Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM

Turizam

Trebinju Velika zlatna medalja Novosadskog sajma turizma

 • PDF

Tatjana Bulajić i dr Dragan LukačPredstavljanje Turističke organizacije Trebinja na 47. Novosadskom sajmu turizma, koji je od 10. do 14. aprila bio organizovan u Master hali, i njihov nastup na atraktivno opremljenom štandu, sa promotivnim materijalom: katalozima, brošurama, flajerima i filmovima, i proizvodima nosilaca turističke ponude grada Trebinja, bio je više nego uspešan. Potvrda za to je i Velika zlatna medalja Novosadskog sajma za štand na kojem je uz posterima oslikanim zidovima sa prepoznatljivim motivima grada stajala vitrina sa autohtonim proizvodima trebinjskog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Sanja Gavrilović: Strategija razvoja banjskog turizma Vojvodine do kraja juna

 • PDF

Sanja GavrilovićVojvodina će do sredine 2014. godine dobiti novu Strategiju razvoja banjskog turizma. Ovo je krajnji cilj projekta COOLING CUBES, vrednog više od 100 hiljada evra, finansiranog iz sredstava EU kroz program prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, koji se realizuje tokom 16 meseci (počeo je u martu 2013., a završiće se 30. juna 2014. godine). Nosilac projekta je Univerzitet iz Segedina. Partneri su opština Morahalom i opština Ada, Razvojna agencija opštine Temerin i Regionalna razvojna agencija Bačka.
Glavni rezultat ovog projekta će biti razrađena strategija razvoja banjskog turizma za banje koje se nalaze u okolini koridora 10, na glavnom putu Budimpešta – Beograd. Značajan rezultat projekta su situacione analize nekih jodnih banja na teritoriji Bačke, kao i na teritoriji Mađarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Hotelu Premier Aqua šampionska plaketa Sajma turizma

 • PDF

Dr Hadi Mansouri (desno) i dr Dragan Lukač, direktor Novosadskog sajmaHotel Premier Aqua dobitnik je šampionske plakete 47. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu. Laskavo priznanje Novosadskog sajma ovaj fruškogorski biser zaslužio je zbog svog velelepnog arhitektonskog izgleda, ali isto tako i zbog svega drugog što ga krasi, a toga je mnogo i najbolje je uveriti se u sve to i otići makar na jedan dan u Vrdnik.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Beograd grad budućnosti južne Evrope

 • PDF

Ivana VučelićNa Međunarodnom sajma turizma u Novom Sadu, koji je održan od 10-14. aprila 2014. godine, u hali Master, prvi put u prolećenom terminu, između ostalog, potpisan je protokol o saradnji između Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Branislav Knežević: Novi Sad grad značajnih turističkih potencijala

 • PDF

Branislav KneževićNa tek završenom Sajmu turizma, gastornomije i izložbi vina, koji se od 10. – 14. aprila održavao u hali Master Novosadskog sajma, bilo je 120 izlagača, veliki broj promocija, a najveći motiv posete osim velikih sajamskih popusta, bile su i atraktivne nagrade kojim su turističke agencije darivale posetioce. Drugog dana Sajma, 15. aprila, potpisan je protokol o saradnji između Turisitčke organizacije Beograda i Turističke organizacije Grada Novog Sada. Potpisivanju su prisustvovali v.d. direktor TOB-a Miodrag Popović i direktor TONS-a Branislav Knežević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turističke organizacije Beograda i Novog Sada potpisale protokol o saradnji

 • PDF

Direktori Miodrag Popović (levo) i Branislav Knežević ozvaničili saradnju dve organizacijeTuristička organizacija Novog Sada, jedan od stubova ovogodišnjeg 47. Međunarodnog sajma turizma, svojim nastupom potvrdila je da će ostati jedna od vodećih organizacija u Srbiji po brojnim aktivnostima koje su usmerene na dovođenje gostiju iz zemlje i inostranstva. Nastupima brojnih plesnih sastava, između ostalog i jednog od vodećih u Srbiji, sastava Viva dance, uz svirku novosadskog benda i muzičkih numera sa EXIT-a, promocijom sportskih manifestacija, razgledanjem grada za učesnike sajma uz podršku Javnog Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad – GSP TRAVEL, hepeningom Tužibaba press – press za mlade novinare iz osnovnih škola Novog Sada, uz redovne promocije na štandu, prikazani su samo neki od potencijala ove sredine, koje su upotpunili predstavnici turističke privrede Grada Novog Sada - ustanove kulture, turističke agencije, imaoci smeštajnih kapaciteteta, turistički vodiči, ugostitelji i drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Ribarska Banja - Frajla od 180 godina, a još tako mlada i lepa

