Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM

Turizam

Novi Bečej - varoš fina i što nema ima

  • PDF

Sa subotnjeg Banatskog disnatora u Novom Bečeju            Banatski gradić Novi Bečej, koji sa leve obale Tise gleda na Bačku, godinama je u vrhu vojvođanskih top turističkih destinacija. Taj epitet opravdavao je odlično organizovanim manifestacijama, ali se u međuvremenu otišlo mnogo dalje u promociji destinacije i tradicionalnih običaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novogodišnji praznici uz mnoštvo popularnih izvođača na Zlatiboru

  • PDF

Sperman novogodišnji spektakl na Zlatiboru            Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor po tradiciji s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini Srbije. Zlatiborski doček Nove godine uz atraktivne zabavno-muzičke sadržaje s poznatim izvođačima na Kraljevom trgu uvek okuplja hiljade posetilaca. Tako je za doček 2023. godine i najbolji provod u novogodišnjoj noći na Zlatiboru ustanovljen raznovrstan program u vidu dva koncerta na pozornici Kraljevog trga, sa repertoarom za sve ukuse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kopaonik - sinergija trendova, ponude i tražnje

  • PDF

Radenko Cvetić            Kopaonik nisu samo njegove brojne, predivne i svim kategorijama skijaša prilagođene ski staze. Otkrivanje čari Kopaonika i potkopaoničkog kraja, njegovih plodova, aktivnosti tokom letnje sezone nije nov, ali je svakako izazovan zadatak tamošnjih turističkih poslenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jedinstveno neponovljiva idila Divčibara

  • PDF

Ana Marković         Privilegija je živeti u istorijskom gradu Valjevu, smeštenom u kotlini okruženoj planinama: Povlen, Maljen, Jablanik, Medvednik, Magleš i rekama Obnica i Jablanica, od kojih nastaje Kolubara. Reka Gradac je  najčistija reka Srbije dugačka 28km - na mestu uvoda u priču o gradu Valjevu tvrdi Ana Marković, direktor Turističke organizacije Valjevo i nastavlja:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Šabac - varoš prvina i grad budućnosti

  • PDF

Dušan Simić            Šapčani se verovatno nikada neće složiti kome je pri poseti njihovom gradu izvađena čivija na točku fijakera, ali je najviše onih koji „žrtvom“ smatraju kralja Milana Obrenovića.
            Osim šaljive, Šapčane krase i osobine ozbiljnih domaćina koji rado prihvataju napredne ideje, a Turistička organizacija grada Šapca došla je na ideju da pričajući priče o razvoju grada na interesantan način istakne njegovu bogatu istoriju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Pogled na Knjaževac sa reke i iz vazduha

  • PDF

Sa promocije Knjaževca u Novom Sadu            Podignut na mestu susreta Trgoviškog i Svrljiškog Timoka u Beli Timok, okružen obroncima Stare planine, Tresibabe i Tupižnice, Knjaževac je od vajkada bio mesto udobno za život. Osim Slovena, u Timočku dolinu dolazili su i odlazili Franci, Bugari, Romeji, nazivali raznim imenima, od Timacum Minus-a, Gurgusovca (po golubovima „gurgusanima”), do današnjeg, iz 1859., po knjazu Milošu Obrenoviću. Proizvod turbulentnih istorijskih dešavanja nasleđe vidljivo je u graditeljstvu, običajima, jeziku. Da li zbog voda na kojima je podignut grad, planina i zdravog, svežeg vazduha, raskošne prirode ili nečeg sasvim drugog, Knjaževčani slove za vedre, gostoljubive domaćine i provereno dobre ljude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turističke organizacije Zlatibora i Trebinja svečano ozvaničile saradnju

  • PDF

Sa svecanog potpisivanja protokola o saradnji Zlatibora i Trebinja             Sa ciljem formalizacije dosadašnje i intezivnije buduće međusobne saradnje u petak, 02. decembra 2022. godine je u prostorijama Kulturnog centra Zlatibor svečano potpisan „Protokol o saradnji“ između turističkih organizacija Zlatibora i Trebinja, koji su u ime ovih ustanova potpisali Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i Mirjana Putica, direktorka Turističke organizacije Trebinje. Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici Opštine Čajetina i Grada Trebinja - gospodin Arsen Đurić , predsednik Skupštine opštine Čajetina i gospodin Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika Trebinja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Za ljubitelje konjičkog sporta i poštovaoce viteških veština

