Wed02012023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Projekat SI4CARE pokreće Centar kompetencija za društvene inovacije za aktivno i zdravo starenje

  • PDF

Pažnja zdravlju starije populacije            Univerzitet u Ljublјani, uz podršku partnera projekta SI4CARE, pokreće stalni centar kompetencija za društvene inovacije za aktivno i zdravo starenje, podstičući posvećenost pronalaženju i pružanju novih rešenja i modernih koncepata za aktivno i zdravo starenje širom regiona ADRION.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uvođenje telemedicine u lečenju dijabetesa u SB Merkur

  • PDF

Sa predstavljanja prijekta na Sajmu turizma u Novom Sadu            Na štandu Specijalne bolnice Merkur drugog dana Sajma turizma u Novom Sadu, održana je promocija projekta SI4CARE. Projekat SI4CARE - Društvene inovacije za integrisanu zdravstvenu zaštitu starije populacije u regionu ADRION - podržan je od strane Interreg ADRION programa, finansiranog iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fonda. Sa budžetom od 2,3 miliona evra, projekat ima za cilj da doprinese stvaranju transnacionalnog ekosistema za društvene inovacije u integrisanim zdravstvenim uslugama za starije stanovništvo širom ADRION zemalja. SI4CARE je počeo u decembru 2020. i završiće se u maju 2023. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nacionalni simpozijum sa međunarodnim učešćem: Šećerna bolest 2022: novine i izazovi

  • PDF

Najava kongresa            Specijalna bolnica “Merkur" u periodu od 21. do 23. oktobra 2022. godine, biće domaćin i organizator Nacionalnog simpozijuma na temu "Šećerna bolest 2022: novine i izazovi”. Tokom ova tri dana eminentni stručnjaci iz oblasti dijabetologije, održaće predavanja koja ističu najnovija saznanja o dijabetesu. Učešće na ovom skupu će uzeti preko 200 učesnika, a namenjen je izabranim lekarima, internistima, specijalistima endokrinolozima… Deo učesnika pratiće simpozijum on-line dok će deo prisustvovati predavanjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur širi svoju prodajnu mrežu na nove kontinente

  • PDF

Dr Dejan Stanojević nakon potpisivanja sporazuma sa gospodinom Ozan Kajom            U svečanoj Sali hotela Persian Azadi, Teheran, direktor Specijalne bolnice Merkur, dr Dejan Stanojević, potpisao je u utorak, 09. novembra, ugovor o prodaji Merkurovih kapaciteta u medicinskom turizmu, sa gospodinom Ozan Kajom, vlasnikom agencije M2 Organisation, iz Antalije u Turskoj, koja se bavi prodajom medicinskih usluga za strane goste u preko 50 bolnica u celom svetu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur organizovao nacionalni simpozijum o šećernoj bolesti sa međunarodnim učešćem

  • PDF

Detalj sa simpozijuma u SB Merkur u Vrnjačkoj Banji.            U petak 17. septembra 2021. godine, u 16:00h u kongresnoj sali, zgrade Termominerlanog kupatila, u Vrnjačkoj Banji, akademik prof dr Nebojša M. Lalić, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsednik Republičke komisije za dijabetes, svečano je otvorio Nacionalni simpozijum „Šećerna bolest 2021: dijagnostika, terapija i prevencija“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Egipatski turisti na odmoru u Srbiji

  • PDF

Nj.E. Amr Aljowaily, ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji sa suprugom u obilasku Merkura            Godinama su srpski turisti posećivali Hurgadu i Šarm-el Šeik, da li će od sada turisti putovati u drugom smeru? Najava takvog dešavanja stiže iz Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni dan fizioterapeuta proslavljen u Merkuru u znaku oporavka od korone

  • PDF

Fizioterapeuti Merkura u akciji            Međunarodni dan fizioterapeuta ima za cilj da istakne značaj struke fizioterapeuta, kao eksperata za ljudski pokret. Praznik se slavi u celom svetu, a obeležen je i u Vrnjačkoj Banji, gde je tim Merkurovih fizioterapeuta, demonstrirao vežbe koje se rade u okviru rehabiitacije pacijenata koji su preležali koronu, pošto je tema ovogodišnjeg Dana fizioterapeuta bila rehabilitacija osoba nakon preležanog Covida19.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POST-COVID rehabilitacija Merkur Vrnjačka Banja

  • PDF

Dragocena iskustva Merkura.            Lekari Merkura koristeći iskustva iz kovid-režima, napravili su novi program rehabilitacije i oporavka, koji pomaže u rešavanju širokog spektra fizičkih simptoma nakon korone i otklanjanje tegoba nakon kovida.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spa model Merkura interesantan iranskim banjama

  • PDF

Zajednički snimak domaćina sa gostima iz Irana            Ambasador Irana u Srbiji, Njegova Ekselencija Rašid Hasan Pur Baei, posetio je  u utorak, 9. marta 2021. godine Specijalnu bolnicu Merkur u Vrnjačkoj Banji, radi upoznavanja sa programom rehabilitacije u srpskim banjama, kako bi se takav model primenio i u Iranu. Srpsku stranu predstavili su predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktor Merkura dr sci. med. Dejan Stanojević, sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković i Miodrag Miljković, predsednik Klastera zdravstvenog i medicinskog turizma Srbije

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ponovo radi Merkur u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Specijalna bolnica Merkur            Specijalna bolnica Merkur nije više u režimu COVID bolnice i počela je da normalno prima goste od 18. januara 2021. godine. Očekuje se veliki broj dijabetičara koji u 2020. godini nisu stigli na uobičajeni tretman u Vrnjačkoj Banji dok je Merkur bio u režimu COVID bolnice

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com