Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Agencija BIN Marketing 10 godina sa vama

 • PDF

Dragan Vukota VukotićEkskluzivni beli šatori i pagode modernog svetskog izgleda za proslave kao što su rođendani, krštenja, svadbe, proslave firmi, sajmovi, muzičke, sportske, kulturne i dr. manifestacije.
Šatori i pagode su vrhunskog kvaliteta, stabilne konstrukcije i kvalitetno izrađene cerade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Svetska matematička konferencija na PMF

 • PDF

Konferencija je posvećena stogodišnjici rođenja akademika Bogoljuba Stankovića            Srpska akademija nauka i umetnosti Ogranak u Novom Sadu i Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizuju međunarodnu konferenciju posvećenu stogodišnjici rođenja Akademika Bogoljuba Stankovića:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Mini sjam Sa Srbijom na TI - Vidimo se na selu

 • PDF

Baner kao pozivnica na događaj            Mini sajam Sa Srbijom na TI, u organizaciji Udruženja studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“, zakazan za 25. maj na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, je jednodnevni sajam i koonferencija koja na zanimljiv i kreativan način predstavlja i promoviše lepote naše zemlje, od prirodnih znamenitosti do kulturnih i istorijskih običaja i karakteristika. Okuplja mlade volontere i goste sa uticajnim ljudima iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

TopSrbija - U društvu najboljih

 • PDF

Mihailo Berček            Nalazimo li se u procesu rađanja novog sveta, priliva novih energija, civilizacijskog skoka koji će doneti promene, ili sumnje u dosadašnji pogled na život. Predikcije nedvosmisleno potkrepljuju tvrdnje onih koji smatraju da će promene biti sveobuhvatne a prilagođavanje na nove datosti, naizvesne. Da li je to razlog za strahove i zabrinutost? Naravno da nije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Sve veći značaj i uloga Mikološko-gljivarskog saveza Srbije

 • PDF

Zoran Jelenković            Zbog njihovih lekovitih svojstava i raznolike upotrebe u ishrani, korišćene su od davnina, a mogućeg trovanja usled neznanja, i otrovne i jestive, ovi darovi prirode dospeli su na crnu listu zabranjenih. Masovnije interesovanje za gljive nekako se poklopilo sa pojavom većeg broja gljivarskih društava, zatim i osnivanjem Mikološko-gljivarskog saveza Srbije (MGSS) 2015. Nema sumnje da je promena javnog mnjenja Srbije nastala zahvaljujući njihovim brojnim akcijama koje među stanovnicima, posebno decom školskog uzrasta, kontinirano sprovode. Uticale su i da se prisustvo gljiva na menijima najprestižnijih restorana danas podrazumeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Mihajlo genije Idvorski Pupin

 • PDF

Sa tribine o Pupinu na FIMEK-u            „Prvi cilj nauke jeste da blagonaklono i bez predrasuda tumači jezik prirode. To vodi razumevanju koje nam pruža uvid u večitu istinu, a istina nas čini slobodnim.“ (Mihajlo Pupin).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Akademski put Nenada Kovačića

 • PDF

Nenad Kovačić            Akademski put Nenada Kovačića, dvadesetjednogodišnjeg studenta Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, bliži se finalu. Trenutno master studije, smer - softversko inženjerstvo, uskoro privodi kraju i, zahvaljujući uslovima studija, uz podršku i razumevanje profesora, pre svega bivšeg dekana FIMEK-a, prof. dr Dragana Soleše, sada rektora Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, osmišljava planove za doktorske studije, takođe na ovom fakultetu. Jer, najveća sreća za talentovanog čoveka je kada svoj talenat koristi, i kada se pronađe onaj ko će sposobnosti i znanja prepoznati i nagraditi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Sarma connects people

