Wed02012023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back TURIZAM

Turizam

Iskoristite Dan grada Novog Sada kako biste ga bolje upoznali

 • PDF

Najavljene brojne turističke ture i pogodnosti za Dan grada Novog Sada            Carica Marija Terezija 1. februara 1748. godine potpisala je „Povelju slobodnog kraljevskog grada“ kojom je tadašnjem naselju Petrovaradinski šanac dat status slobodnog grada i novo ime koje i danas nosi. Ova privilegija je dobijena zahvaljujući građanima koji su bili željni slobode i koji su od carice otkupili ovaj status za 80.000 forinti. Upravo zbog toga, ovaj datum se obeležava kao Dan grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Džepni audio vodič u turističkoj ponudi grada Sombora

 • PDF

Sombor u objektivu Nikole Stojanovića            Turističksa organizacija grada Sombora predstavlja vam Džepni audio vodič na engleskom jeziku, za upoznavanje najvažnijih i najinteresantnijih lokacija u centru grada. Aplikacija se lako instalira, a nakon toga može se koristiti oflajn. Ista je nastala kroz projekat DANUrB+, u kome je Grad Sombor - JKP "Prostor" učestvovao kao pridruženi partner. Posetite link i skinite aklikaciju: https://pocketguideapp.com/en/sombor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Loznica u Madridu

 • PDF

Uspešno predstavljanje Turističke organizacije Loznica španskim turistima            Turistička organizacija grada Loznice nastupila je na jednom od najvećih sajmova turizma FITUR 2023 u Madridu od 18. do 22. januara 2023. zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vladimir Živanović: Zlatibor jači nego ikad ušao u 130. godinu turizma

 • PDF

Vladimir Živanović            „Ušli smo u godinu u kojoj Zlatibor obeležava 130. godišnjicu organizovanog turizma. Toliko je prošlo od Preobraženja 1893. kada je kralj Aleksandar Obrenović, pesmom i igrom dočekan od Zlatiboraca, odobrio da primaju goste u ovim lepotama i dao novac da se ozida dan-danas živa Kraljeva česma. ''Zlatna planina'' od tog davnog vremena stalno  napreduje, turizam joj donosi dobar glas, razvoj i blagostanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turistička organizacija opštine Žabalj obeležila početak Nove 2023

 • PDF

Marija Čupić            Tradicionalno druženje - Novogodišnji koktel, koji priređuje Turistička organizacija opštine Žabalj za svoje prijatelje i saradnike oko Srpske Nove godine, održan je i ove godine u prelepom prostoru restorana Golf kuba „Centar“, na ulazu u ovu opštinu. Uz lepe želje za dobro zdravlje i uspeh u poslu, Marija Čupić, direktor Turističke organizacije opštine Žabalj, tom prilikom se osvrnula na ono učinjeno tokom prošle i obavestila o planovima TO za ovu, 2023. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Ponuda Zlatibora predstavljena na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu

 • PDF

Zlatiborski kamp atraktivan turistima            Turistička organizacija Zlatibor učestvuje na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu (,,CMT Messe Stutgart“), jednom od najvećih i najznačajnijih sajamskih manifestacija ovog tipa u Nemačkoj. Održava se od 14. do 22. januara, a svim zainteresovanim posetiocima je predstavljena sadržajna ponuda  najposećenije planine Srbije.
            Na ovom sajmu učestvuje preko 2.000 izlagača koji u 10 izložbenih hala promovišu najaktraktivnije destinacije iz celog sveta. Kao i prethodnih godina, prestižni skup u Štutgartu karakteriše bogata ponuda za kamping turizam, biciklizam, planinarenje i ostale vidove aktivnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

U Madridu turistička ponuda Srbije izaziva veliku pažnju posetilaca

 • PDF

Marija Labović sa direktorima NTO Gruzije i Azerbejdžana i Zurab Pololikashvilijem             Turistička organizacija Srbije predstavlja turističku ponudu Srbije na 43. Međunarodnom sajmu turizma FITUR 2023. koji se u periodu od 18. do 22. januara organizuje u Madridu. 
            Bez obzira da li birate da doživite određenu destinaciju, omiljeni turistički proizvod ili želite da napravite mozaik različitih doživljaja. I novo i tradicionalno. I egzotično i umereno. I mirno i adrenalinsko. Sve te kontraste slivene u jednu sadržajnu turističku ponudu, Srbija predstavlja na Sajmu turizma u Madridu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Arsen Đurić: Zlatibor za ponos stvorili neumornim radom i hrabrim odlukama

