Wed08122020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back TURIZAM

Turizam

Dani ludaje sledećeg vikenda u Kikindi

 • PDF

Kikinda, bolje reći Velika Kikinda, mesto uklješteno na tromeđi između Rumunije (na 7.5 kilometara), Mađarske (60 kilometara) i Srbije u banatskoj ravnici, prema pisanim dokumentima, prvi put se pominje1423. godine kao posed ugarskog kralja Zigmunda i 1441. kao dar ugarskog kralja srpskom despotu Đurađu Brankoviću, mada se smatra da se prva naselja na ovom prostoru javljaju oko 5000 godina pre nove ere.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje Eko-Nešt-In pokazalo p(v)rednosti Neština

 • PDF

Aleksandar ŽderićNa 45. Sajmu turizma u Novom Sadu, održanom od 27-30. septembra 2012. godine, uspešnu promociju imao je i Neštin, mesto na obali Dunava i obodu Fruške gore, sa oko 900 stanovnika i mnogo vikendaša, koje se pruža na nadmorskoj visini od 135 metara, što donekle objašnjava slatkoću voća iz ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur na Susretima osoba sa dijabetesom

 • PDF

U okviru Susreta osoba sa dijabetesom Srbije "Vuk Vrhovac" održanih  28.09.2012. godine u Sremskim Karlovcima, koje su organizovali Društvo za borbu protiv šecerne bolesti Opštine Sremski Karlovci i Savez društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti, u saradnji sa Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti i Dijabetološkim savezom Srbije, aktivno učešće je uzela  Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur dobitnik Zlatnog pehara na Novosadskom sajmu turizma

 • PDF

Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je Zlatnog pehara za usvojene standarde i inovacije u zdravstvenom i velnes turizmu. Nagrada je uručena u okviru manifestacije „Veče šampiona„ na 45. Međunarodnom sajmu turizma, održanoj u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dežela Celjska regija partner 45. Sajma turizma u Novom Sadu

 • PDF

Milena Čeko PungartnikOve godine, regija partner jubilarnog 45. Sajma turizma u Novom Sadu je regija Dežela Celjska, i kao takva zauzela je centralno mesto u hali Master Novosadskog sajma. Celje, nekadašnja rezidencija kneževa Celjskih, treći je po veličini grad u Republici Sloveniji i predstavlja atraktivnu turističku destinaciju koja obiluje bogatom kulturnom baštinom i istorijskim spomenicima. Ipak, regija Dežela Celjska, koja obuhvata 21. opštinu, najpoznatija je po banjskom turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistički cvet dodeljen u deset kategorija

 • PDF

Dobitnici nagrade „Turistički cvet“ za period od jula 2011. do jula 2012. godine su:
Turistička organizacija Čačka u kategoriji Turistička organizacija;
Treći međunarodni sajam turizma i ruralnog razvoja u Kragujevcu u kategoriji Specijalni događaj u funkciji promocije turizma ( manifestacija, sajam, kongres, izložba);
 Hotel „Izvor“ Aranđelovac u kategoriji Ugostiteljski objekat za smeštaj;
Ugostiteljski objekat za pružanje usluga ishrane i pića „Lorenzo&Kakalamba“ Beograd u kategoriji Ugostiteljski objekat za pružanje usluga ishrane i pića;

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Ruma dobitnik velike zlatne medalje na Sajmu turizma

 • PDF

Turistička organizacija Ruma dobitnik je Velike zlatne medalje Novosadskog sajma za uspešnu organizaciju drugog po redu “Rumfesta”. Nagradu je u četvrtak, 27 septembra, u SNP na Večeri šampiona 45. Sajma turizma, na kojem su uručena priznanja najboljima, primila Milena Kojić, direktorka Turističke organizacije Rume, najmlađe TO u Srbiji, koja deluje nešto više od godinu dana, ali i jedna je od potvrđeno, najaktivnijih turističkih organizacija.
 Prvih dana avgusta “Rumfest” je okupio brojne posetioce, sugrađane i goste iz okolnih mesta i gradova, ponudivši im raznovrsne, ali pre svega kvalitetne sadržaje. Pored fruškogorskih vinara, proizvođača mesnih specijaliteta, Udruženja žena “Panonka” sa rukotvorinama i dr. festival je začinio koncert Zvonka Bogdana i njegovih tamburaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radovan Tanasković, živa legenda Kuršumlije, dobitnik Turističkog cveta

