Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM

Zdravstveni turizam

Merkur dodelio priznanja najboljim radnicima u 2013. godini

  • PDF

Direktor dr Dejan Stanojević uručuje priznanje Blagoju StojanovićuZaposleni i penzioneri Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji sa svojim poslovnim partnerima i predstavnicima medija na prigodnoj proslavi 13. januara, obeležili su završetak stare i početak nove poslovne godine.
Direktor SB Merkur mr dr Dejan Stanojević je u kratkom obraćanju naglasio da je iza ove Ustanove jedna uspešna godina u kojoj je ostvareno više od 180 hiljada noćenja, što predstavlja porast od 40% u odnosu na 2012. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pola veka Specijalne bolnice Čigota Zlatibor

  • PDF

Specijalna bolnica Čigota ZlatiborDanom Specijalne bolnice Čigota, 17. decembra 2013. i slavom Svetog Nikole, te izložbom “50 godina Specijalne bolnice Čigota (1964-2014)” postavljenom u aperitiv baru u Čigoti, autorke Mirjane Crnčević, započeto je obeležavanje velikog jubileja - 50 godina postojanja i uspešnog poslovanja Specijalne bolnice Čigota. Fotografije sa izložbe svedoče o važnim događajima vezanim za osnivanje Lečilišta Čigota, nabavke prve medicinske opreme i dolaska prvih pacijenata, kao i o današnjem izgledu Specijalne bolnice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur obeležio svetski dan borbe protiv dijabetesa

  • PDF

Jedna od brojnih predavanja stručnjaka SB MerkurSvetski dan borbe protiv dijabetesa, 14. novembar, obeležen je u Specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj Banji, uz prigodne aktivnosti tokom cele protekle nedelje.
Kao eminentna ustanova koja je proglašena za Nacionalni edukativni centar, Merkur ima ulogu da podiže svest o šećernoj bolesti i na tu temu su održana predavanja u osnovnim i srednjim školama u Vrnjačkoj Banji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maja Vermezović: Čigota bila i ostala jedinstvena zdravstvena ustanova

  • PDF

Maja VermezovićSpecijalizovano lečilište za hipertireozu, osnovanla je Vlada Srbije još 1964. godine. Izgradnja današnjeg objekta završena je 1978. godine, a mesto na kojem je podignuta izabrano je na osnovu elaborata koji je uradio tim stručnjaka: lekara, klimatologa, arhitekata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti iz Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Specijalna bolnice Merkur u Vrnjačkoj BanjiSpecijalne bolnice "Merkur", nastavlja sa uspešnim poslovanjem. Pored stalne brige o unapređenju kvalitetne, savremene ponude svim profilima zainteresovanih za lečenje u ovoj specijalizovanoj ustanovi, svakodnevna briga se vodi I o zaposlenima. Pre nekoliko dana je, nešto ranije nego inače, direktor Specijalne bolnice "Merkur", dr Dejan Stanojević, dodelio je jubilarne nagrade svojim zaposlenima, saopštila je ova bolnica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica Merkur, domaćin simpozijuma endokrinologa

  • PDF

Dr dejan Stanojević, direktor Specijalne bolnice Merkur aktivno je učestvovao održanom na skupu Udruženja banja na Sajmu turizmaSpecijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje organizuje 15. i 16. marta simpozijum "Diabetes mellitus-uvek aktuelna priča od edukacije obolelih do prevencije komplikacija“. Teme o kojima će na simpozijumu biti reči su rano otkrivanje, dijagnoza, prevencija i lečenje dijabetesa i njegovih komplikacija sa posebnim akcenton na program edukacije osoba obolelih od dijabetesa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur potvrdio lidersku poziciju u zdravstvenom i wellness turizmu

  • PDF

Specijalna bolnica Merkur je atraktivanim nastupom sa tematskim danima predstavila svoju ponudu na Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.
Prvi dan sajma je bio posvećen osoboma obolelim od dijabetesa. Tom prilikom predstavljena su najnovija saznanja u oblasti lečenja dijabetesa od strane eminentnih stručnjaka. Na štandu su bili prisutni lekari endokrinolozi, koji su davali savete, pružali sve informacije, kao i predstavnici Udruženja za borbu protiv dijabetesa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalna bolnica Merkur u poseti SAD

  • PDF

Srpska delegacija prilikom obilaska jedne čikaške medicinske ustanoveU periodu od 28.11. do 08.12.2012. godine, u organizaciji Kongresa Srpskog ujedinjenja, Sjedinjene Američke Države je  posetila delegacija iz Srbije. Na ovom putu Specijalnu bolnicu Merkur predstavljala je Nina Milošević. Delegaciju su činili još Slavka Drašković, direktorka kancelarije za dijasporu, Dijana Vukomanović, narodni poslanik, prof. dr Nevenka Žarkić-Joksimović, prodekan beogradskog univerziteta, prof. Mirjana Drakulić predsednik  Saveta FON-a, dr Branislav Katančević, direktor Ribarske Banje i ostali.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Branislav Katančević: Predstavljeni potencijali zdravstvenog turizma srpskoj dijaspori u SAD

  • PDF

Dr Branislav KatančevićKongres srpskog ujedinjenja, koji je započeo svoj rad kao prvi centar dijaspore u matici, u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Ministarstvom spoljnih poslova, Privrednom komorom Srbije, Srpsko-Američkom komorom, Srpsko-Američkom lekarskom komorom i Srpsko-Američkom advokatskom komorom, organizovao je promociju usluga zdravstvenog turizma u SAD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stomatološka Ordinacija Tia Dentico: Trudnice obavezno da posećuju stomatologa

  • PDF

tia denticoStručni tim beogradske Stomatološke ordinacije “Tia Dentico” smatra da je prva poseta stomatologu potrebna dok je dete još u stomaku - TRUDNICE. One se obučavaju za sve što je potrebno da bi se beba zdravo razvijala i uklanjaju se mogući uzročnici karijesa i oboljenja desni. Bakterije se prenose iz usta majke na bebu i potrebno ih je držati pod kontrolom. Nažalost, kod većine trudnica su već prisutna uznapredovala oboljenja zuba i desni, koja se moraju izlečiti, jer se mogu razviti ozbiljne komplikacije. Majka je potrebno da prekontrološe svoje rizike pre nego što bebi izniknu prvi zubi. Posebno je tada značajno da ima zdrave zube i desni i da kontroliše ravnotežu bakterija. Ali, ne treba zaboraviti ni očeve, pa ni braću i sestre.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com