Wed08122020

Poslednja izmena:10:31:27 AM

Back TURIZAM

Turizam

Falkenštajner preuzeo upravljanje hotelom Stara planina

 • PDF

Goran PetkovićDržavni sekretar za turizam Ministarstva finansija i privrede Goran Petković izjavio je na konferenciji za novinare, u sredu 12. septembra,  da je austrijski lanac "Falkenštajner" preuzeo upravljanje nad hotelom "Stara planina" i da će ta kompanija u narednih 15 godina biti kompletno zadužena za menadžment, marketing i promociju hotela kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.
-Vlasništvo je i dalje državno, ali je dobra vest što će “Falkenštajner" doneti Staroj planini savremeni hotelski biznis kakav imaju samo pojedini beogradski hoteli, kao i porodični turizam, u kojem će sve biti prilagođeno deci-izjavio je Goran Petković i dodao da je otvaranjem hotela Stara Planina u decembru ove godine omogućen izlazak i na međunarodno tržište što potvrđujeičinjenica da kompnaija "Falkenštajner", 1. novembra planira da otvori i novi hotel na Novom Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno sproveden projekat EU o unapređenju međunarodne biciklističke rute Dunav-Cycling Danube kroz Srbiju i Hrvatsku

 • PDF

„Unapređenje međunardne biciklističke rute Dunav-Cycling Danube“ je projekat finansiran u sklopu Programa Evropske unije IPA II komponenta za prekograničnu saradnju Republika Hrvatska – Srbija, čija je Implementacija  trajala 18 meseci, od 10.01.2011. g do 10.07.2012.g, a vodili su ga projektni timovi Opštine Bačka Palanka i Vukovarsko-srijemske županije. Područje pokriveno projektom uRepublici Srbija su bile opštine Bačka Palanka, Bač, Bački Petrovac i Grad Novi Sad, a u Republici Hrvatskoj – Vukovarsko-srijemska i  Osiječko-baranjska županija. Ukupna vrednost projekta je iznosila348.489,25 eura.
Opšti cilj projekta je unapređenje i jačanje  rekreativnog turizma u pograničnom regionu sa ciljem da doprinese održivom društveno-ekonomskom razvoju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur iz Vrnjačke Banje obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta

 • PDF

Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao centar za fizikalnu rehabilitaciju,  će i ove godine obeležiti Međunarodni dan fizioterapeuta, 8. septembar. Dugogodišnja tradicija lečenja, lekovite mineralne vode i minerlano blato i stručan medicinski kadar, među kojima je 5 fizijatara i 25 fizioterapeuta,  uslovili su da „Merkur“ izraste u jedinstveni centar ovakve vrste u regionu. Povodom pomenutog dana, biće organizovano gostovanje u medijima, niz akcija u centru Vrnjačke Banje i predavanje fizioterapeuta u Specijalnoj bolnici „Merkur“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Zlatibor dodelila priznanje Zlatni bor za 2012.

 • PDF

Ustanova studentska odmarališta Beograd - Ratko Mitrović -zlatiborSvake godine Turistička organizacija„Zlatibor“ tradicionalno dodeljuje priznanje„Zlatni bor“ kolektivima i pojedincima koji su najviše doprineli da turistička ponuda Zlatibora u svim segmentima bude bolja i kvalitetnija. Svečanost povodom dodele priznanja održana je 03. septembra 2012. godine u Kongresnom centru „Romanija“ na Zlatiboru. Evo i imena ovogodišnjih laureata po kategorijama:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Premier Aqua ponuda za pet zvezdica

 • PDF

Jovan Vukotić (levo), Milinko Cicmil i dr Hadi MansouriOvakav kompleks ne postoji u Srbiji, a ni u regionu. Naravno, reč je o novootvorenom hotelu „Premier Aqua“ u Vrdniku. Nema takvog hotela u banji sa 5 zvezdica sa toliko bogatom ponudom za različiti profil gostiju, a sve to uz blagotvornu, lekovitu, termomineralnu vodu, sa izuzetno dobrom opremljenošću gotovo svih sadržaja, posebno medicinskog dela. Upravo ta kombinaciji udobnog smeštaja, medicinske opreme, lekovite vode i  prirode koju je ovom kraju podarila Fruška gora, izbacila je Vrdnik i hotel „Premier Aqua“ u žižu interesovanja ovih poznoletnjih dana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bogdan Cvejić, predsednik opštine Beočin: Puna podrška našim selima

