spa centar Merkur iz Vrnjačke Banje predstaviće posetiocima najnoviju ponudu i sve ono što se dogodilo u periodu od prethodnog Sajma. Na Sajmu Merkur će prezentovati Pansione za period od 01. marta do 31. decemba koji pružaju mogućnost svima koji budu želeli da se tokom ove godine odmore, prekontrolišu i unaprede zdravlje u Vrnjačkoj Banji, učine to u Merkuru. Specijalno kreirani Merkurovi pansioni kombinuju komforan smeštaj, najsavremeniju dijagnostiku, terapije, tretmane  mineralnom vodom i visoko specijalizovan tim lekara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat SI4CARE pokreće Centar kompetencija za društvene inovacije za aktivno i zdravo starenje

  • PDF

Pažnja zdravlju starije populacije            Univerzitet u Ljublјani, uz podršku partnera projekta SI4CARE, pokreće stalni centar kompetencija za društvene inovacije za aktivno i zdravo starenje, podstičući posvećenost pronalaženju i pružanju novih rešenja i modernih koncepata za aktivno i zdravo starenje širom regiona ADRION.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uvođenje telemedicine u lečenju dijabetesa u SB Merkur

  • PDF

Sa predstavljanja prijekta na Sajmu turizma u Novom Sadu            Na štandu Specijalne bolnice Merkur drugog dana Sajma turizma u Novom Sadu, održana je promocija projekta SI4CARE. Projekat SI4CARE - Društvene inovacije za integrisanu zdravstvenu zaštitu starije populacije u regionu ADRION - podržan je od strane Interreg ADRION programa, finansiranog iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fonda. Sa budžetom od 2,3 miliona evra, projekat ima za cilj da doprinese stvaranju transnacionalnog ekosistema za društvene inovacije u integrisanim zdravstvenim uslugama za starije stanovništvo širom ADRION zemalja. SI4CARE je počeo u decembru 2020. i završiće se u maju 2023. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem: Šećerna bolest 2022: novine i izazovi

  • PDF

Najava kongresa            Specijalna bolnica “Merkur" u periodu od 21. do 23. oktobra 2022. godine, biće domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu "Šećerna bolest 2022: novine i izazovi”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održaće predavanja koja ističu najnovija saznanja o dijabetesu. Učešće na ovom skupu će uzeti preko 200 učesnika, a namenjen je izabranim lekarima, internistima, specijalistima endokrinolozima… Deo učesnika pratiće simpozijum on-line dok će deo prisustvovati predavanjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur širi svoju prodajnu mrežu na nove kontinente

  • PDF

Dr Dejan Stanojević nakon potpisivanja sporazuma sa gospodinom Ozan Kajom            U svečanoj Sali hotela Persian Azadi, Teheran, direktor Specijalne bolnice Merkur, dr Dejan Stanojević, potpisao je u utorak, 09. novembra, ugovor o prodaji Merkurovih kapaciteta u medicinskom turizmu, sa gospodinom Ozan Kajom, vlasnikom agencije M2 Organisation, iz Antalije u Turskoj, koja se bavi prodajom medicinskih usluga za strane goste u preko 50 bolnica u celom svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur organizovao nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti sa međunarodnim učešćem

  • PDF

Detalj sa simpozijuma u SB Merkur u Vrnjačkoj Banji.            U petak 17. septembra 2021. godine, u 16:00h u kongresnoj sali, zgrade Termominerlanog kupatila, u Vrnjačkoj Banji, akademik prof dr Nebojša M. Lalić, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsednik Republičke komisije za dijabetes, svečano je otvorio Nacionalni simpozijum „Šećerna bolest 2021: dijagnostika, terapija i prevencija“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Egipatski turisti na odmoru u Srbiji

  • PDF

Nj.E. Amr Aljowaily, ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji sa suprugom u obilasku Merkura            Godinama su srpski turisti posećivali Hurgadu i Šarm-el Šeik, da li će od sada turisti putovati u drugom smeru? Najava takvog dešavanja stiže iz Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com