  • PDF

Vasilije Baldić            U gradu, u kojem se konj poštuje, izaziva divljenje, za čiju ljubav se daje i poslednji dinar, održava se tradicionalna sportsko-turistička manifestestacija „Ljubičevske konjičke igre“. Pod motom „Ne vadi me bez povoda - ne vraćaj me bez časti“, prvog vikenda u septembru 2023., Požarevljani će biti domaćini jubilarnih 60-tih igara, koje su u minulom peirodu održavane i bez publike, ali nikada prekidane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Industrijsko nasleđe Kragujevca, od potencijalnog do realnog turističkog proizvoda

  • PDF

Bojan Pavlović            Kragujevac ni izbliza nije iscrpio svoje turističke potencijale, dok neki realizovani doživljavaju svojevrsan preporod. Usvajanjem strateškog dokumenta - Plana razvoja grada 2021-2031., od strane Skupštine grada, u Kragujevcu su stvoreni uslovi za njegov razvoj i razvoj cele opštine. Planom predviđenih činilaca, u kategoriji direktinih turističkih proizvoda, obuhvaćena je i polako se privodi nameni, parkovska površina oko jezera Bubanj, na površini od 12,81 ha, koja podrazumeva revitalizaciju parka, ekološko-biološku sanaciju jezera, uređenje pešačke i trim staze oko jezera sa pratećim mobilijarom, te sportsko-rekreativnih sadržaja na površini od 1,12 ha, poput multifukcionalnog sportskog terena, terena za male sportove uz sportsku halu „Jezero“. U toku je i obnova Stare tržnice na Miloševom vencu, po projektu arhitekte Georgija Pavloviča Kovaljevskog iz Jelisavetgrada, iz 1929. godine, jedne od prvih te namene u Evropi; u toku je rekonstukcija jednog od centralnih gradskih trgova, Trga Radomira Putnika, te fasada s kraja XIX i početka XX veka, kako bi se sačuvala patina prostora u kojem je započela obnova Srbije. Rekonstruisan će biti, i za posetioce pristupačan, istorijsko-kulturni dvorski kompleks iz XIX veka, izgrađen sa obe strane reke Lepenice, kojeg čine Milošev, Šareni, Mihailov i Amidžin konak, sa jedne, i Stara crkva i Skupština sa druge strane reke Lepenice, u blizini samog centra grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jelena Radulović: Brzeće za poseban doživljaj

  • PDF

Jelena Radulović            Turističko naselje Brzeće, opština Brus, poslednjih godina doživelo je ozbiljnu transformaciju. Na oko 1.100 mnv, manje, pristupačnije, i sa svojim brojnim prednostima, razvija se u pravcu preporučljivo idealnog porodičnog i sportskog odredišta. Uspostavljanje gondole, zvanično puštene u rad 12. februara 2021., omogućilo je povezivanje Brzeća sa Malim karamanom (12 min), odnosno staza Bela reka 1 i 2 sa sistemom žičara na vrhu skijališta turističkog centra Kopaonik, i uticalo na potrebu bržeg razvoja cele bruske opštine, kako unapređenja turističke ponude, tako i privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Predstavnici turističkih agencija iz regiona u poseti Zlatiboru

  • PDF

Zajednički snimak pred Gold gondolom            Zlatibor, nije samo omiljeno odredište domaćih turista, već je po svojim sadržajima prepoznat i u regionu. Domaćinski dočekuje mnogobrojne turiste iz regiona pored najduže panoramske gondole na svetu, preuređenog Kraljevog trga, obnovljenog jezera... Tokom 27. i 28. novembra Zlatibor su posetili i predstavnici turističkih agencija iz regiona u organizaciji hotela „Zlatibor Mona”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novi Bečej najuspešniji na Sajmu u Kragujevcu

  • PDF

Zajednički snimak ovogodišnjih slavodobitnika            Turistička organizacija Novog Bečeja bila je organizator brojnih dešavanja na XIII Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Novobečejci su osvojili dve prve nagrade: za „najuređeniji izlagački prostor“ i u kategoriji „najuspešnija promocija”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...