Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM

Turizam

Poklonite ski pas za Novu Godinu na sajmu Biznis baza

  • PDF

Skijališta Srbije ove godine prvi put učestvuju na sajmu “Biznis baza”, koji će se održati od 29. novembra do 1. decembra 2012. godine, u hali 1 Beogradskog Sajma.
Prvi put, Skijališta Srbije nastupaće sa ponudom namenjenom pravnim licima “Poklonite ski pas poslovnim partnerima za Novu Godinu”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Tri praznična dana seoskog turizma u Kragujevcu

  • PDF

-Za četiri godine, sajam u Kragujevcu porastao je vrtoglavom brzinom, očigledno zbog toga što je koncept sajma dobar, i zato što je profilisan, pre svega kao sajam ruralnog i seoskog turizma, što je proizvod koji se traži, koji se nudi i prodaje stranim turistima.
Ovim rečimadržavni seketar Sektora turizma u Ministarstvu finansija i privrede Republike Srbije, dr Goran Petković, izrečenim na otvoranju četvrtogMeđunarodnogsajmaturizma i seoskog turizma na kragujevačkom Šumadija sajmu, na najbolji način je okarakterisao razvoj turizma u srcu Srbije, Šumadiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Bogat program aktivnosti Turističke organizacije Novog Sada u 2013.

  • PDF

Branislav KneževićPromocija brošure „Novi Sad – pogled na jevrejsku kulturnu baštinu“, u izdanju Jevrejske opštine Novi Sad, koju su podržali Grad Novi Sad i Turistička organizacija grada, održana je 21. novembra 2012. godine u prostorijama TONS-a. Tim povodom razgovarali smo sa  Branislavom  Kneževićem, koji je zadovoljan saradnjom sa Jevrejskom opštinom, tim više što je TONS pomogao štampanje brošure,  koja će sledeće godine biti izdata i na drugim jezicima: hebrejskom, nemačkom, mađarskom i engleskom jeziku. Uspešnost ovog projekta, naglasio je Branislav Knežević,  je samo početak kojim TONS planira da u narednoj godini nastavi saradnju sa drugim nacionalnim zajednicama, i dodao:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Banje i wellness najveći potencijal srpskog turizma

  • PDF

Akva park značajno doprineo da Jagodina dobije epitet turistička destinacija godine"Medical SPA kategorija koja ima preduslove za najveći rast u narednih 10 godina, da zahvaljujući broju banja i kvalitetu voda na kojima se zasniva njihovo poslovanje, Srbija ima veliki potencijal za razvoj turizma, ali preduslov za to je da se napravi segmentacija tržišta i kreiraju proizvodi prilagođeni zahtevima određenih kategorija potrošača.Takođe, potrebno je pratiti trendove i u skladu sa stručnim znanjem stvoriti sopstveni jedinstven proizvod". Ovo su osnovni zaključci Četvrte Regionalne konferencije o zdravstvenom, wellness i SPA turizmu održanoj u Hotelu “M” u Beogradu u organizaciji Klastera zdravstvenog, wellness i spa turizma Srbije i uz podršku Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Uspešan nastup Srbije na Sajmu turizma u Šangaju

  • PDF

Detalj sa jedne priredbe novosadskih studenata turizma posvećene Kini i običajima ove zemljeNa Sajmu turizma ``China International Travel Mart (CITM 2012)``, u Šangaju, Kina,koji je trajao u periodu od14. do 18. novembra 2012. godine, Srbija je imala zapažen nastup u okviru prezentacije svoje turističke ponude .
Uoči prvog dana Sajma zamenik direktora međunarodne saradnje u Državnoj upravi za turizam, gospodin Xiong Shanhua je zajedno sa predstavnicima kineskih medija obišao izložbeni prostor Republike Srbije u prisustvu državnog sekretara Ministarstva finansija i privrede, dr Gorana Petkovića i direktorke Turističke organizacije Srbije, gospođe Gordane Plamenac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novembar, mesec sova u Kikindi

  • PDF

Turistička organizacija Kikinde aktivno radi na brendiranju sova.Nakon što su domaći i svetski ornitolozi utvrdili da se u Srbiji, tačnije u severnoj pokrajini Vojvodini, nalaze najveća zimujuća jata, a u Kikindi i najgušća gnezdeća populacija sova utina na svetu, Kikinđani, lokalna samouprava i Turistička organizacija Opštine Kikinde, prionuli su na posao: edukaciju lokalnog stanovništva konceptom podsticanja održivog razvoja ekološke sredine, promociju svetskog fenomena, a pre svega zaštitu i brigu o sovama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Etno kuća Majka Angelina Grugurevci

