Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Auto kamp - Camping Zasavica, najbolji u Srbiji

  • PDF

kamp zasavicaOd prošle godine Specijalni rezervat prirode Zasavica krasi novoizgrađeni kamp, čime je omogućeno svima onima koji žele da uživaju u ovom prirodnom raju duže od jednog dana, da ostanu duže. Kamping  Zasavica je smešten u šumi, u neposrednoj blizini ulazne kapije Vizitorskog centra, kapaciteta 42 mesta, potpuno je opremljen i savremeno uređen i predstavlja najmoderniju verziju kampa u jugoistočnoj Evropi sa tri zvezdice, a sa standardom koji prevazilazi te okvire. To konkretno podrazumeva, da je svako mesto obezbeđeno sa pijaćom vodom i strujom; da recepcija raspolaže telefonom, faksom, kompjuterom i paratećom opremom; da su kamperima na raspolaganju zajednička prostorija, kuhinja, vešeraj i sanitarni prostor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Bean festival 2012. donosi bogat program dešavanja

  • PDF

S obzirom da su ove godine mnogi, pa i temerinski Bean festival, koji se održava od 1-3. juna, uskraćeni za tzv. bilbord kampanju zbog izbora, Organizacioni odbor ove izuzetne manifestacije pribegao je održavanju redovnih konferencija za novinare, kako bi medije i javnost upoznao sa urađenim, ali i svim onim što se planira u predstojećih dvadesetak dana, a sve u nameri da ovaj festival bude podignut za lestvicu više u odnosu na prethodne. Zato će sve dobre strane koje krase dosadašnje festivale biti zadržane, ali će biti i novih zanimljivih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

SRP Zasavica, 15 godina posle

  • PDF

Slobodan Simić, upravnik SRP ZasavicaOva, 2012. godina je posebno značajna godina za Specijalni rezervat prirode Zasavica. Ovo je godina u kojoj Zasavica slavi jubilej, 15 godina od osnivanja Specijalnog rezervata prirode, njegovog proglašenja i davanja na staranje Prvoj nevladinoj organizaciji na prostorima Srbije i Balkana, „Pokretu gorana“ iz Sremske Mitrovice. Entuzijazam male grupe zaluđenika u prirodu i ljubav za ovu reku i prostor je rezultirala razvojem i sadržajima koji se mere svetskim standardima. SRP Zasavica je stavljen pod zaštitu države još davne 1977. godine, kao prirodno dobro od izuzetnog značaja, ali tek sa NVO “Mladi gorani” i gospodinom Slobodanom Simićem, ovaj rezervat dobija pun smisao i značaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

35. Fruškogorski planinarski maraton iz snova

  • PDF

maratonDobro društvo i dobra atmosfera, fruškogorska lepota upotpunjena mirisima procvetalog bagrema i divljeg kestena, izazov, ispit psihe, volje i kondicije... Svašta pomalo od toga privuklo je na start 35. po redu Fruškogorskog planinarskog maratona na Popovici više od 13.800 učesnika dece, mladih, starijih i starih, željnih da prema svojim mogućnostima, pređu neku od 17 po dužini i težini različitih staza na mapi ove godine (do 2010. ih je bilo 12), koje prolaze kroz prelepe šumovite predele, pored divnih i drevnih manasrtira, kroz pitoma sremska mesta u kojima ih dočekuju nasmejana i gostoljubiva lica meštana. I oni, kao da su hteli da daju svoj doprinos, neku dodatnu energiju, uz dobro raspoloženje su, po običaju, za ovu priliku spremili žurnim učesnicima vodu, čajeve, sendviče, pasulj....

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Neumorni Vodomari i na Fruškogorskom maratonu promovisali Bean fest

  • PDF

Neumorni članovi Nevladine organizacije Eko udruženje “Vodomar 05” iz Temerina su svakodnevno na terenu.

Kamere su ih zabeležile na startu Planinarskog marotan, ali i na brojnim kontrolnim tačkama, gde su delili letke i pozivali zainteresovane da dođu na 8. temerinski Bean festival od 1-3. juna ove godine. Očigledno u dobroj kondiciji, članovi ekipe “Vodomara 05” prošli su 19 kilometara staza na Fruškoj gori i tako se u pravom svetlu pokazali pred javnošću i samim sobom, istovremeno ispunivši jedan od brojnih zadatak u okviru plana marketinških aktivnosti za ovogodišnju Temerinsku pasuljijadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Treće svetsko prvenstvo u kuvanju magarećeg paprikaša: Bokseri iz Zemuna najbolje kuvali

  • PDF

Treće svetsko prvenstvo u kuvanju magarećeg parikaša bilo je i ove godine svetsko, a naše. Svetsko zato što ga ne organizuje niko osim nas, zato što je održano u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, najvećoj farmi magaraca na Balkanu, svetsko zato što je prelepo zamišljeno i odrađeno, svetsko zato što je kuvanje bilo po jedinstvenom receptu... U predivnom ambijentu, obogaćenom ove godine izložbom „Svet dinosaurusa“, po idealnom prolećnom danu, kuvalo je 10-ak ekipa, uz budnu pažnju preko 2.000 ljudi, koji su u subotu, 28. aprila, došli da uživaju u jedinstvenom događaju, da daju podršku ekipama, ali i da kušaju ovaj pikantni paprikaš.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

SENSATION u Beogradu po drugi put!