 • PDF

Vladan PanićIako poznata još u IV veku, kao naselje i utvrđenje starih Rimljana, godine 1834., kada su izvršene prve analize njenih voda i utvrđena njihova lekovitost, Ribarska Banja i zvanično postaje lečilište. Godine 1967. otvoreno je Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koje prerasta u moderan Zavod za lečenje i rehabilitaciju obolelih od ortopedskih, koštanozglobnih i degenerativnih oboljenja „Ribarska Banja“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Informativni centar Parka prirode Jegrička

 • PDF

Podržimo akciju pešačenja u prirodi u Jegrički u subotuNa svega 2 kilometra severno od Temerina, u neposrednoj blizini mosta na putu Novi Sad - Bečej, nalazi se Informativni centar Parka prirode „Jegrička“, čiji je cilj da posetiocima omogući pružanje svih potrebnih informacija i usluga. Rečica Jegrička, prava prirodna oaza, utočište je mnogih zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. Pejzaži prirode i jedinstven prostor privlače sve veći broj posetilaca, željnih prirodnog okruženja, rekreacije, mira i tišine na obali reke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Poznavanje Srbije sa TA PanaComp Zemlja Čuda

 • PDF

Prigodan dekor za svaki događajIvanka Tasić, vlasnica Turističke agencije PanaComp Zemlja Čuda u Novom Sadu, jedna je od deset „Najžena“ za 2013. godinu u izboru magazina „Blic žena“. U turizmu je preko 33 godine, preko 20 godina vodi jednu od retkih TA koja se bavi receptivnim turizmom i lepote naše zemlje pokazuje osim domaćim i stranim gostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Uživajte u Ivanjici

 • PDF

Nušićijada festival kulture i zabave, učenja i boemštineU turističkom smislu, jedinstvenost Ivanjice ogleda se, pre svega, u prirodnim potencijalima, gostoljublju i kvalitetnoj hrani.
Sedamdesetih godina prošlog veka u selu Devići organizovan je prvi, pionirski, dolazak turista. Gost koji jednom dođe u Kušiće, Katiće, Kumanicu, Daiće, Komadine, Raščiće, Lisu...opčinjen lepotom, uslugom, gastro ponudom, sigurno se rado vraća u ove krajeve.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Hotel Olimp spreman za letnju turističku sezonu

 • PDF

Hotel Olimp jedini ima olimpijski bazen na ZlatiboruU bespoštednoj trci da privuku goste, turistički radnici sve više pribegavaju bizarnim prostornim rešenjima za smeštaj gostiju i neuobičajenim uslugama. Tako su u ponudi luksuzni igloi, hoteli u obliku kapljice vode, trojanskog konja, sa staklenim sobama ili oblika vinske bačve, na drvetu, u vulkanu, ispod vodopada… Srbija nema svog predstavnika u ovaka neobičnoj konkurenciji, ali postoje oni koji se nekim svojim posebnostima ističu i osvajaju poverenje gostiju na sebi svojstven način. Prvi na listi takvih hotela je hotel „Olimp“ na Zlatiboru, koji od samog otvaranja 2001. godine pa do danas, igra na kartu ljudskog faktora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Sombor sve vinskiji grad

 • PDF

Somborska ekipa na ovogodišnjem Vinofestu u VršcuKada se kaže grad konja, fijakera i tamburaša, ili grad parkova, grad Milana Konjovića ili Zvonka Bogdana, naravno da se odmah pomisli na Sombor, otmen zeleni grad koji verno oslikava zapadno-bačku ravnicu. U tome mu pomažu i sela njegove opštine, pre svih Bački Monoštor i Bezdan, sela koja su svoje prirodne i ljudske potencijale na najbolji način iskoristili za promociju ruralnog turizma. TO grada Sombora, ne zanemarujući ni jedan segment trasiranog pravca turističkog razvoja, u svoje polje delovanja sve više uključuje vinogradarske-vinske potencijale ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...