Thu08112022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Aleksandar Samardžija: Splića jesam, ali sam i Čenejac

 • PDF

Splića sa gošćama iz Zagreba         Ništa više nije kao nekad, ali snalazimo se. I idemo dalje. Jači, preduzimljiviji u iznalaženju novijeg, drugačijeg koncepta. Kada se nešto oduzme, red je da se drugo doda. Tako je bilo i tako će biti. Da se otme vremenu i zaboravu, da se stvore osnove za dospele generacije. I one koje dolaze iza njih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Put razvoja Gazdinstva Slađane Đorđijev

 • PDF

Slađana Đorđijev            Od vajkada nam je vreme nametalo nove izazove i oduvek je bilo onih koji su im se lakše ili teže prilagođavali ograničeni nedostatkom samopouzdanja, strahom od budućnosti, ili nečim trećim. Jedan od odgovora na ovovremene uslove života i rada, i putokaz kako uskladiti lične afinitete sa profesionalnim kvalitetima, uz ekonomsko opravdanje, dala je Slađana Đorđijev, supruga i majka troje, danas već odrasle dece, koja je posle 25 godina iskustva u medijima, kao novinar i direktor Radija Novi Bečej, odlučila da se posveti nečem sasvim drugom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Tanja Veljović - vodič po meri turista

 • PDF

Tanja Veljović            Raditi jedan posao dobro, znači raditi ga sa srcem. Tamo gde su činjenice osnova, a emocije nadgradnja, počinje priča o Tanji Veljović iz Gradske turističke organizacije Kragujevac (GTOK).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Ljiljana Gusić: Žene na selu ruše predrasude

 • PDF

Ljiljana Gusić (druga s desna) sa članicama Udruženja na festivalu u Kljajićevu            Projekti i mere unapređenja ekonomskog i socijalnog položaja žena u ruralnim sredinama preko njihovog udruživanja i umrežavanja sprovođene tokom gotovo dve decenije, intenzivirane poslednjih pet godina, postigli su polovične rezultate. Žene su osmislile druženja i razne aktivnosti u okviru svojih lokalnih sredina, ali još uvek njihov rad nije adekvatno vrednovan, niti je njihova uloga prepoznata kako u okviru domaćinstva, tako u okviru zajednice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Saša Dujin: Kakav je to disnator bez masnih kvaka u kući?

 • PDF

Saša Dujin (prvi s leva) sa kolegama na svinjokolju u Belom Blatu            „Najomiljeniji državni praznik - Dan Republike u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji obeležavan je od Drugog svetskog rata sve do 2002. godine 29. novembra, zvanično dva, ali raznim spajanjima ne kraće od pet dana. Ti dani na selu bili su dani svinjokolja, pravih malih svetkovina, koje su počinjale zorom, a završavale kasno u noć.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Libuška Lakatoš: Tuđe nećemo, svoje ne damo

 • PDF

Libuška Lakatoš            Mobilnost, fleksibilnost, prilagodljivost neke su od osobina svojstvene mladim ljudima koje su ih uz radoznalost i želju za novim saznanjima i iskustvima motivisale da napuste svoju zemlju i upoznaju neke druge tradicije. Libuška Lakatoš, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Srbiji kaže da je odlazak mladih iz matične zemlje svetski trend i da ne čudi što sve više mladih iz Srbije ima želju za obrazovanjem u nekim drugim zemljama. Mladi pripadnici slovačke nacionalne manjine imaju veliku prednost u odnosu na druge, jer odlazeći u Slovačku nemaju jezičku, niti kulturnu barijeru, a u ovoj zemlji EU vide i veću šansu za napredak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novi imidž Međunarodnog festivala kobasica Klobásafest 2022

 • PDF

Ana Horvat            Međunarodni festival kobasica „Klobásafest 2022“ u Bačkom Petrovcu održan je 12. februara uz veliki broj učesnika, izalagača i posetilaca, a kvalitet prikazanog bio je pravi razlog druženja uz degustiranje mrsnih domaćih delikatesa, a ne lepo vreme toga dana.       Međunarodni festival kobasica „Klobásafest“ održan je sedmi put, prvi put u organizaciji Udruženja Klobásafest-a osnovnog jula prošle godine u cilju pospešivanja rada i privlačenja većeg broja učesnika i publike, kao i promocije Bačkog Petrovca kao vidljive destinacije na turističkoj mapi, za koje postoje jaki razlozi da ga turisti posete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Radovan Subin - od pokušaja do vrhunskog majstora kulinarstva

