Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Potpisom ojačana saradnja Novosadskog sajma i Italije

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji            U godini u kojoj obeležava vek postojanja Novosadski sajam s ponosom najavljuje jubilarni 90. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti održan od 20. do 26. maja. Zemlja partner je Italija, sa kojom je danas potpisan Ugovor o partnerstvu. Potpise su, u prisustvu ambasadora Italije u Republici Srbiji NJ. E. Luke Gorija, na dokument stavili Antonio Ventreska, direktor Italijanske trgovinske agencije ITA/ICE i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dr Dejan Stanojević reizabran za predsednika Skupštine Komore zdravstvenih ustanova Srbije

  • PDF

Dr Dejan Stanojević (desno) po četvrti put zaslužio poverenje kolega            Direktor Specijalne bolnice Merkur iz Vrnjačke Banje, dr sci. med. Dejan Stanojević, izabran je po četvrti put za predsednika Skupštine Komore Zdravstvenih ustanova Srbije. Na četvrtoj sednici skupštine Komore održanoj 7. aprila 2023. god. u „Hotelu M” u Beogradu, komisija je jednoglasno donela odluku da zbog aktivnog učešća u dosadašnjem radu Komore produži mandat predsedniku dr sci. med. Dejanu Stanojeviću na još četiri godine. Direktor Merkura definitivno je pokazao da je na visini zadatka koji ova funkcija zahteva, da je opravdao definisana očekivanja i stekao dugoročno poverenje  članova Komore. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

VIŠE OD 200 BICIKLISTA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI U TRCI ZA OLIMPIJSKE BODOVE

  • PDF

Spektakl na Petrovaradinskoj tvrđaviKoncert Tijane Bogićević kao specijalna poslastica za posetioce Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festival
           
U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad, Serbia Epic serija se, nakon uzbudljivih biciklističkih trka na Andrevlju, seli na jednu od najatraktivnijih lokacija u Evropi, na Petrovaradinsku tvrđavu. Tokom Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala više od 200 biciklista će, vožnjom po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova, “juriti” olimpijske bodove, a posetioci će imati priliku da uživaju u pravom porodičnom aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje. Na festivalu ih očekuje muzički program predvođen velikim koncertom Tijane Bogićević, štandovi sa hranom uz “Ukuse Vojvodine” i trka guralica za najmlađe. Ulaz je slobodan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vizije i vizionari

  • PDF

Krćedinska ada - naslovna strana novog broja revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE br. 36            Vidljivi napredak sa početkom novog milenijuma, paralelan sa osnivanjem turističkih organizacija, vodećih promotera turističkih programa od lokalnog i nacionalnog značaja, kao i rad turističkih poslenika, još uvek Srbiju nije stavio u red evropskih turističkih destinacija povišene tražnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najavljena serija trka Srbia Epic

  • PDF

Sa prethodnog takmičenja na petrovaradinskoj tvrđavi            U prelepom zdanju Gradske kuće u Požarevcu koja datira još iz 1889. godine predstavljena je serija biciklističkih trka Serbia Epic. U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad spektakularne trke, na veoma atraktivnim lokacijama, doneće takmičarima bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Žena, majka, kraljica i boginja - modna revija održana Vršcu u čast osnaživanja i jednakosti žena

  • PDF

Ivan Topalović: Nada Temeljković             Položaj žena danas još uvek nije izjednačen u ovom turbulentnom svetu. Njih se uglavnom setimo početkom marta u susret njihovom međunarodnom prazniku… a pažnju zaslužuju svih 365 dana, svake godine! Budući da žene i dalje vode borbu za svoj položaj, kreatorka Dobrica Stojanović odlučila je da 16. marta u Vinariji Helvecija 1880 u Vršcu organizuje reviju pod nazivom “Žena, majka, kraljica i boginja" kao podršku ženama širom sveta - da nisu same i da se njihova vrednost svakodnevno ceni!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dana Niculescu: Uređenim mestima i povoljnim cenama Srbija privlači rumunske turiste

