Wed08052020

Poslednja izmena:09:14:34 AM

Back KULTURA

Kultura

Serbia Fashion Week: Novi trendovi, tradicionalne ideje

Svetlana Horvat Vranješević i Eymeric Francois uspešno realizovali još jednu spektakularnu Nedelju mode

            Predstavljanjem projekta „Retro Inovation“ uz modne vinjete modnih kreatora, učesnika prolećnog izdanja Serbia Fashion Week-a, u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ održano je završno veče XII festivala mode, u Srpskoj Atini - Novom Sadu, ovogodišnjoj Omladinskoj prestonici Evrope i Evropskoj prestonici kulture 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tragovi svetlosti Marije Šabić

Mariji Šabić čestitke sa svih strana za još jednu sjajnu SFW reviju            Verna Serbia Fashion Week-u od njegovog nultog izdanja 2013., srpska dizajnerka Marija Šabić, ostala je i u ovom prolećnom XII izdanju nacionalne nedelje mode dosledna svojoj filozofiji razumevanja mode vezane za lepotu žene kroz nenametljivo potenciranje svih njenih atributa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Jakovljević: Decenija prisustva na modnoj sceni

Boško Jakovljević još jednom oduševio na SFW            Omiljeno TV lice, Boško Jakovljević ove, 2019. godine beleži deset godina aktivnog prisustva u svetu mode. Ovaj jubilej, stidljivo istaknut na XII Serbia Fashion Week-u, prošao je radno, uz dobro poznatu energiju modnog dizajnera koji je treće večeri festivala predstavio nove, prepoznatljive i inovativne modele dizajnirane za brend Martini Vesto by Boško Jakovljević, u kombinaciji sa brendom Factory by Boško, koji se odnosi na sportski deo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub žena Belo Blato

Zajednički snimak članica Kluba sa predstavnicima BSC centra            Udruženje beloblatskih žena jednostavnog imena „Klub žena“, imalo je jasnu predstavu kada je reč o uključivanju u projekat „Jaka žena - jako selo“ koji sprovodi BSC informativni centar iz Novog Sada. Ovladavanje novih tehničko-tehnološkim znanjima, te podrška u nabavci dva plastenika, prioriteti su, koje im, po mišljenju njegovih članica, pruža mogućnost komunikacije i socijalnog i ekonomskog opstanka, kako njihovog udruženja, tako i svih žena na selu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijela Božić protiv slepog praćenja trendova - svako treba da nosi ono u čemu se dobro oseća

Danijela Božić (levo) u društvu Svetlane Horvat Vranješević            Drugo veče prolećnog Serbia Fashion Week-a 2019., na modnoj pisti Master centra Novosadskog sajma, publika je mogla da vidi i uživa u bogatstvu ideja nove kolekcije mlade novosadske kreatorke Danijele Božić. Ova autorka, sa diplomom prestižne milanske škole mode Accademia Del Lusso, svojim elegantnim i sofisticiranim stilom, osvaja publiku još od učešća na nultom SFW-u 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Igor Todorović: Biti drugačiji, biti poseban

Igor Todorović u razgovoru sa Elizabetom Berček            Za njega 12-ta Nedelja srpske mode u Novom Sadu predstavlja sjajno iskustvo i povratak među prijatelje, „osluškivanje“ novog talasa i ukusa publike. Smatra to korisnom razmenom ideja o kojima on, kao umetnik koji se bave vizuelnom umetnošću, nema potrebu za verbalnim izrazom. Dovoljno je posmatrati, kaže etablirani modni dizajner Igor Todorović, koji se drugog dana Serbia Fasion Week-a, u Master centru Novosadskog sajma predstavio novom kolekcijom pod nazivom „KarLneval”, svojevrsnom omažu bogatog nasleđa velikog Karla Lagenfelda, a mi imali privilegiju da budemo njegovi savremenici. S druge strane kolekcija je vazana za karnevale i zabavu, koji dozvoljavaju da, skriveni iza neke maske, budemo autentični i svoji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metamorfoza ili uslovni preobražaj čoveka na način Sanje Veličković

Novosađani aplauzom nagradili reviju Sanje Veličković            Sa diplomom inženjera tekstilno-konfekcijske tehnologije stečene 1991. godine na TF Maribor, Ptujanka Sanja Veličković, vlasnica modnog ateljea u svom rodnom gradu i nosilac brenda Sanja V Design, svojim smelim, neuobičajenim kreacijama godinama unazad pleni simpatije posetilaca modnih revija širom regiona, ali i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bata Spasojević otvara SFW 2019 kolekcijom za sve koji se duhom osećaju mladi

Bata Spasojević            Ove godine Bata Sapasojević obeležava 25 godina rada i 20 godina brenda. Njegova revija „Forever young 2019“, SFW zatovorila je Beogradsku, a otvoriće ovogodišnju Novosadsku nedelju mode. XII Serbia Fashion Week i ovoga puta ugostiće najprestižnije domaće i strane dizajnere i kao nikada pre pred njih staviti nove izazove. Oni pravi, oni najbolji, raduju se svemu što je novo, drugačije. Zato su i najbolji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šta nas sve čeka na prolećnom SFW-u 2019

Sa konferencije za medije u Gradskoj kući u Novom Sadu            Master centar Novosadskog sajam će od 03. – 07. maja biti domaćin 12. po redu Serbia Fashion Week-a, jedine licencirane nedelje mode u Srbiji. Publiku očekuju brojne revije domaćin i stranih dizajnera, ali i iznenađenja, koja će, po rečima gospođe Svetlane Horvat, predsednice SFW-a i čelnice Nacionalne komore za modu Srbije, osvežiti ovogodišnje izdanje ovog prestižnog modnog događaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srednja škola Novi Bečej proslavila svoj 57. rođendan

Sa svečane priredbe u Domu kulture            Svečanom priredbom u Domu kulture opštine Novi Bečej učenici i profesori Srednje škole Novi Bečej, proslavili su 57 godina postojanja. Ova škola se kroz svoju istoriju menjala i danas predstavlja moderno okruženje koje, pre svega, pruža mnogobrojne mogućnosti za kvalitetno obrazovanje mladih u okviru interaktivne nastave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đelem, đelem lungone dromeja

Ana Dalipovski            Širom planete 08. aprila se obeležava Svetski dan Roma. Predstavnci ovog zagonetnog naroda su još uvek u teškom položaju, uglavnom zbog predubeđenja koje o njima vlada u društvu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bela Benišek: Put oko sveta sa fotoaparatom i ručnim prtljagom

Bela Benišek u akciji            Iako se otkrićem fotografije konstatacija francuskog slikara Pola Delaroša (Paul Delaroche) „Od danas slikarstvo je mrtvo!”, izrečena 1839., na sreću nije obistinila, ova, kako je danas nazivaju „osma umetnost“, izborila je posebno mesto i postala novi medij na području vizuelne umetnosti. Neosporan je i njen uticaj na slikarstvo, ali i na društvo uopšte, jer se od nje ništa više ne može sakriti. Za pionire fotografije, Francuze Žozefa Nisefor Nijepsa (Joseph Nicéphore Niépce) i Luja Dagera (Louis-Jacques-Mandé Daguerre), veruje se da su promenili tokove istorije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com