 • PDF

Radovan TanaskovićNa 45. jubilarnom Međunarodnom novosadskom sajmu turizma, koji je svečano otvoren 27. septembra 2012. godine na Svetski dan turizma, dodeljene su po XVI put najprestižnije nagrade “Turistički cvet”, koje u deset kategorija za izuzetne rezultate postignute u prethodnoj godini dodeljuje Turistička organizacija Srbije. Za doprinos unapređenju turizma  i podizanje kvaliteta turističkih usluga "Turistički cvet", nagradu je dobio Radovan Tanasković, turistički radnik iz Kuršumlije, koji je preko 48 godina aktivan borac za turistički razvoj topličko-jablaničkog kraja, kraja iz kojeg dolazi Prolom voda, u kojem se nalaze Prolom i Lukovska banja, prirodni fenomen Đavolja Varoš i još mnogo toga. Gospodin Radovan Tanasković, primajući nagradu i obraćajući se prisutnima ispred nagrađenih, dao je dva predloga kako bi se, po njegovom mišljenju, ova nagrada unapredila.Predložio je da se ona inovira i da se pojača konkurencija, da se na listi predloženih proglase prve tri nagrade, a ne samo jedna u svakoj kategoriji i da bi bilo dobro da nagrade budu stimulativne, u smislu organozovanog studijskog putovanja u inostranstvo, gde bi nagrađeni mogli da osim novih destinacija vide „kako se u belom svetu radi“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gordana Plamenac: Broj stranih gostiju u Srbiji neprestano raste

 • PDF

Gordana PlamenacU okviru jesenjih novosadskih sajmova, u četvrtak, 27. septembra, na Međunarodni dan turizma i pravoslavni praznik Krstovdan otvoren je Sajam turizma. Svečanost povodom otvaranja ovog 45. jubilarnog Međunarodnog sajma turizma, pored uglednih zvanica i brojnih gostiju, bili su prisutni i oni koji su u minuloj godini pokazali izuzetne rezultate na polju turizma. Onim najboljim dodeljeno je po XVI put, u deset kategorija, prestižno priznanje „Turistički cvet“, koju tradicionalno dodeljuje turistička organizacija Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacije Grada Novog Sada na Sajmu turizma

 • PDF

Turistička organizacija Novog Sada (TONS) će tokom 45. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, koji se održava na Novosadskom sajmu od 27-30.09.2012. godine, predstaviti kompletnu lepezu turističkih potencijala grada. Turistički potencijali koji će biti prezentovani na štandu TONS-a u hali Master su, pored smeštajnih i ugostiteljskih kapaciteta, potencijali zabavnog karaktera (bioskopi, pozorišta), kulturnog karatera (galerije, muzeji, kulturni centri,..), vinarije, predstavnici i organizatori sportskih i turističkih manifestacija, Regionalna privredna komora Novog Sada, predstavnici fakulteta za turizam, Parking Servisa (rent a bike), a turističke agencije pripremile su bogatu ponudu za predstojeću jesenju, zimsku i božićno novogodišnju sezonu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bara Trskovača, mesto gde priroda krije blago

 • PDF

Da ste se ikada zapitali šta je Fenberek Nomine Palaticho? Ako se iz Rume uputite ka Šapcu, pa širokim šorovima prođete Jarkom i Hrtkovcima, doći ćete do Platičeva, malog mesta prijatno okruženog šumama i rekom Savom. Baš ta naša velika reka skrila je svoje blago i ovde, u selu koje mnogi znaju kao Platičevo, a tek poneko kao Fenberek. Svi smo mi čuli za Zasavicu i Obedsku baru, ali koliko nas je znalo za ovdašnju, Baru Trskovača?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ribarska Banja za kraljevski odmor i lečenje

 • PDF

Ribarska Banja se nalazi na obrocima Jastrepca, 35 km udaljena od Kruševca, 60 km od Niša i 220 km od Beograda. Specijalna bolnica Ribarska Banja se u medicinskom delu bavi rehabilitacijom i tretmanom koštano zglobnih, degenerativnih i ortopedskih oboljenja. Ima i jedno odeljenje za oporavak gostiju posle vaskularnog insulta.
Pored vrhunske profesionalnosti osoblja glavni adut Ribarske banje je i termalna lekovita voda koja izvire ovde vekovima. Voda je sumporovita i blagotvorna je za lokomotorni sistem, kožu i digestivni trakt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com