 • PDF

Arsen Đurić            „Kada u vreme obeležavanja 130 godina od začetka turizma na Zlatiboru posmatramo sva ova savremena postignuća i turistički sjaj najposećenije planine Srbije, jasno je da su ti vekovni ciljevi ovde ostvareni. Od malog mesta prelepe prirode, ali skromne ponude i smeštaja stvoren je moderan turistički centar očuvane prirodne lepote, sa impresivnim zdanjima i bogatstvom sadržaja, na ponos generacijama ovog kraja. Neumornim radom i voljom, stalnim ulaganjima u modernizaciju, smelim vizijama i hrabrim odlukama nas i naših prethodnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

RESORT FRUŠKE TERME VAŠE TOPLO MORE u srcu Fruške gore

 • PDF

Hotel Fruške TermeKompanija „Promont Group“ 2012. godine otpočinje višegodišnji ciklus investicija u hotelske kapacitete u Banji Vrdnik sa vizijom da do 2025. razvije vodeći termalni spa rizort u Jugoistočnoj Evropi. Presek ostvarenja u hotelskom biznisu u periodu 2020 - 2021: sagrađeno 300 soba i apartmana, 12 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom, 12 vrsta sauna, 14 restorana i barova, 17 konferencijskih sala, bogata ponuda za aktivni odmor i još mnogo toga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Otkrijte Temerin - grad u kojem se uvek nešto svetkuje, obeležava i uživa

 • PDF

Krsterenje Jegričkom jedinstvena atrakcija            Turističke ideje opštine Temerin, nadomak Novog Sada, povezane sa značajnim prirodnim i kulturnim potencijalima, potpomognute vrednim građanima, ušle su u period oživljavanja i takve, privlače posetioce raznoraznim događanjima. Tu su brojni salaši, vinarije i druge kuće gastro-eno uživanja, te manifestacije poput, Međunarodnog januarskog sajma vina, „Prosto k’o pasulj“, Sajma rakije, Južnobačkog festivala ludaja i dr. značajni turistički proizvodi koji ovaj prostor stavljaju u žižu interesovnja turista bar nekoliko puta godišnje. Kako i ne bi, kada se izbroje rariteti: Temerin je grad sa najdružom ulicom u Srbiji (12.5km), dvorcem Sečenji (1795) okružen Starim parkom - Spomenikom prirode II kategorije, Zavičajnom kućom „Tajhaz“(1850). Muzejom na otvorenom - Etno-parkom Brvnara u Bačkom Jarku... Nedaleko od grada Temerina nalazi se PP „Jegrička“ u okviru kojeg je 2010. otvoren Info centar sa ciljem upoznavanja posetilaca sa prirodnim i kulturnim vrednostima ovog područja, uz katamaran za 12 osoba kojim se ovo zaštićeno područje može podrobnije istražiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najbolja godina za turizam Novog Sada do sada

 • PDF

Novi Sad u objektivu Aleksandra Milutinovića            Izlazimo iz 2022., koja je po svim parametrima bila veoma uspešna za turizam u Novom Sadu. Ove godine obarani su rekordi kada je u pitanju broj noćenja turista, pa zvanični statistički podaci pokazuju kako se za prvih 10 meseci beleži više ostvarenih noćenja nego što je to bilo u 2019., koja se uzima kao reper.Kontinuirane brojne promocije, gostovanja, nagrade, organizovani događaji i objavljeni promotivni materijali svakako su doprineli da se Novi Sad ove godine pronađe na mapi želja i ostvarenih putovanja turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kraljevo, zaokružena celina perspektivnog turističkog centra

 • PDF

Ana Mirosavljević            Obilazak Kraljeva, treba započeti iz njegovog centra, možda i najlepšeg u Srbiji, Trga srpskih ratnika i monumentalnog Spomenika srpskom vojniku, popularno nazvanog „Milutin“, tački u kojoj se u sva četiri pravca ulice seku pod pravim uglom. Sve blizu i lako dostupno, Gospodar Vasin konak, Adžića kuća, Narodni muzej, Kraljevačko pozorište, nešto dalje Spomen-park „Kraljevački oktobar“, neće oduzeti ni mnogo vremena, ni napora, Zatim, gradskim kejom uz reku Ibar, treba potražiti osveženje na nekom od splavova, uz pogled na reku i planine koje okružuju grad, osetiti duh minulih vremena duboko ukorenjenih u svakom kutku grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...