 • PDF

Sa nedavne promocije Sarmijade na Stražilovu            Hubu Tölgyesija, svojevremeno vrhunskog studenta Departmana za turizma PMF-a Univerziteta Novi Sad, danas posvećenog porodičnoj firmi koju polako preuzima, ne napuštaju ni ambicija i ljubav prema turizmu. Još kao student učestvovao je u organizaciji brojnih događaja u Novom Sadu, a potom i Međunarodnog “Kampa tolerancije mladih podunavskih regija i gradova” u Bačkoj Topoli, bio referent za pitanja turizma, jedno vreme i direktor TOO Bačka Topola. Jedno vreme radio kao eksponent Vinarije „Brindza“, nakon toga u FK „Topolski Sportski Club" (TSC), nikada bez ideja i sa željom da ih ostvari. Jedna od njih bila je i „Sarmijada“, prvi put organizovana 2014. od strane Udruženja „Origo“, sa gospodinom Tölgyesi kao njegovim predsednikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Priča u slikama o drevnim srpskim gradovima Svetlane Dingarac

 • PDF

Svetlana Dingarac, Foto: Jovica Kostić            Specifičnim pristupom kojim je Svetlana Dingarac predstavila svoje fotografije na multimedijalnoj izložbi “Tvrđave i stari gradovi na teritoriji Srbije“, nametnula je pitanja na koja treba naći odgovore. Prizori vremena prošlog i sadašnjeg pobuđuju s jedne strane oduševljenje fenomenalnim fotografijama, a sa druge, setu i nevericu zbog brojnosti utvrđenja i njihovog današnjeg stanja. Nekadašnji vladari srpskih zemalja neumorno su gradili i doziđivali gradine, gradišta, kuline, hisare, šančeve i dvorove… u kojima se iščitavaju simboli njihovih uspona i padova, znanja i umeća graditelja, veličina i značaj vlastodržaca. To je za istraživački duh jednog umetničkog fotografa neiscrpna tema. Svetlana Dingarac posvećeno beleži građevine od kasnoantičkog do srednjovekovnog doba na teritoriji cele naše zemlje sklapajući obrazac mitskog, duhovnog i materijalnog života u jedinstven mozaik srpske istorije.
            Niko tako temeljno nije obrađivao ovu temu, lagano slažući “kamen po kamen” istorijske građe. Svetlana je prikazala fotografije u kojima se ogleda profesionalnost, umetnički integritet i emotivni naboj, a njena ljubav prema kulturnom nasleđu, prema arheologiji, graditeljstvu i arhitekturi podstiče svojstven ugao gledanja na značenje tvrđava i gradova i njihovu vezu sa okolinom. Kuroizitet je da svaka građevina ima individualni izraz i karakter i da su propraćene, pored fotografija, znalački uređenim tekstom i izvodima iz istorijskih spisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Romeo Karanović: Kako napraviti svetski poznat brend

 • PDF

Obraćanje Romea Karanovića na otvaranju Kongresa            Pitanje svih pitanja i veliki zadatak organizatora, da iskoristi i poveže ogroman potencijal srpske gastronomske scene uz uvažavanje standarda i principa poznatih gastronomskih manifestacija koje se su izborile za status najvećih, sa lokalnim prilikama, mogućnostima i navikama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kuća Mirne Duše sa korpom dobrodošlice

 • PDF

Ružica Jokić Žujević             Ponuditi nešto novo je teško, nešto drugačije realno je i moguće. Za unikatni turističkii proizvod ruralnog turizma, namenjen turistima koji maštaju o odmor u svom ritmu, Srbija je pravi izbor, jer pripada zemljama s najmanjim stepenom urbanizacije u Evropi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turistički vodič - zanimanje iz čiste ljubavi

 • PDF

Đina Dostanić (levo) i Tanja Dragojević             Udruženje turističkih vodiča Srbije (UTVS) predstavlja važnu sponu između turista i Srbije, koju predstavljaju. Od 1966. okuplja licencirane turističke vodiče koji su pod motom „KVALITET PRE SVEGA“ osposobljeni da rade u svim zemljama sveta, specijalizovani za prostor naše zemlje i regiona. Skup stručnih kadrova najrazličitijih profila, uz znanje 21 stranog jezika (engleski, ruski, španski, francuski, italijanski, nemački, kineski, japanski, arpaski, grčki, mađarski, poljski, portugalski, rumunski, bugarski, slovenački, makedonski, hebrejski, švedski, danski, norveški, čak i esperanto) kvalifikuje ih za ambasadore naše zemlje, one koji će u skladu sa profesijom koju reprezentuju, na najbolji način predstaviti njene turističke izvrsnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...