Sat11272021

Poslednja izmena:12:33:19 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Stonoteniska muška reprezentacija obećava borbu do poslednjeg daha na OI

 • PDF

Miloš Đukić (levo), Žolt Pete, Marko Jevtović, Dimitrije Levajac            Stonoteniska reprezentacija Srbije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama, od 23. jula do 08. avgusta u Tokiu, završila je poslednje pripreme u Sportskom centru u Beočinu. Žolt Pete, Marko Jevtović i Dimitrije Levajac uz trenera Miloša Đukića i predsednika Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandra Karakaševića, puni vere i optimizma obećali su da će dati sve od sebe i na taj način se zahvaliti za najbolje do sada organizovane pripreme. Do početka igara, 24. jula predstoje dva testiranja i karantin od nedelju dana. A onda da nastave seriju podviga. Jedan su učinili samim plasmanom među 16 najboljih na planeti. Drugi će biti da se pokažu u svom najboljem izdanju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nedelja u Bačkom Monoštoru: Obeležavanje Dana Gornjeg Podunavlja i Evropskog Amazona

 • PDF

Šarkanj bara SRP GP by Goran Mulić            Partnerske organizacije u projektu Integracija lokalne zajednice u proces upravljanja zaštićenim područjima na primeru SRP “Gornje Podunavlje“ - JP „Vojvodinašume“, UG „Podunav“ Bački Monoštor i HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ Bački Breg, u nedelju, 11. jula, organizuju  aktivnosti otvorene za lokalno stanovništvo i sve zainteresovane, a povodom obeležavanja Dana Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“ i UNESCO Rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Održan Žetveni dan Zadružnog saveza Vojvodine u Neuzini

 • PDF

Jelena Nestorov zadovoljna nakon uspešno organizovanog skupa           Tradicionalna manifestacija Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) „Žetveni dan“ održana je u utorak, 06. juna, uz podršku Privredne komore Vojvodine, Kompanije KITE Doo, Garancijskog fonda Vojvodine i u saradnji sa ZZ „Agrosoj“, na paceli jednog od kooperanata ove uspešne zadruge, koja je u ulozi domaćina obezbedila vrhunske uslove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

TOPSRBIJA br. 29: Znamo, hoćemo, možemo!

 • PDF

Zvonko Bogdan, bard vojvođanske muzike na naslovnoj strani revije TOPSRBIJA-NJABOLJE IZ SRBIJE br. 29           Aksiom da je rad stvorio čoveka, koji su oci marksističke filozofije uspeli da prošvercuju čovečanstvu, a ono im delimično poverovalo, u najmanju ruku je sporan. Istina će biti da je čovek stvorio različite delatnosti kako bi ispoljio svoju kreativnost, preoblikovao stvarnost, prilagodio je svojim vizijama. Doduše, u tome se malo i zaigrao. Ali, nećemo o tome.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Gvozden Nikolić - Narodni reporter

 • PDF

Gvozden Nikolić            Ograđuje se od zvanja novinar, jer za to nije učio škole, a dobro poznavanje čoveka iz naroda, jer je i sam takav, smatra razlogom za uspeh i popularnost u svom radu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Ines Savuljić: Utisci sa YOUropean week-a jedna od najvažnijih konferencija u EU za studente

 • PDF

Sa online konferencije YOUropean week            YOUropean week je jedna od najvažnijih konferencija u EU za studente. YOUropean
week datira iz 2018. godine sa ciljem organizovanja simulacija Evropskog parlamenta u Briselu. YOUropean week je vrlo poseban događaj koji su napravili studenti. Cilj same simulacije je međusobno upoznavanje studenata iz cele Evrope i da doprinese da EU postane pristupačnija. Glavni cilj je da se podigne svest studenata o Evropskoj uniji. U tom smislu, organizovanje parlamentarne simulacije za studente omogućava da se studenti upoznaju sa funkcionisanjem Evropskog parlamenta i drugih evropskih institucija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

MANIFESTACIJA SOMBORSKI KOTLIĆ 2021

 • PDF

Pogled na Trg Svetog Trojstva u vreme održavanja manifestacije            U subotu 26. juna 2021. god. na trgu Svetog Trojstva u Somboru  održana je tradicionalna manifestacija „Somborski kotlić.“ Na XXIV Somborskom kotliću kuvalo se preko 230 paprikaša, a 40 učesnika je uzelo učešće u takmičenju. Prvu vatru upalio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, a u 20 časova je počeo koncert Marinka, Nikole i Marka Rokvić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dečak koji je uhvatio goluba

