Wed08052020

Poslednja izmena:09:14:34 AM

Back TURIZAM

Turizam

Počelo postavljanje turističke signalizacije u Temerinu

 • PDF

Dragocene informacije za turiste            Prvi znaci turističke saobraćajne signalizacije u opštini Temerin postavljeni su proteklog vikenda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Gde su granice Vojvodine kao turističke destinacije

 • PDF

Dr Nataša Pavlović            Turistička organizacija Vojvodine je najrespektabilniji promoter turističkih i za turističku privredu vezanih resursa najprisutnijih u regionu, ali i na tržištima zemalja Dalekog istoka. Da to nije fraza potvrđuje stalni porast dolazaka gostiju poslednjih godina u Vojvodinu. Po rečima direktorice TOV, dr Nataše Pavlović, uz kontinurana predstavljanja od strane TOV-a na sajmovima turizma, organizacijom Vojvođanskih večeri i Dana Vojvodine po gradovima regiona, i zajedničke napore TOV-a i turističke privrede, moguće je ostvariti još bolje rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raste broj turista i noćenja u Vojvodini

 • PDF

Vrdnik lider u banjskom turizmu            Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Vojvodinu je u decembru posetilo 40.676 turista, što je za 10,1% više nego u prethodnoj, 2018. godini, takođe beleži se porast ukupnog broja noćenja od  čak 13,6%.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pećinci spremni za novu turističku sezonu

 • PDF

Zajedničkim snagama do novog turističkog rekorda            U susret novoj turističkoj sezoni i manifestacijama po kojima je pećinačka opština već postala prepoznatljiva, Turistička organizacija opštine Pećinci organizovala je krajem januara radni sastanak kojem su prisustvovali načelnica Opštinske uprave Dragana Krstić, direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci Milan Aleksić, predstavnik opštinskog Udruženja poljoprivrednih proizvođača Nemanja Aleksić, predstavnici svih osam udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Minulu godinu obeležili su novi trendovi u turizmu Novog Sada

 • PDF

Kampanja TONS-a doprinela da sve veći broj brodova pristaje u Novom Sadu            Najnovija istraživanja koja su sprovedena na teritoriji Novog Sada, a koja se tiču stavova i ponašanja turista u Novom Sadu, ukazuju na to da je dužina boravka domaćih i stranih turista zajedno u našem gradu povećana na 3,6 noći, kao i da se većina turista (njih preko 58%) odlučuje da boravi u privatnom smeštaju (kuće, stanovi, apartmani za odmor), u odnosu na 41,7% onih koji biraju hotel/hostel/kamp za boravak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Idealan zimski raspust u Merkuru

 • PDF

Idealan odmor za celu porodicu            Nagradite svoju decu zato što su bila dobra, neka provedu raspust u Vrnjačkoj Banji.
Vreme školskih raspusta savršeno je za putovanja i odmor sa porodicom. Raspust proveden van kuće ili van grada učiniće da se osećate rasterećenije, jer ćete uz druženje sa porodicom na kratko zaboraviti na sve što vam u svakodnevnom životu predstavlja izvor stresa, a Vrnjačka Banja je savršeno mesto da sve ovo ostvarite. Nakon vremena provedenog u prirodnom banjskom ambijentu, deca će biti odmornija, pa će lakše pristupati i školskim obavezama i domaćim zadacima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarolija zimskog odmora u Merkuru

 • PDF

Radost uživanja            Kada se završi euforični praznični period, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, proslava i druženja, pravi je trenutak za planiranje putovanja u cilju opuštanja i punjenja baterija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godina obaranja rekorda u Merkuru

 • PDF

Sa dodele nagrada najuspešnijim radnicima Merkura            Tradicionalna proslava Dana Merkura 13. januara upriličena je u restoranu Novog Merkura. Svake godine menadžment Merkura okuplja zaposlene, prijatelje i saradnike  u cilju dočeka Srpske Nove godine i osvrta na prethodnu godinu. Na veliku žalost svih prisutnih direktor Merkura dr sci Dejan Stanojević nije prisustvovao proslavi, zbog neodložnih obaveza, ali su se svi zaposleni potrudili da ispune njegovu želju da veče protekne u dobrom druženju i raspoloženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EDEN 2019 opštini Pećinci

 • PDF

Ljubica Bošković (levo) i Marija Labović            Ovogodišnji dobitnici prestižnog priznanja „Izuzetne destinacije Evrope“ - Eden 2019, našla se i opština Pećinci. Svečanost povodom uručenja priznanja slavodobitnicima, održana je u Starom dvoru, na Svetski dan turizma, 27. septembra. Ovim priznanjem lauerati će biti uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network), sa mogućnošću razmene dobrih primera iz prakse, u cilju podsticanja drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Ćuruvija: Menjanje turističke slike Potisja u Čongrad županiji i jedanaest vojvođanskih opština

 • PDF

Miloš Ćuruvija            Aktivnu ulogu na razvoju projekta IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region), imala je konsultantska kuća „Futurizam“ sa sedištem u Novom Sadu. Ovaj projekat, u okviru Interreg-IPA CBC programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, sa Turističkom organizacijom Vojvodine kao vodećim partnerom i mađarskim partnerom - Čongrad županijom, ima za cilj unapređenje turističke ponude Potisja i jedanaest opština i gradova koje su njime obuhvaćene, kroz razmenu iskustava i unapređenje postojećih kapaciteta u oblasti turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: IDENTIS projekat saradnje Mađarske i Srbije

 • PDF

Dr nataša Pavlović            Prezentacija finalne Strategije sa Akcionim planom koja se odnosi na područje Potisja, u okviru projekta IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region), u okviru Interreg-IPA CBC programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija, održana je u Info centru Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu, kao vodećeg partnera na projektu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EKSPANZIJA BANATSKOG TURIZMA - ZRENJANIN 2019-2020

 • PDF

Turističkoj organizaciji Zrenjanina brojna priznanja za uspešan rad            Turistička organizacija grada Zrenjanina (TOZ) je zahvaljujući većem angažovanju i uvođenju inovacija u poslednjih nekoliko godina uspela da realizuje mnogo toga. Ova, 2019. godina je bila izuzetna o čemu svedoče i dobijene nagrade: Brend ambasador u turizmu zapadnog Balkana na Međunarodnoj agro biznis konferenciji u Vrnjačkoj Banji, nagrada za suvenir na Sajmu seoskog turizma na Goliji, kao i nagrada Novosadskog sajma za doprinos razvoju turizma grada Zrenjanina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com