Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM

Turizam

Na rečima, svi za saradnju sa dijasporom

 • PDF

Kancelarija za dijasporu predložila da 2015Kako najefikasnije prodreti na inostrano tržište i pozicionirati svoju destinaciju sa što vidljivijim efektom?!! U nameri da se nađu neophodni odgovori na ova pitanja, na nedavno održanom Beogradskom sajmu turizma, jedna od tema stručnih sastanaka bila je i „Dijaspora i turizam“, koju je organizovala Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Vlade Republike Srbije.
-Dugo nam je trebalo da shvatimo da je dijaspora, ogroman, neiskorišćeni potencijal, koji nije čak ni dovoljno prepoznat. Zato ćemo predložiti Vladi Republike Srbije da 2015. godina bude godina okupljanja dijaspore. To je pre nekoliko godina uradila Irska i njihova iskustva su izuzetna. U Irskoj postoje neki gradovi koji imaju dane dijaspore, organizuju se i neki zanimljivi događaji, takve aktivnosti su ohrabrujuće, ali dijaspora se sistemski uključila u turističku privredu - naglasila je direktorka Kancelarije, Slavka Drašković, napominjući da je dijaspora verovatno najbolji turista i promoter Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najmlađa turistička organizacija Lajkovac

 • PDF

Detalj sa štanda TO Lajkovac na Beogradskom sajmu turizmaTuristička oragnizacija opštine Lajkovac postoji tek dve godine i najmlađa je turistička organizacija u Srbiji. Predstavljanjem na Sajmu turizma u beogradu pokušala je da skrene pažnju javnosti na turističke destinacije svog kraja. Vodenice na Kolubari i Toplici već su probudile interesovanje u zemlji i inostranstvu, naročito kod umetnika iz Srbije, Rusije, Crne Gore, Makedonije..., koji su organizovali likovne kolonije i multimedijalne programe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Renovirana teretana i novi programi u Čigoti

 • PDF

Specijalna bolnica Čigota ZlatiborU okviru prekograničnog projekta Razvoj i promocija zdravstvenog turizma u prekograničnom području Bosna i Hercegovina – Srbija (CROSS SPA), organizuje se otvaranje projektom renovirane teretane Specijalne bolnice Čigota i najava novih programa zdravstvenog turizma koji se u toku projekta Cross Spa uvode u turističku ponudu.
Prezentacija će se održati u prostorijama Specijalne bolnice Čigota na Zlatiboru, 26. marta 2014. godine sa početkom u 12 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turističko-nautička sezona u Beogradu biće otvorena u četvrtak

 • PDF

Beograd sve atraktivnija destinacija na nautičkoj karti DunavaUplovljavanjem prvog broda „Viking Aegir“ na Međunarodno putničko pristanište Luke „Beograd“ (Plato ispred zgrade Lučke kapetanije, Karađorđeva br. 6), u četvrtak, 20. marta, u 12 časova, svečano će biti otvarena turističko-nautička sezona 2014. u Beogradu. Oko 180 turista iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade uploviće u Međunarodno pristanište „Luka Beograd“, u organizaciji najvećeg evropskog turoperatora Viking River Cruise ((www.vikingrivercruises.com), a u okviru sedmodnevne ture pod nazivom „Vrata istočne Evrope“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

CePTOR na Andrevlju, mesto koje obavezno treba posetiti

 • PDF

Vesna HipikFruška gora neiscrpna inspiracija svih onih koji su prolazili ovuda sa zapada na istok i obrnuto, drumskim ili dunavskim putem, imali su potrebu, želju ili nameru da se tu i zaustave i ostave za sobom neki trag. Najveći su ostavili srednjovekovni putnici, podižući tvrđavu, manastire, vinograde… Najviše vrhove Fruške nisu dirali. Ostavili su ih da štrče sa pogledom na reku, ravnicu…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Slikarska elita na likovnoj koloniji Vukadinović na Zlatiboru

 • PDF

Slikar Janoš Mesaroš, jedan od učesnika na zlatiborskoj kolonijiOd ponedeljka na Zlatiboru boravi i slika 16 eminetntnih slikara iz Srbije, Crne Gore, BiH. Organizatori ovog dešavanja su: Đorđe Vukadinović, vlasnik Likovne kolonije Vukadinović, vlasnici zlatiborskih lokala "Vendom", "Ajs klub" , "Zlatiborski konaci" i TO Zlatibor. Ovo je, inače, treći saziv Likovne kolonije "Vukadinović" koja ima međunarodni karakter. Prve dve kolonije su organizovane u Crnoj Gori, a ova treća je ujedno i prva u Srbiji. Međutim, namera organizatora je da se ova likovna kolonija ustali na Zlatiboru u proleće i u jesen, kao još jedan doprinos turističkoj ponudi već popularne planine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kraljeva Voda