 • PDF

Bogdan CvejićOvogodišnji 16. po redu Banoštorski dani grožđa, puna tri dana minulog vikenda, doveli su u Banoštar, selo poznato po izvanrednom položaju, grožđu, vinu i dobrim, složnim ljudima, na stotine znatiželjnih posetilaca, što zbog bogatog i sadržajnog programa, što zbog jedinstvene prilike da ovde vide i probaju svašta ponešto, vezano za tradiciju i dožive jednu istinsku atmosferu ove fruškogorske oaze. Pre nekih 8 godina brigu o ovoj manifestaciji preuzela je opština Beočin, kako bi se na još organizovaniji način razvijalo vinarstvo, vinski turizam, afirmisali vinari ovoga kraja, a sadnja vinove loze još više pospešila. O tome šta je urađeno, kako danas doživljava ovu manifestaciju i drugim temama vezanim za ovaj kraj, razgovarali smo sa predsednikom opštine Beočin Bogdanom Cvejićem, koji je bio aktivan učesnik ove manifestacije i njen svojevrstan promoter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrum Miljević posetili studenti iz celog sveta

 • PDF

Dragan Miljević u vinograduUspeh se ne postiže preko noći. Obično je on posledica ili rezultat višegodišnjeg mukotrpnog rada, iz koga se može izroditi kvalitet, za koji se vremenom stiže do epiteta tzv. robne marke ili kako se to moderno kaže – brenda. Jednu takvu robnu marku, ostvarila je porodica Dragana Miljevića. Na samo 12 km od Novog Sada, u selu Stari Ledinci, na adresi Sime Šolaje 41, donedavno „gradski ljudi“ ustanovili su tipično seosko domaćinstvo, opredeljujući se za takav život, sebi za volju i rad, a svojim gostima za uživanje, trudeći se da poslužuju isključivo ono što su sami prizveli i da uz zdravu hranu i piće, koliko sebi, toliko i svojim gostima, ponude parče zdravlja u svakom smislu te reči.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovan Vukotić, direktor hotela Premier Aqua: Kvalitet dovodi goste

 • PDF

Jovan Vukotić, u sredini, sa mladom ekipom hotelaFruška gora je oduvek bila izvor lepih, dobrih tema, što zbog svoje istorije, manastira, vinskih puteva, Sremaca, ponajviše opevanih u starim, dobrim narodnim pesmama, geografskog položaja ove pitome planine opasane sa dve reke i dva velika grada Novog Sada i Beograda, prema kojoj gravitira praktično polovina Srbije. Koliko god ova planina, „lepa, pa dugačka...“, bila tema raznih priča i pripovedanja, toliko se za nju može reći da se u turističkom smislu, sporo razvijala. Svojevremeno, kada je proradila Banja „Termal“ u Vrdniku, vrlo brzo je postala zvezda vodilja u vojvođanskom banjskom turizmu, ali je vremenom gubila sjaj, jer se u nju vrlo malo ulagalo. Od 1. septembra, tik naspram Banje, proradio je velelepni hotel „Premier Aqua“, podignut kao feniks iz pepela, kao vesnik boljih dana ovoga kraja, vizionarsko delo Milinka Cicmila, uspešnog biznismena i vlasnika „Promont grupe“ iz Novog Sada. Sada se, spravom, očekuje da ovaj hotel bude ta nova zvezda vodilja, koja će osvetliti nesuđenu „Svetu Frušku goru“ i svu lepotu ovoga kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano otvoren hotel Premier Aqua u Vrdniku sa pet zvezdica

 • PDF

Milinko Cicmil svečano je otvorio Hotel Premier AquaPrelep sunčani dan poslednjeg meseca avgusta, doneo je Vrdniku drugu veliku radost u njegovoj novijoj istoriji postojanja. Posle otvaranja Hotela „Termal“ i Banje, u gradiću ušuškanom među fruškogorskim obroncima, dugo, dugo se nije ništa dešavalo, pa je ovo bio novi, rekli bismo, još veći i lepši praznik nego kadgod, jer je na ovaj dan otvoren prvi hotel sa pet zvezdica, koji će, ne samo obogatiti siromašnu ponudu ovoga kraja, već i biti magnet za sve hedoniste spremne da plate užitak u ovoj oazi mira, i privući nove investitore. Da će biti tako najavljuju i brojne zvanice, predstavnici republičkih, pokrajinskih i opštinskih ministarstava, direktori kompanija i poslovni partneri, njih čak 275, koliko ih je bilo na spisku za svečano otvaranje, a bilo ih je bar dvostruko više. To će za ovaj kraj i njegove žitelje, značiti i nova radna mesta i podstrek, pogotovo za mlade ljude, da ostanu u rodnom mestu i da i sami razvijaju biznis, jer mogućnosti je mnogo, samo ih treba otkriti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svi putevi vode (u) kroz Rumu

 • PDF

Nikola Rogić i Milena Kojić

Ruma je gradić sa oko 30.000 stanovnika na desetak kilometara od Fruške gore, na 35 kilometara od aerodroma „Nikola Tesla“, 50 od Beograda, 40 od Novog Sada. Kroz Rumu prolazi i železnički koridor, tako da ako je tačna izreka da svi putevi vode u Rim, potvrđeno je i da svi putevi vode kroz Rumu.