 • PDF

Radovan Subin            Radovan Subin, vitez kulinarstva i član Asocijacije šefova kuvara Srbije, međunarodni sudija za ocenjivanje jela i pića, svojim nastupima, angažovanjem, ali i zahvaljujući svom karakteru, postao je zaštitni znak grada Kikinda, o čemu govori i imenovanje za predsednika Gradskog odbora Udruženja matice, dijaspore Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koraneni“. Ovo udruženje osnovano je pre dve godine sa ciljem uspostavljanja mosta poverenja između Srba u dijaspori i matice, kao i slanje realne slike o našoj zemlji u svet. Radovan Subon je prošle godine, u svojstvu šefa kuhinje 27-člane ekipe „Karavana kulture“, koji su organizovali Savez Srba Francuske i Udruženje „Koreni“, prešao 5,5 hiljada kilometara i za 17 dana posetio 12 gradova u sedam država, uveren da je hrana, nasušna potreba svakog čoveka, ozbiljna šansa razvoja domaćeg turizma. A resursa za to i te kako imamo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dragan Vukotić: Doprinos manifestacija razvoju sela

 • PDF

Dragan Vukota Vukotić            „Najuspešnija do sada“ - ocena je VIII gastro-manifestacije „Beloblatska kobasica“ izrečena od strane njenih učesnika i gostiju. Više od 150 izlagača bilo je zadovoljno prodajom, kupci kupljenim domaćim, taze nadevenim kobasicama i ostalim mesnim prerađevinama. Po prvi put dvodnevna, ova svetkovina je privukla 20.000 gostiju, koji su mogli da uživaju u pažljivo osmišljenim programima i da se snabdeju solidnim zalihama kvalitetnih proizvoda. Zaslužni za ovu i ovakvu manifestaciju su njeni organizatori, MZ Belo Blato i Turistička organizacija grada Zrenjanina, i sve to pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. Realizaciju planiranog po najvišim kriterijumima, menadžment i logistiku, kao i u većini uspešnih vojvođanskih manifestacija, potpisuje BIN Marketing - Agencija za organizaciju umetničkih događaja i Dragan Vukotić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Miroslav Markuš: Beloblatska kobasicijada u znaku tradicije i dobrog ukusa

 • PDF

Miroslav Markuš            Šta je to što „Beloblatsku kobasicijadu“ izdvaja od drugih manifestacija, što privlači posetioce da dođu u ovo selo od 1.000 stanovnika i uvećaju ga 10 do 15 puta? Miroslav Markuš, predsednik Mesne zajednice i predsednik Organizacionog odbora turističko-gastronomske manifestacije „Beloblatska kobasicijada“, objašnjava to gostoprimljivošću meštana koji rado dočekuju goste i znaju da im boravak u njihovom mestu učine ugodnim; kvalitetnim proizvodima i pažljivo odabranim programima; maskotom manifestacije Janka, koji napravljen od trske i u narodnoj nošnji, sa prepoznatljivom kobasicom stoji na ulazu u selo i koji je i ovoga puta 5. i 6. februara dočekivao goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

U SPENS-u se otvara nova studentska menza za 500 studenata

 • PDF

Nova usluga SPC "Vojvodina" u potpunosti će odgovarati studentima novosadskog Univerziteta            Studentski centar Novi Sad otvoriće još jednu studentsku menzu. Novi restoran od 127 kvadrata, u kom će biti posluživan ručak za 500 studenata nalaziće se u prizemlju Spensa, preko puta ulaza na bazene. Ugovor o zakupu potpisali su 1. februara, direktor Studentskog centra Zoran Martinović i direktor JP ,,SPC Vojvodina" Dragan Milić. Restoran će nakon jednomesečne adaptacije biti otvoren u martu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Godina jubileja Arene Cineplex i Cineplex Promenade

 • PDF

Sa jedne od brojnih premijera u 2021. godini            Godina za nama biće zapamćena po brojnim novinama, a najveći poklon filmskim sladokuscima bili su događaji pod okriljem „Jubilarne godine Arene Cineplex“, bioskopa koji je u protekloj godini proslavio 10 godina postojanja. Pored novosti kao što su stand up komedije i događaji kakve do sada nismo imali prilike da doživimo u bioskopskim salama, u Areni su bile organizovane i tematske večeri koje publika već deset godina voli, a to su svečane premijere domaćih filmova, Ladies night, Arena Man, Arena Fan, kokteli u kafeu bioskopa i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...