Mon01252021

Poslednja izmena:10:25:21 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

SVE SPREMNO ZA IZBOR MISS TURIZMA SRBIJE 2021

 • PDF

Sa prethodnog izbora za Miss            Organizacija Miss Turizma Srbije pod licencom Miss Tourism World već sedmu godinu za redom organizuje najprestižniji događaj u Srbiji, promovišući turizam kako u Srbiji i regionu, tako i u celom svetu, i sve to pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i podršku Turističke organizacije Srbije i drugiih prijatelja i medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu na Petrovaradinskoj tvrđavi

 • PDF

Pogled na Petrovaradinsku tvrđavu sa Dunava            Novi Sad će od 12. do 15.08. 2021. godine biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu. Očekuje se da na ovom takmičenju zakazanom na Petrovaradinskoj tvrđavi, mestu na kome je pre 20 godina nastao i svetsku slavu stekao muzički festival EXIT,  učestvuje između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje. Događaj će medijski  pokriti Jurovižn, a takmičenje će biti uživo prenošeno preko Jurosporta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zahvaljujući zadruzi selo opstaje i razvija se

 • PDF

ZZ Agro-Klek, svetska, a naša            "Agro Klek" iz Kleka (opština Zrenjanin), jedna je od najuspešnijih zemljoradničkih zadruga na teritoriji Vojvodine. Uz unapređivanje proizvodnje, zapošljavanje novih radnika, pre svega meštana, njihov osnovni zadatak je da budu na korist mestu i njegovim stanovnicima.  - ZZ "Agro Klek" je lokalna zadruga na koju se selo od 3.000 stanovnika praktično oslanja. Imamo 77 zaposlenih, 70 zadrugara i 100 kooperanata. Od 85-90% tržišnih viškova zadrugari i kooperanti predaju kod nas. Nemamo ni dinara duga ni prema kome. Poverenje nas je i održalo u fokusu. Tu je tim ljudi koji složno radi više od 20 godina sa istom idejom da sačuvamo imidž firme, da ne prevarimo nikoga, da ne potrošimo tuđu robu, da imamo redovne i dobre plate koje zaposlenima u ovoj zadruzi i njihovim porodicama omogućavaju da žive od svog rada u svojim sredinama - ističe Radovan Bokić, direktor zadruge.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Partnerstvo države i zadružnog sektora je dobitna kombinacija

 • PDF

Radislav Jovanov            Zadružni savez Vojvodine (ZSV) je krovna organizacija zadružnog sektora koja okuplja više od 400 aktivnih zemljoradničkih zadruga u Pokrajini. Savez je prepoznatljiv po sprovođenju niza aktivnosti koje doprinose poboljšanju položaja zadruga u ukupnom društveno-ekonomskom sistemu. U protekle 3-4 godine, Savez je bio aktivan učesnik u akciji "500 zadruga u 500 sela" koja je ispred Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, predvođena sadašnjim ministrom za brigu o selu, gospodinom  Milanom Krkobabićem. Kroz ovaj program, ne samo da su ostvarene velike investicije u zadrugama, već je na pravi način istaknut značaj zadrugarstva i potreba za zadružnim organizovanjem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bački Gračac: Kakva zadruga, takvo i selo

 • PDF

Crkva Svetog proroka Ilije u Bačkom Gračacu            ZZ „Agrolika“, Bački Gračac, ubraja se među najstabilnije od oko 400 zadruga članova Zadružnog saveza Vojvodine. Osnovana u maju 2004. na temeljima zadruge iz 1946., posle burnih previranja, beleži uspon i povećanje broja kooperanata, kao i povećano ulaganje u razvoj zadruge, tako i u razvoj lokalne zajednice. Uspevši da sačuva postojeći kapital  vraća svoju prvobitnu funkciju i pod rukovodstvom prvog čoveka zadruge, dipl. agronoma Zvonka Banjeglava, kreće u intenzivan razvoj:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zanimljiv online e-Geovikend u subotu na PMF-u