  • PDF

Dana Nicolescu (prva s leva) sa članovima ekipe koja je realizovala promociju projekta EuroVeloBanat u Temišvaru            Na razmeđi srpskog i rumunskog, u prostornom, kulturološkom, jezičkom i svakom drugom smislu, za Danu Niculescu iz Temišvara je velika prednost koja je obeležila njen život. Dugogodišnji novinar Banater Zeitung-a iz Temišvara, i profesionalno i personalno više je nego upućena u prilike sa obe strane granice, što joj daje mogućnost da realno proceni društvena kretanja, razvoj u različitim oblastima u obe zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Aleksandra Rosić: Kad porastem biću advokat

  • PDF

Aleksandra Rosić            Aleksandra Rosić student prve godine Pravnog fakulteta za privedu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, jedna je od onih koja je školske 2022/23. postignutim rezultatima u dosadašnjem školovanju zaslužila stipendiju Fakulteta koji priprema buduće pravnike, advokate i sudije.
            - Oduvek sam želela da studiram pravo, i dve godine pre nego što sam upisala Univerzitet Privredna akademija, na osnovu preporuka imala sam odluku da studiram baš ovde. Za stipendiju sam blagovremeno saznala kao đak opšteg smera Gimnazije „Svetozar Marković“ u Novom Sadu, i pošto sam završila sa odličnim prosekom, kvalifikovala sam se za dobijanja stipendije, koju sam na kraju i ostvarila - objašnjava Aleksandra Rosić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Milica Bijelović na putu da ostvari sve svoje snove

  • PDF

Milica Bijelović            Period studiranja, kao i svako drugo životno doba, nosi sa sobom razna iskustva. Na putu dugom nekoliko godina, postoje stepenice koje uvek kreću od one prve. Uz svaku se mora popeti, jer nosi različita znanja i veštine za obavljanje različitih poslova, i sve bitno za formiranje jedinke kao celovite ličnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Pozitivne ocene srpskog zadrugarstva iz svetskog vrha

  • PDF

Mr Jelena Nestorov Bizonj            - Bila nam je izuzenta čast da u našoj zemlji ugostimo uvaženog gosta, gospodina Ariel Enriko Guarkoa iz Argentine, predsednika Međunarodnog zadružnog saveza (ICA COOP), u okviru koje je, u Palati Srbije, u petak 10 marta, organizovana Međunarodna konferencija pod nazivom „Budućnost je u zadrugarstvu“, upriličen susret sa resornim ministarstvima, sledeća dva dana organizovane posete zadrugama u centralnoj Srbiji i Vojvodini (Banatu). Osnovni kvalitet ove posete bila je razmena iskustava, ocena našeg zadrugarstva u odnosu na zadrugarstvo u Evropi i svetu, te davanja smetnica o pravcima razvoja korisnim za naše zadruge. Ono što smo u međusobnim razgovorima čuli je da su neki od rezultata u  našem poljoprivrednom zadrugarstvu iznad evropskog nivoa, što me posebno raduje, iz čega možemo zaključiti da smo deo sveta kada je zadrugarstvo u pitanju, ali i da ima još mnogo prostora za napredak - rekla je mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) po završetku posete čelnog čoveka Međunarodnog zadružnog saveza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Međunarodna konferencija o budućnosti zadrugarstva

  • PDF

Sa konferencije za medije u Palati Srbija            Od kada je Vlada Srbije preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća i Akademijskog odbora za selo SANU 2017. godine pokrenula projekat „500 zadruga u 500 sela“ vratila se vera u mogućnost razvoja sela, kroz rešavanje konkretnih problema i sprovođenje akcija, o čemu se do tada bezmalo pola veka, samo pričalo. Pod geslom da „samo udruženi možemo ići napred“, zadruge postaju nosioci razvoja sela i šire, i kao važne poveznice seljaka, struke i nauke, na putu su rešavanja pitanja o zakonski uređenom pravnom položaju, pre svega problema pravno-imovinskih odnosa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Gordana Radović: Konkretna rešenja za boljitak položaja žena na selu

  • PDF

Gordana Radović            Jednakost, poštovanje i razumevanje žena čini se večnim pitanjima sa vrlo malim pomakom u nalaženju pravih puteva, načina da se to razreši. Razgovori, tribine, su samo jedan od pokušaja da se skrene pažnja društvene zajednice na status žene, majke, sestre, radnice, stuba jedne zdrave porodice, profesionalno i društveno angažovane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...