Wed04172024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM

Turizam

Pola veka Specijalne bolnice Čigota Zlatibor

 • PDF

Specijalna bolnica Čigota ZlatiborDanom Specijalne bolnice Čigota, 17. decembra 2013. i slavom Svetog Nikole, te izložbom “50 godina Specijalne bolnice Čigota (1964-2014)” postavljenom u aperitiv baru u Čigoti, autorke Mirjane Crnčević, započeto je obeležavanje velikog jubileja - 50 godina postojanja i uspešnog poslovanja Specijalne bolnice Čigota. Fotografije sa izložbe svedoče o važnim događajima vezanim za osnivanje Lečilišta Čigota, nabavke prve medicinske opreme i dolaska prvih pacijenata, kao i o današnjem izgledu Specijalne bolnice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novogodišnji i Božični praznici u Beogradu

 • PDF

Skadarlija je interesantna u svako doba godineTuristička organizacija Beograda poziva sve zainteresovane da Novogodišnje i Božićne praznike provedu u srpskoj prestonici i dožive jedinstveno iskustvo u nekom iz bogatog kalendara događanja.
Proslava Nove godine u Begradu obično počinje u nekom od mnogobrojnih kafića, restorana, klubova, i traje do ranih jutarnjih sati. U Beogradu se slavlje nastavlja i sutradan, i to od ranih prepodnevnih časova kada treba prošetati Svetogorskom ulicom koja se tog dana pretvara u Ulicu otvorenog srca. To je dan kada u karnevalskoj atmosferi odrasli čestitaju jedni drugima praznike i piju kuvano vino, dok najmlađi uživaju u brojnim zabavnim programima za decu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Banja Kanjiža, vek trajanja i napretka

 • PDF

Banja za primerSpecijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“ proslavila je nedavno stogodišnjicu postojanja i rada. Bila je to prilika za slavlje, ali i za podseećanje na prošla vremena.
Svojevremeno, davne 1907. godine, na pašnjaku, šest kilometara od Kanjiže, bila su dva arterska bunara radi napajanja stoke. S obzirom na povećane potrebe, pastiri su se obratili gradskim vlastima sa molbom da se izbuše još dva bunara. Već u maju 1908. godine bio je izbušen novi bunar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Sneg najavio početak skijaške sezone na Zlatiboru

 • PDF

Pogled na ski stazu na TornikuSvečani početak skijaške sezona u ski centru Tornik na Zlatiboru polako se bliži, a sve one koji dođu 27. decembra na najposećeniju srpsku planinu, za kada je planirano zvanično puštanje u rad skijališta, očekuje veliko iznenađenje. Za tu priliku, Skijališta Srbije i Turistička organizacija Zlatibora organizuju koncert iznenađenja, a u periodu trajanja manifestacije "Ski opening”, od 26. do 29. decembra, važiće popust od 70 posto na cenu ski karata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

NS City Card turistima nudi brojne pogodnosti

 • PDF

Uz dobrodošlicu, turistima i brojni popustiKrajem novembra u Info centru Turističke organizacije grada Novog Sada, u Jevrejskoj 10, počela je prodaje NS City Card, kartica nastalih po ugledu na velike evropske i svetske gradove. Zahvaljujući partnerima iz turističke privrede grada, koji su prepoznali značaj učešća u ovom projektu, NS City Card turistima koji su došli da posete Novi Sad, gradska turistička organizacija je ponudila veoma raznovrstan paket ponude.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turistička organizacija Beograda preporučuje

 • PDF

Bogatstvo različitosti u centru Beograda za vikendKao prateći program aktuelne izložbe Konstantin Jovanović: Arhitekta velikog formata Muzej grada Beograda organizuje Decembarska druženja „Narodnoj banci u goste“. Posetioci će videti kako je Konstantin Jovanović zamislio unutrašnjost ovog zdanja, saznaće više o istorijatu zgrade, i o novcu na tlu Srbije, kada se prvi put pominje „srpski dinar“. Stručni tim Narodne banke poziva na 45-minutno putovanje upoznajući vas sa važnim kulturno-istorijskim i finansijskim pitanjima kroz vreme. Mesto okupljanja je portirnica Narodne banke Srbije, Kralja Petra 12.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Banja Kanjiža obeležila vek postojanja

