Mon10022023

Poslednja izmena:10:33:04 PM

Back TURIZAM

Turizam

RESORT FRUŠKE TERME VAŠE TOPLO MORE u srcu Fruške gore

 • PDF

Hotel Fruške TermeKompanija „Promont Group“ 2012. godine otpočinje višegodišnji ciklus investicija u hotelske kapacitete u Banji Vrdnik sa vizijom da do 2025. razvije vodeći termalni spa rizort u Jugoistočnoj Evropi. Presek ostvarenja u hotelskom biznisu u periodu 2020 - 2021: sagrađeno 300 soba i apartmana, 12 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom, 12 vrsta sauna, 14 restorana i barova, 17 konferencijskih sala, bogata ponuda za aktivni odmor i još mnogo toga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Otkrijte Temerin - grad u kojem se uvek nešto svetkuje, obeležava i uživa

 • PDF

Krsterenje Jegričkom jedinstvena atrakcija            Turističke ideje opštine Temerin, nadomak Novog Sada, povezane sa značajnim prirodnim i kulturnim potencijalima, potpomognute vrednim građanima, ušle su u period oživljavanja i takve, privlače posetioce raznoraznim događanjima. Tu su brojni salaši, vinarije i druge kuće gastro-eno uživanja, te manifestacije poput, Međunarodnog januarskog sajma vina, „Prosto k’o pasulj“, Sajma rakije, Južnobačkog festivala ludaja i dr. značajni turistički proizvodi koji ovaj prostor stavljaju u žižu interesovnja turista bar nekoliko puta godišnje. Kako i ne bi, kada se izbroje rariteti: Temerin je grad sa najdružom ulicom u Srbiji (12.5km), dvorcem Sečenji (1795) okružen Starim parkom - Spomenikom prirode II kategorije, Zavičajnom kućom „Tajhaz“(1850). Muzejom na otvorenom - Etno-parkom Brvnara u Bačkom Jarku... Nedaleko od grada Temerina nalazi se PP „Jegrička“ u okviru kojeg je 2010. otvoren Info centar sa ciljem upoznavanja posetilaca sa prirodnim i kulturnim vrednostima ovog područja, uz katamaran za 12 osoba kojim se ovo zaštićeno područje može podrobnije istražiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najbolja godina za turizam Novog Sada do sada

 • PDF

Novi Sad u objektivu Aleksandra Milutinovića            Izlazimo iz 2022., koja je po svim parametrima bila veoma uspešna za turizam u Novom Sadu. Ove godine obarani su rekordi kada je u pitanju broj noćenja turista, pa zvanični statistički podaci pokazuju kako se za prvih 10 meseci beleži više ostvarenih noćenja nego što je to bilo u 2019., koja se uzima kao reper.Kontinuirane brojne promocije, gostovanja, nagrade, organizovani događaji i objavljeni promotivni materijali svakako su doprineli da se Novi Sad ove godine pronađe na mapi želja i ostvarenih putovanja turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kraljevo, zaokružena celina perspektivnog turističkog centra

 • PDF

Ana Mirosavljević            Obilazak Kraljeva, treba započeti iz njegovog centra, možda i najlepšeg u Srbiji, Trga srpskih ratnika i monumentalnog Spomenika srpskom vojniku, popularno nazvanog „Milutin“, tački u kojoj se u sva četiri pravca ulice seku pod pravim uglom. Sve blizu i lako dostupno, Gospodar Vasin konak, Adžića kuća, Narodni muzej, Kraljevačko pozorište, nešto dalje Spomen-park „Kraljevački oktobar“, neće oduzeti ni mnogo vremena, ni napora, Zatim, gradskim kejom uz reku Ibar, treba potražiti osveženje na nekom od splavova, uz pogled na reku i planine koje okružuju grad, osetiti duh minulih vremena duboko ukorenjenih u svakom kutku grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vojvodina u potrazi za beskonačnom avanturom

 • PDF

Zadovoljstvo ostvarenim na Sajmu turizma 2022. u Novom Sadu            Vojvodina je još uvek turistički neistražena destinacija i za one koje žive u njoj, posebno za one koji dolaze iz daleka, ostavljajući na njima trajne pozitivne promene posmatranja života i sveta. Karakter ove ravnice, sa najcrnjom zemljom na svetu, isprepletane vodenim tokovima, ogleda se u razvučenom govoru njenih stanovnika koji nikada nigde ne žure; n veličanju prošlosti i njenom ljubomornom čuvanju poput najvećeg blaga: u lepoti druženja sa poznatim i nepoznatim; beskrajnim uličnim divanima na klupici ipred kuće; na sreći onoga što se ima i želji da se nikad ništa ne promeni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novi Bečej - varoš fina i što nema ima