 • PDF

Radovan Kovač            Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizujet tzv. e-Geovikend preko ZOOM aplikacije, u subotu, 12. decembra, od 9.00 - 12.00h! I ovoga puta Geovikend donosi niz informacija i interesantnih predavanja, jedino što se to sada čini prvi put online. Poziva sve srednjoškolce koji vole geografiju, turizam i putovanja da se prijave putem linka za ZOOM registraciju:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve prednosti kamper turizma

 • PDF

Kamperizam sve zastupljeniji u svetu            Nakon pandemije svi privredni subjekti će početi drugačije da razmišljaju o efikasnosti i ekonomičnosti, a kao društvo moraćemo razmišljati drugačije o tome kako delujemo. Pripreme za turističku sezonu 2021. Uveliko su u toku, a prilikom takve vrste planiranja obavezno se u obzir uzimaju i promene koje su nastale kao posledica pandemije COVID-19, a samim tim i u afinitetima, potrebama i željama turista, odnosno promene u trendovima koji pristižu i kojima se ovaj sektor neminovno prilagođava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Da li je kuvanje na otvorenom zaista toliko lako kako se čini

 • PDF

Romeo Karanović            Sač (peka, crepulja, vršnik) je zemljana, tučana ili kovana posuda sfernog oblika, pod kojim se na ognjištu peku hleb, lepinje, pite, meso... Vezuje se za tradicionalan način pripreme etno specijaliteta u svim balkanskim zemljama. Zahvaljujući entuzijazmu pristalica tradicije i "kuvanja u prirodi" sač danas doživljava svoju renesansu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Još dve nedelje do Poljoprivrednog sajma

 • PDF

Najava prve online konferencije ove vrste na Novosadskom sajmu            Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam prvi put organizuje onlajn od 14. do 18. decembra na adresi www.expoonline.rs. Do početka događaja ostalo je dve nedelje. Prijavilo se više od 130 izlagača iz zemlje i inostranstva koji će ponuditi proizvode i usluge u oblasti poljoprivrede. Pripremljeni su popusti i sajamske akcije, a jedino što će biti potrebno je da se posetioci besplatno registruju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ElanWave - IT kompanija nove generacije

 • PDF

Dejan Dujak            ElanWave je kompanija iz Holandije za razvoj softvera, specijalizovana za razvoj prilagođenog softvera koristeći Microsoft tehnologije (SQL Server, .NET, SharePoint…) i proizvode otvorenog koda koji su izgrađeni uz Microsoftove tehnologije (kao što je Umbraco CMS). Polje rada je i pomoć organizacijama savetima, dizajnom i implementacijom Microsoft rešenja. Ova firma je osnovana pre desetak godina, zvanično od 2016. otvorena je kancelarija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragica Samardžić o pomoći države turističkoj privredi u vreme pandemije

 • PDF

Dragica Samardžić

            Dragica Samardžić, do odlaska u penziju u avgustu 2020. godine na poziciji viši savetnik za oblast turizma u Kabinetu predsednika Privredna komora Vojvodine (PKV), član sekcije za marketing Udruženja banja Srbije, član Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije (PKS), član Nacionalnog saveta za razvoj turizma Republike Srbije, ukratko čovek ogromnog iskustva u turističkoj privredi, dala je svoje viđenje o poslovanju privrednih subjekata u oblasti turizma i ugostiteljstva u novonastaloj situaciji izazvanoj korona virusom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VIRTUELNA NOĆ ISTRAŽIVAČA U NOVOM SADU

 • PDF

Noć istraživača i ove godine ima niz zanimljivih sadržaja            Uz poštovanje svih epidemijskih mera Evropska noć istraživača ove godine biće održana 27. novembra 2020. u virtuelnom svetu. U godini koja protiče u znaku aktuelne pandemije organizatori Evropske noći istraživača odlučili su da najveću i najzabavniju naučnu žurku učine dostupnom svim radoznalcima samo uz nekoliko klikova!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com