 • PDF

Kolaž fotografija sa proslave jubilejaNavršilo se stotinu godina od kako je u Kanjiži otvoreno prvo banjsko kupatilo. Od tada do danas banja se širila i razvijala, a njena osnova funkcija je ostala prvenstveno zdravstvena. Vredan jubilej - vek postojanja banje, obeležen je 29. i 30. novembra 2013. godine na svečanosti u Kanjiži.
U prisustvu velikog broja gostiju, ličnosti iz javnog života kako Kanjiže, tako i cele zemlje, obeležen je vredan jubilej - 100 godina Banje Kanjiža. Kako je istaknuto na svečanosti, ova banja se menjala i oblikovala u proteklih 100 godina, od akcionarskog društva na početku, do specijalne bolnice danas, a da je za sve te godine osnovna delatnost banje bila zdravstvena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Peti Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu za desetku

 • PDF

Snežana Milisavljević i njen tim na otvaranju SajmaPeti međunarodni „Sajam turizma i seoskog turizma“, završen je u subotu 30. novembra, nakon dodele brojnih nagrada i priznanja u različitim kategorijama. Preko sto izlagača iz Srbije, BiH i Crne Gore otputovalo je zadovoljno programom Sajma, održanim prezentacijama i edukacijama kojima su prisustvovali, a pre svega, brojem i interesovanjem posetilaca, od kojih su poneki dolazili autobusima iz drugih gradova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Beograđani otkrili Aktivnu Frušku

 • PDF

Sanja Lauš (druga s desna) kaže da je sve lakše u dobrom društvuUdruženje “Aktivna Fruška” u Starim Ledincima je neprofitna nevladina organizacija, osnovana 2010. godine radi promovisanja aktivnog boravka i rekreacije na Fruškoj gori, očuvanja i zaštite prirode i volonterzima. Za minule tri godine bračni par Lauš, Sanja i Dragan, osmislili su i sproveli brojne aktivnosti na teritoriji Fruške Gore, promovišući je kao destinaciju toliko bogatu na kojoj Vam nikada neće biti dosadno u svako godišnje doba. Da bi to postigla „Aktivna Fruška“ nudi dobro osmišljene programe, poput rekreativnog jahanja (školu jahanja i terensko jahanje), pešačkih tura i više zanimljivih projekata tipa „ofruškivanja“ kako lokalnog stanovništava, tako i šire zajednice na spoznaji o njenim prirodnim, istorijskim, kulturnim i drugim vrednostima. Sanju Lauš pitamo o aktivnostima „Fruške“ u 2013 godini?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zlatibor predstavljen na sajmu turizma u Solunu

 • PDF

Zlatiborski trubači podigli Solun na nogeTuristička organizacija Zlatibor učestvovala je na 29. Međunarodnom sajmu turizma u Solunu PHILOXENIA 2013, koji su ove godine organizovali Helexpo SA i kompanija Artion. Na sajmu je učestvovalo više od 230 izlagača, najveći broj iz Grčke, ali posetiocima su se predstavili i gosti iz Argentine, Azerbejdžana, Albanije, Bugarske, Danske, Italije, Kipra, Nemačke, Rusije, Turske, Indonezije, Tunisa i Egipata.
Štand TO Zlatibor je posetio veliki broj turističkih agencija, koji su se interesovali o svim mogućnostima koje ova, za njih nova destinacija nudi, kao i o mogućim oblicima buduće saradnje. Sve posetioce sajma je zanimala udaljenost Zlatibora i dužina putovanja, kako doći do ove destinacije, mogućnosti za zimske sportove, cena, kvalitet smeštaja, kao i atrakcije koje Zlatibor nudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najlepši Vidikovac na vrhu planine Kablar

 • PDF

Pogled na meandre Zapadne Morave i manastir UspenjeOvčarsko-kablarska klisura usečena u planinske masive Ovčara i Kablara, čije se šumovite strane spuštaju ka vodama Zapadne Morave, u kojoj se uzdiže devet manastira i tri sveta mesta, koji joj s pravom daje ime Srpske Svete gore, dva veštačka jezera Ovčara i Međuvršje, lekovita Ovčar Banja, jedna je od najlepših klisura u Srbiji, kroz koju meandrira Zapadna Morava, uredbom Vlade Republike Srbije, zaštićena je kao predeo izuzetnih odlika i kao prirodno dobro od izuzetnog značaja svrstana u „I kategoriju".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Danas počinje sezona skijanja na Kopaoniku

 • PDF

Kreću zimske čarolije na snežnom KopaonikuNajranije od kada postoji, Ski centrar Kopaonik će 27. novembra ove godine otvoriti skijašku sezonu, što zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, niskim temperaturama, ali i snežnom pokrivaču od 30-ak i više santimetara, koji je i noćas padao neprekidno. Tako će prvi skijaši i borderi imati priliku da već od srede, 27. novembra, započnu ovogodišnje skijanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...