 • PDF

Sa subotnjeg Banatskog disnatora u Novom Bečeju            Banatski gradić Novi Bečej, koji sa leve obale Tise gleda na Bačku, godinama je u vrhu vojvođanskih top turističkih destinacija. Taj epitet opravdavao je odlično organizovanim manifestacijama, ali se u međuvremenu otišlo mnogo dalje u promociji destinacije i tradicionalnih običaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novogodišnji praznici uz mnoštvo popularnih izvođača na Zlatiboru

 • PDF

Sperman novogodišnji spektakl na Zlatiboru            Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor po tradiciji s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini Srbije. Zlatiborski doček Nove godine uz atraktivne zabavno-muzičke sadržaje s poznatim izvođačima na Kraljevom trgu uvek okuplja hiljade posetilaca. Tako je za doček 2023. godine i najbolji provod u novogodišnjoj noći na Zlatiboru ustanovljen raznovrstan program u vidu dva koncerta na pozornici Kraljevog trga, sa repertoarom za sve ukuse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kopaonik - sinergija trendova, ponude i tražnje

 • PDF

Radenko Cvetić            Kopaonik nisu samo njegove brojne, predivne i svim kategorijama skijaša prilagođene ski staze. Otkrivanje čari Kopaonika i potkopaoničkog kraja, njegovih plodova, aktivnosti tokom letnje sezone nije nov, ali je svakako izazovan zadatak tamošnjih turističkih poslenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jedinstveno neponovljiva idila Divčibara

 • PDF

Ana Marković         Privilegija je živeti u istorijskom gradu Valjevu, smeštenom u kotlini okruženoj planinama: Povlen, Maljen, Jablanik, Medvednik, Magleš i rekama Obnica i Jablanica, od kojih nastaje Kolubara. Reka Gradac je  najčistija reka Srbije dugačka 28km - na mestu uvoda u priču o gradu Valjevu tvrdi Ana Marković, direktor Turističke organizacije Valjevo i nastavlja:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Šabac - varoš prvina i grad budućnosti

 • PDF

Dušan Simić            Šapčani se verovatno nikada neće složiti kome je pri poseti njihovom gradu izvađena čivija na točku fijakera, ali je najviše onih koji „žrtvom“ smatraju kralja Milana Obrenovića.
            Osim šaljive, Šapčane krase i osobine ozbiljnih domaćina koji rado prihvataju napredne ideje, a Turistička organizacija grada Šapca došla je na ideju da pričajući priče o razvoju grada na interesantan način istakne njegovu bogatu istoriju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Pogled na Knjaževac sa reke i iz vazduha

 • PDF

Sa promocije Knjaževca u Novom Sadu            Podignut na mestu susreta Trgoviškog i Svrljiškog Timoka u Beli Timok, okružen obroncima Stare planine, Tresibabe i Tupižnice, Knjaževac je od vajkada bio mesto udobno za život. Osim Slovena, u Timočku dolinu dolazili su i odlazili Franci, Bugari, Romeji, nazivali raznim imenima, od Timacum Minus-a, Gurgusovca (po golubovima „gurgusanima”), do današnjeg, iz 1859., po knjazu Milošu Obrenoviću. Proizvod turbulentnih istorijskih dešavanja nasleđe vidljivo je u graditeljstvu, običajima, jeziku. Da li zbog voda na kojima je podignut grad, planina i zdravog, svežeg vazduha, raskošne prirode ili nečeg sasvim drugog, Knjaževčani slove za vedre, gostoljubive domaćine i provereno dobre ljude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turističke organizacije Zlatibora i Trebinja svečano ozvaničile saradnju

 • PDF

Sa svecanog potpisivanja protokola o saradnji Zlatibora i Trebinja             Sa ciljem formalizacije dosadašnje i intezivnije buduće međusobne saradnje u petak, 02. decembra 2022. godine je u prostorijama Kulturnog centra Zlatibor svečano potpisan „Protokol o saradnji“ između turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja, koji su u ime ovih ustanova potpisali Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i Mirjana Putica, direktorka Turističke organizacije Trebinje. Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici Opštine Čajetina i Grada Trebinja - gospodin Arsen Đurić , predsednik Skupštine opštine Čajetina i gospodin Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika Trebinja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...