Sat06032023

Poslednja izmena:11:05:23 PM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA

Obeležavanja

Završeno 59. Sterijino pozorje, počinju pripreme za 60.

  • PDF

Radost slavodobitnika, glumačke ekipe Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz iz Novog SadProglašavanjem pobednika i uručivanjem nagrada Sterijinog pozorja, 3. juna 2014. godine, na sceni „Jovan Đorđević“, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, završen je zvanični deo 59. Sterijinog pozorja, koje je započelo otvarajućom besedom glumca Nebojše Dugalića, 26. maja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve nagrade 59. Sterijinog pozorja

  • PDF

Sa svečane dodele nagradaŽiri 59. Sterijinog pozorja u sastavu: predsednik - Ljuboslav MAJERA, reditelj, članovi - Anđelka NIKOLIĆ, rediteljka, Slobodan TIŠMA, književnik, Nebojša DUGALIĆ, glumac, Boban JEVTIĆ, pozorišni kritičar, video je od 26. maja do 02. juna 2014. devet predstava u Selekciji nacionalne drame i pozorišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodna dunavska konferencija o kulturi u Novom Sadu

  • PDF

Gradonačelnik Miloš Vučević poželeo je učesnicima konferencije uspešan rad i prijatan boravak u Novom SaduMeđunarodna Dunavska konferencija o kulturi, koju organizuje Kulturni centar Novog Sada, zajedno sa Evropskom dunavskom akademijom, otvorena je u ponedeljak, 5. maja, u svečanoj sali Master centra Novosadskog sajma. Učesnicima i posetiocima dobrodošlicu je poželeo Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, podsetivši da je prva Dunavska konferencija o kulturi održana u Ulmu, a sada imamo čast i zadovoljstvo da su predstavnici tog grada kod nas, što govori da je ostvarena kvalitetna i trajna saradnja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladimir Dulović: Nešto novo i nešto staro o Slaviji

  • PDF

Spomenik Dimitriju Tucoviću na SlavijiKoliko poznajemo svoju istoriju?
Turistička agencija „Magelan“ iz Novog Sada je u cilju obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, kreirala programe pešačkih i kombi-tura, obilaska značajnih lokaliteta vezanih za ovu temu, jednodnevne izlete obilaska mesta prvih bitaka za vreme velikog rata (Cer i Drina), turu kojom se obilazi Sremski front i veliku turu - Sarajevo, Crna Gora, Albanija, Kajmakčalan, Solun i Zejtinlik, Bitolj, Prokuplje, Niš, Beograd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatna antena za Montevideo

  • PDF

Dragan Bjelogrlić je jedan od laureataMeđu domaćim igranim serijama prikazanim na malim ekranima tokom protekle godine najbolja je bila “Na putu za Montevideo”, odlučio je žiri 3. Fedisa, Festivala domaćih igranih serija. Priznanja su laureatima uručena u bioskopu “Palas Šumadija”, gde je festival otvorio Dragan Bjelogrlić, a program vodili glumica Nevena Šarčević i Tijana Marković u okviru finalne večeri trećeg Fedisa.
Prethodno je reditelju Dragoslavu Laziću dodeljena Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji, za seriju iz šezdesetih godina prošlog veka “Muzikanti”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nikola Tesla, čovek za sva vremena

  • PDF

Nikola TeslaNikola Tesla je humanim vizijama i univerzalno vrednim delom promenio svet.
Nikola Tesla je jedan od najvećih naučnika i pronalazača u istoriji čovečanstva. Tome u prilog idu podaci da je u periodu od 1885. do 1927. godine Patentnoj službi Sjedinjenih Američkih Država prijavio ukupno 124 različitih patenata iz oblasti elektrotehnike, mašinstva, daljinskog upravljanja plovnim objektima, mernih instrumenata, vazduhoplovstva...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uručene nagrade 58. Sterijinog pozorja

  • PDF

Detalj sa uručenja nagrada 58. Sterijinog pozorjaPodelom nagrada i predstavom “Hasanaginica” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, po tekstu Ljubomira Simovića u režiji Olivere Đorđević, izvedenoj u čast nagrađenima, završeno je 58. Sterijino pozorje. Na Pozorju je od 25. maja do 3.juna prikazano 10 predstava i realizovano 55 pratećih sadržaja koji su upotpunosti potvrdili reči direktora Sterijinog pozorja, gospodina Selimira Radulovića, da će 58. Sterijino pozorje biti “bogato, raznorodno i dinamično”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Selimir Radulović: Sterijino pozorje na dobrom putu

  • PDF

Selimir RadulovićUručujući Sterijine nagrade 58. najznačajnijeg domaćeg pozorišnog festivala, na kojem je od 25. maja do 3. juna prikazano osam predstava u selekciji nacionalne drame i pozorišta i dve u selekciji međunarodnog programa Krugovi, direktor Sterijinog pozorja Selimir Radulović je čestitao nagrađenima zaželevši im uspeh u budućem radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Emir Kusturica i Zona Zamfirova otvorili 58. Sterijino pozorje

  • PDF

Emir Kusturica otvorio ovogodišnje 58. Sterijino pozorjeU subotu, 25. maja, u Novom Sadu svečano je otvoreno 58. Sterijino pozorje. Ta čast, ove godine pripala je dvostrukom dobitniku Zlatne palme filmskog festivala u Kanu, Emiru Kusturici, na opšte zadovoljstvo, organizatora Pozorja, Novosađana i ljubitelja pozorišta i pozorišnih igara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

58. Sterijino pozorje može da počne

  • PDF

Dan uoči otvaranja Međunarodni pozorišnog festivala Sterijinog pozorja u Novom Sadu, glavni organizacioni tim Pozorja je prisutne predstavnike medija uverio da je sve spremno za njegov početak.
Besedom našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice i mjuziklom po delu Stevana Sremca Zona Zamfirova (režija Kokan Mladenović, kompozitor Marko Grubić, Pozorišta na Terazijama, Beograd), 58. Sterijino pozorje će biti svečano otvoreno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com