 • PDF

Spomen česma Kralju Aleksandru I na ZlatiboruObudovica je najveća i najbolja suvat, ali i najlepši krajolik puste zlatiborske površi, na kojoj je u XIX veku tovljeno preko 200 volova godišnje. Bila je vlasništvo Zlatiborskog sreza, a prostirala se sa obe strane istoimenog potoka, čije su vode napajale bujne pašnjake i služile kao pojilo za stoku. Brežuljak sa retkim borovima i izvor Kulaševac, koga je kralj Aleksandar Obrenović simbolično obeležio kao lokaciju budućeg letovališta, upotpunjavali su jednu skoro mitsku pastoralnu sliku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Sombor sve zanimljivija turistička destinacija

 • PDF

Slikar Jene Višinka, atrakcija štanda TO Sombora na Beogradskom sajmu turizmaNa nedavno održanom 36. Međunarodni sajam turizma, na Beogradskom sajmu, među brojnim izlagačima iz Srbije i inostranstva, predstavila se i Turistička organizacija grada Sombora. Turistički radnici Sombora nastupili su na sopstvenom štandu u hali 4 Beogradskog sajma. Tokom četiri sajamska dana uz ponudu TO Sombor, predstavili su i „Dida Hornjakov salaš“, UG „Vikend“ Bezdan, klaster „Somborski salaši“, i UG „Podunav“ Bački Monštor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Čačansko-milanovačko-dragačevski kraj destinacije sa najraznovrsnijim sadržajima u Srbiji

 • PDF

Jedinstvena Ovčarsko-kablarska klisura, svetski turistički biserTurističke organizacije Čačka, Gornjeg Milanovca i Dragačeva, još jednom su uspešno predstavile turističku ponudu ovog dela Srbije na najposećenijioj smotri ljubitelja putovanja – Beogradskom sajmu turizma. Na zajedničkom štandu sa TO Čačka, Gornjeg Milanovca, Atomske banje Gornja Trepča i Ugostiteljsko-turističkog preduzeća „Morava“ a.d. Čačak, organizatori putovanja, mediji i posetioci, mogli su dobiti sve neophodne informacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novi turistički sadržaji Zlatibora predstavljeni na Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Sve veći broj stranih turista interesuje se za odmor na ZlatiboruJedan od tradicionaln o najvećih i najposećenijih štandova na Beogradskom sajmu turizam bio je štand Turističke organizacija Zlatibora. Uz tradicionalne trubače, ovoga puta orkestra Dejana Jevđića iz Užica, i čuvene zlatiborske specijalitete, koje je posetiocima nudio na degustaciji “Zlatiborac”, TO Zlatibora sa saradnicima, je tokom četiri dana predstavila novine koje su u međuvremenu obogatile ponudu najposećenije srpske planine, kao i turističke sadržaje za predstojeću sezonu i nove investicione poduhvate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nenad Ostraćanin: Raška oblast obdarena istorijom i lepotom

 • PDF

Nenad OstraćaninNa 36. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavila se i Turističko sportska organizacija Raška. Svoju turističku ponudu TSO Raška je fokusirao na dva turistička proizvoda koja donose određen profit: Kopaonik i manastir Gradac.
Ove atipične zimske sezone 2013/14-te, Kopanik je bila jedan od retkih ski destinacija u ovom delu Evrope koja je i zahvaljujući sistemu osnežavanja, koliko toliko imala snega, što je uticalno da konačni efekti ove zimske sezone na kraju budu pozitivni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Merkur otpočeo sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik

 • PDF

Novi izvor biće zaštićen od mogućih neželjenih uticajaKrajem februara Specijalna bolnica Merkur je otpočela sa radovima na novoj istražnoj bušotini na mineralnom izvoru Snežnik. Vrednost ove investicije, koju finansira Merkur, je 10 miliona dinara i ima za cilj pronalaženje novog vodonosnog sloja za potrebe snabdevanja ovog izvora i to sa nivoa sa kojih do sada nije crpljena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...