  • PDF

Milka Petković Bjelica u društvu Nadice MaleševićSelo Grgurevci je smešteno na južnoj padini Fruške gore i preko cele godine obasjano je suncem. Sa padine Golo brdo koje se nalazi sa severne strane Grgurevaca, otvara se lep pogled prema Sremskoj Mitrovici, donjem Sremu i Mačvi. Na mestu današnjih Grugurevaca pronađeni su ostaci naselja iz preistorijskog vremena. U Grgurevcima je rođen rimski (sremski) imperator Marcus Aurelius Probus, koji je u III veku, na Šuljamskoj glavici zasadio vinovu lozu, čime je postao rodonačelnikom kontinentalnog vinogradarstva. U Grgurevcima benediktinci u XIII veku podižu samostan posvećen svetom Grguru – ''Claustrum sancti Gregori'', o čemu svedoči podzemna prostorija nađena u selu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Merkur obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa

  • PDF

altPovodom 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje, kao Nacionalni edukativni centar, će cele nedelje sprovoditi niz aktivnosti usmerenih na podizanje svesti o ovoj bolesti. S obzirom da je reč o bolesti koja sve češće pogađa mlađu populaciju, u osnovnim i srednjim školama su planirana svakodnevna predavanja lekara specijalista i subspecijalista na temu „Značaj zdrave ishrane i fizičke aktivnosti“. Učenici osnovnih škola će 15. novembra 2012. na Promenadi uzeti učešće u trci „Sa Merkurom do zdravlja“, dok će učenici srednjih škola učestvovati u likovnom konkursu. Za najbolje su obezbeđene prigodne nagrade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Udruženja banja Srbije učestvovalo na 4. Međunarodnom sajmu zdravstvenog turizma u Antaliji

  • PDF

Zajednički snimak srpske delegacije sa turskim ministrom turizmaDvadesetak dana nakon veoma zapaženog učešća na II Balkan Spa Samitu (BSS) u Izmiru, Udruženje banja Srbije je ponovo bilo gost kolega iz Udruženja banja Turske. Ovoga puta učešće je realizovano u okviru panel sesije pod nazivom „Kreiranje jedinstvene banje – iskustva Severne Amerike i banja Balkana“, kao deo pratećeg programa 4. Međunarodnog sajma zdravstvenog turizma, koji je održan od 01 – 04. novembra u mondenskom turskom letovalištu Antaliji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Ruma proslavila dobijanje dva velika priznanja

  • PDF

Ruma je juče slavila ne jednu, već dobijanje dve šrestižne nagrade. Prva je Diploma sa VELIKOM ZLATNOM MEDALJOM URUČENA NA Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu Turističkoj organiuzaciji Ruma za najbolju turističku manifestaciju u 2012. Godini – RUMFEST. „Rum fest“ je privukao do sada najveći broj ljudi ikada koji se različitim povodima okupljaju na ovom  gradskom trgu, koga inače i zovu Manifestacionim trgom, jer služi za okupljanje građana da li iz razonode ili u neke druge svrhe. Drugo veliko priznanje, Velika zlatna plaketa IV Roglja, najvećeg skupa svih vojvođanskih manifestacija u oblasti privrede, turizma, kulture, zabave, nedavno održane u novosadskom SPENS-u za „Sremski kolač“, tačnije, manifestacija koja nosi naziv „I kad prođu slave ostaje kolač“ organizatoru ove manifestacije, Turističkoj agenciji „Panonija turs“ iz Rume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Predstavljeni rezultati projekta održivog razvoja Nacionalnog parka Fruška gora

  • PDF

Rezultati projekta „Održivi razvoj NP Fruška gora“predstavljeni su u sredu, 31. oktobra na pres konferenciji u Turističkoj organizacije Srbije. Državni sekretar zadužen za resor turizam u Ministarstvu finansija i privrede, dr Goran Petković uputio je čestitke Kamping asocijaciji Srbije i holandskim organizacijama na uspešnim rezultatima, na odličnom opremanju ne samo kampa u Nacionalnom parku Fruška gora, već pored osnovne šumarske i zaštitarske delatnosti, i na brojnim novim aktivnostima koje se odnose na menadžment i organizaciju posetilaca NP.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Formiranje Radanskog klastera otvara nove mogućnosti

  • PDF

Klaster predstavljen u Turističkoj organizaciji SrbijeBaš onako kako je u ekskluzivnom intervju za TOPSRBIJU nakon dobijanja priznanja “Turistički cvet” Turističke organizacije Srbije za 2012. godinu, najavio slavodobitnik i neumorni turističku radnik gospodin Radovan Tanasković, dugogodišnji direktor AD “Planinka” iz Kuršumlije, dogodilo se formiranje, a potom i predstavljanje potencijala Radanskog klastera (područje Kuršumlije, Prokuplja, Bojnika, Medveđe i Lebane). Tu incijativu podržala je vodeća firma ovoga kraja AD Planinka, uz finansijsku pomoć Evropske unije
i Švajcarske vlade kroz program evropskog partnerstva za pomoć nerazvijenim opštinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...