Ali bez obzira na viševekovni povoljan položaj grad i njegova teritrorija bili su potisnuti na margine turističkog razvoja i delovanja. Da iz višedecenijskog nehaja da svetu predstave neku lepšu i interesantniju Rumu, pobrinula se četvoročlana ekipa TO Rume, najmlađe u Srbiji, koja je počela sa radom 1. jula 2011. godine. Na čelu sa direktoricom gospođom Milenom Kojić, TO Ruma svojim aktivnostima doprinela je da se čuje i za prirodne lepote ovog kraja, i za brojne manifestacije, kao i za one najstarije koje su se podrazumevale, jer su bile ne samo datost, već se u njih ništa godinama nije ulagalo, niti su vršene promene u smislu savremenije i kvalitetnije ponude u skladu sa zahtevima vremena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iz Zlatibor tours-a poručuju: Sa nama je lakše, lepše i sigurnije

 • PDF

Naša zlatna planina Zlatibor, i ovog leta ugostila je veliki broj domaćih i stranih gostiju. Bog je Zlatiborcima dao pregršt prirodnih lepota, čistog planinskog vazduha i pameti da to iskoriste, i oni mu vraćaju na najbolji mogući način. Od početaka razvoja turizma pa do današnjih dana, ova planina nije trpela zbog nemanja, kriza i nestašica. Gosti su, kako su znali i umeli, dolazili po zdravlje, domaću hranu, vunene čarape i prsluke, čajeve, ljubazne reči domaćina. A domaćini su priču širili, i od Kraljevih, preko Partizanskih Voda, Voda i na kraju Zlatibora shvatili da treba da krenu dalje i današnjem gostu ponude više.

Upravo je to, jedna od prvih učinila Agencija za turizam i nekretnine ''Zlatibor tours“, koja je sa licencom organizatora putovanja, turističku ponudu proširila mogućnošću mnogobrojnih izleta.

U razgovoru sa gospođom Danijelom Andžić iz agencije “Zlatibor tours” saznali smo koji su to izleti koje turisti najviše traže

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klaster zdravstvenog turizma Vojvodine ugostio kolege iz mađarskih banja

 • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na posetu Vinariji Mačkov podrum u Irigu.Fond klaster zdravstvenog turizma Vojvodine osnovan je 23. avgusta 2007.godine u Kanjiži, na predlog sedam opština (Kanjiža, Senta, Ada, Bečej, Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš), a ideju i veliku pomoć u njegovom konstituisanju dao je dr Albel Andora. Danas Fond klaster zdravstvenog turizma Vojvodine okuplja 59 članica i 25 potpornih organizacija, a sve to u cilju regionalnog povezivanja i zajedničkog delovanja na snaženju konkurentnosti klastera zdravstvenog turizma Vojvodine kao celine.

Julijanu Takač Bognar, Manager assistent Fonda klaster zdravstvenog turizma Vojvodine,imali smo zadovoljstvo da sretnemo u Irigu u vinariji „Mačkov podrum“, u ulozi organizatora i pratioca studijskog putovanja klastera Južne regije, njihovih partnera iz Mađarske, osamnaestočlane grupe, koju je predvodio upravo dr. Albel Andor.

-Zajedno smo organizovali studijsko putovanje Vojvodinom, u trajanju od pet dana - kaže gospođa Takač Boglar. - Maršuta putovanja obuhvata Novi Sad, razgledanje grada, Petrovaradina, obilazak manastira Krušedol, banje „Vrdnik“, a sada se nalazimo u vinariji „Mačkov podrum“, gde smo imali degustaciju vina. Put nastavljamo prema Vršcu, a za sutra planiramo obilazak Kovačice, Debeljače i Skorenovca, dok je trećeg dana planiran obilazak Beograda i izlet brodom. Iz Beograda se vraćamo za Skorenovac, da bi naredni dan proveli na Paliću i Subotici. Planira se razgledanje grada, odlazak u Kanjižu i prezentacija seoskog turizma u kući i destileriji Braća Kravić u selu Velebit, koji su odnedavno počeli da se bave seoskim turizmom. Poslednjeg dana razgledaćemo Kanjižu, crkve, Banju, obale Tise, a ovaj petodnevni obilazak Vojvodine i Beograda završavamo razgledanjem Sente i Ade – obavestila je Julijana Takač Bognar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com