 • PDF

Dragan Petrović           Posmatrati golubove kako se uzdižu u visine ili slušati njihovo gugutanje vrhunac je uživanja svakog golubara. Kažu da su od svih ljubitelja, golubari svojim ljubimcima najprivrženiji. A i ptice njima, zahvaljujući nepogrešivoj vremenskoj i prostornoj percepciji. I pamćenju. Prirodna staništa, stenovite obronke planina, veoma davno golubovi su zamenili krovovima, strehama, tavanima i približili se čoveku. Veruje se da su to prve ptice koje je čovek pripitomio. U bublijskoj priči o velikom potopu, pre toga u sumerskom Epu o Gilgamešu, golub je imao ulogu glasnika. Zabeleženo je da su Staroegipćani gajili golubove 3000 godina pre nove ere, da su u antičkoj Grčkoj prenosili rezultate sa Olimpijskih igara. Kao prenosioce poruka koristio ih je i Džingis Kan. Tokom oba svetska rata SAD je u svojim redovima imao 200.000 golubova-poštara. Najpoznatija je bila Cher Ami, heroina iz Prvog svetskog rata, koja je za svog kratkog života (1918-19), zahvaljujući uspešno obavljenom zadatku, poruci koju je prenela, spasila oko 200 vojnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

UŽ Majka Angelina posvećeno aktivnostima i humanim delima

 • PDF

Nataša Spasić (levo) i Vesna Radanov           Specifičan status žene u manjim mestima u Srbiji sve više pobuđuje pažnju i zavist. Pre svega žena iz urbanih sredina, sklonih da vide samo onu praktičnu, funkcionalnu stranu vezanu za vreme provedeno sa porodicom, decom, bez svakodnevne žurbe i napetosti, čineći život prihvatljivijim i privlačnijim. Pri tom, zanemarujući infrastrukturne prepreke, nedostatak kulturnih događaja, smanjenu mogućnost zapošljavanja, a pre svega količinu svakodnevnih poslova, oko okućnica, bašti, neretko i njiva, domaćih životinja i sl., standardnih obaveza svake žene na selu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Rivica - primer kako jedna manifestacija uzdiže selo

 • PDF

Zajednički snimak nagrađenih vinara sa organizatorima i visokim zvanicama           Svečanost povodom obeležavanja dve decenije „Dana vina“ u fruškogorskom mestu Rivica, bila je lep povod za sumiranje rezultate i dodelu priznanja idejnom tvorcu ove manifestacije, meštaninu, gospodinu Đorđu Ćosiću u znak zahvalnosti što je njegova ideja zaživela i dovela do dvadeset godina postojanja manifestacije koja je uticala na razvoj sela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Pozvani ste na Internacionalni banatski festival vina u Zrenjaninu

 • PDF

Obraćanje Zorana Ljubotine, direktor TO Zrenjanin na prošlogodišnjem festivalu            Nakon uspešno realizovanog po prvi put, prošlogodišnjeg „Internacionalnog banatskog festivala vina”, ove 2021. godine je predviđeno da on bude održan po drugi put i to na otvorenom prostoru u delu Karađorđevog parka bliže hali i da bude drugačije koncipiran, bez takmičarskog dela već samo sa promotivno izlagačkim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Od druženja do biznisa: Slatkiši i slaniši Sunčev cvet

 • PDF

Leposava Stepanović (desno) i Biserka Mitrović            Aktivnosti žena iz manjih sredina spremnih da menjaju svoju ulogu u porodici, zajednici i društvu uopšte, ne štedeći svoje znanje, veštine i vreme, ispunjenje svojih ciljeva deceniju - deceniju i po unazad nalaze u udruživanju. Ideja „svako selo - jedno udruženje“ nije zaživela svugde, a i tamo gde su ona osnovana, nisu uvek imala kapacitet da opstanu. Međutim, ona koja su svojim programima i uz pomoć projekata uspela da opravdaju svoju egzistenciju, postala su veoma važna kako sa aspekta žena, tako i zajednice kojoj pripadaju, a aktivnosti koje sprovode pokazale su punu zrelost i odgovornost za pozitivne promene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...