  • PDF

sensationSvetski muzički spektakl Sensation održaće se  12. maja u Beogradskoj areni sa novim konceptom pod nazivom  Innerspace, u produkciji ID&T iz Holandije i u organizaciji kompanije Insomnia Global SEE.  Biće noć za pamćenje sudeći po imenima DJ-eva koji će nastupiti: Mr. White, Fedde Le Grand, Dennis Ferrer, Daniel Sanchez & Juan Sanchez, Sunnery James & Ryan Marciano  i  Hardwell.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Mr Zdravko Živković: Mozgalica Doris presudila pobednika

  • PDF

Mr Zdravko ŽivkovićTakmičenje pod nazivom, „FIMEK nagrađuje znanje“ u organizaciji Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, u kojem je učestvovalo 55 vojvođanskih srednjih škola iz 26 gradova, je završeno. Pobedila je ekipa Gimnazije iz Bečeja u sastavu Nikola Ćulum, Nina Strahinjić i Dajana Milovanov, ali su i druge dve škole finalisti, Gimnazija iz Inđije i Srednja ekonomska škola iz Sombora, pokazale zavidno visok nivo znanja i sposobnosti.

Iako ovaj, na neki način specifični susret vojvođanskih maturanata na FIMEK-u ima za cilj da se kroz zabavu i “igre” podstiče znanje, druženje, povezivanje škola, učenika i gradova iz kojih maturanti dolaze, ipak, na ovom takmičenju dominiraju zadaci koji podstiču kreativnost, inicijativnost i inovativnost, funkcionalne sposobnosti koje su prefiks obrazovanju onakvih mladih ljudi kakve želimo da iznedri naša škola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zasavica: Treće Svetsko prvenstvo u kuvanju magarećeg paprikaša

  • PDF

magareci-paprikasTreće Svetsko prvenstvo u pravljenju magarećeg paprikaša biće održano 28.04.2012. godine u prirodnom rezervatu Zasavica kod Sremske Mitrovice, koji je istovremeno i najveća farma magaraca na Balkanu, a u okviru sada već tradicionalnog Dana magaraca!

Takmičenje će se održati u dve kategorije i pod strogo kontrolisanim uslovima,  da bi se održala originalnost recepta koji je jedinstven u svetu i koji je dr Nenad Čkonjević osmislio za tu priliku, a koji se zasniva na receptima starim više stotina godina!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

BSC-ov seminar o „Poslovnom ponašanju“

  • PDF

BSC, Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju ima za cilj pružanje informacija, konstultantskih i sličnih usluga kojima se zadovoljavaju potrebe malih i srednjih preduzeća sa ciljem njihovog uspešnijeg i profitabilnijeg rada. Centar je baziran na Bulevaru oslobođenja 81, na X spratu zgrade „Dnevnika“. Našu pažnju privukao je seminar sa temom„Poslovno ponašanje“, i o njemu smo razgovarali sa Marijom Vujaković, direktorkom Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Otvoren Naučno memorijalni klub „Patrijarh Josif Rajačić“

  • PDF

josif rajacicNaučno-memorijalni klub „Patrijarh Josif Rajačić“, otvoren je u petak, 20. aprila, u Beogradu, opština Savski venac, Ulica kralja Milana 60. Povod za to je obeležavanje 170-togodišnjice ustoličenja na stolicu karlovačkog mitropolita Josifa Rajačića i 164-godišnjice od osnivanja (obnavljanja) Patrijaršije Srpske i uzvišenja istog na katedru Prvog srpskog patrijarha te Majske skupštine 1848. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Maraton – trka Golijata

  • PDF

maraton bgU nedelju, 22. aprila, održan je Beogradski maraton, a naš glavni grad stao je rame uz rame sa gradovima kao što su Boston, Čikago, Njujork, London, Berlin, Pariz i drugi veliki prestoni gradovi, čijim se ulicama trče maratonske trke.
Ove godine, Beograđani su organizovali jubilarni, 25. Beogradski maraton. Gradska trka, možda zbog mota, a sigurno zbog dobre organizacije, "Možemo svi", okupila je rekordan broj učesnika. Na startu, u 10 časova, ispred crkve Svetog Marka, bilo je 2.328 takmičara iz 35 država koji su se takmičili u maratonu i polumaratonu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...