Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM

Turizam

Turistička organizacija Ljubovije najavila bogat i zanimljiv program dešavanja

 • PDF

Ovogodišnja turističkа ponudа u Ljuboviji biće izuzetno bogata. U predstojećem vremenskom intervаlu u Azbukovici će se odvijаti niz dešаvаnjа sа ciljem dа borаvаk posetilаcа u ovom krаju bude interesаntniji. Pripremljeni sаdržаju nude zа svаkogа po nešto, zа mlаde i mаlo stаrije, аvаnturiste i one koji više vole mirnije vаrijаnte odmorа.

Nakon Osmomаrtovske regаtа (plovni put Lučice (Vrhpolje)-Etno selo Vrhpolje-Ljubovijа), koju je organizovao Rаfting klub „Drinskа regаtа“, ovaj klub organizuje i tzv. Prvomаjski urаnаk, splаvаrenje Drinom od Gornje Trešnjice do Ljubovije.

Već nadaleko čuveni Gаstro festivаl u Ljuboviji, u organizaciji ovdašnje Turističke organizacije, biće održan 12. mаjа. Tаkmičenje će se odvijati u pripremаnju riblje čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekаrstvu, poslаstičаrstvu, kаrvingu (rezbаrenje nа voću i povrću), uz bogаt kulturno-zаbаvni progrаm, koji će na kraju dana začiniti koncert orkestrа “Romаnsа”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Stomatološka Ordinacija Tia Dentico: Trudnice obavezno da posećuju stomatologa

 • PDF

tia denticoStručni tim beogradske Stomatološke ordinacije “Tia Dentico” smatra da je prva poseta stomatologu potrebna dok je dete još u stomaku - TRUDNICE. One se obučavaju za sve što je potrebno da bi se beba zdravo razvijala i uklanjaju se mogući uzročnici karijesa i oboljenja desni. Bakterije se prenose iz usta majke na bebu i potrebno ih je držati pod kontrolom. Nažalost, kod većine trudnica su već prisutna uznapredovala oboljenja zuba i desni, koja se moraju izlečiti, jer se mogu razviti ozbiljne komplikacije. Majka je potrebno da prekontrološe svoje rizike pre nego što bebi izniknu prvi zubi. Posebno je tada značajno da ima zdrave zube i desni i da kontroliše ravnotežu bakterija. Ali, ne treba zaboraviti ni očeve, pa ni braću i sestre.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Besplatno skijanje na Kopaoniku za prvomajske praznike

 • PDF

Povodom svečanog završetka ski sezone koja je, po svim kriterijumima, najuspešnija ski sezona u istoriji ski centra Kopaonik, “Skijališta Srbije” su, u znak zahvalnosti vernim posetiocima, za 1. i 2. maj, obezbedila besplatno skijanje.
Predstojeći produženi praznični vikend će biti poslednji ski vikend ove sezone u ski centru Kopaonik. JP "Skijališta Srbije" je pripremilo staze Karaman Greben A i B i Pančićev Vrh koje će biti na usluzi skijašima tokom praznika od 9 do 17 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

TONS promocija: Vinski putevi, rute i značaj za razvoj turizma

 • PDF

Projekat „Vinski putevi Srbije“, koji je pokrenulo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja – Sektor turizam, imao je svoju promociju u sredu, 25. aprila, u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada. Brojne uvažene zvanice, među kojima je bilo najviše fruškogorskih vinara i vinogradara, novinara, kooridnatora, saradnika i učesnika projekta, na čelu sa državnim sekretarom za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Goranom Petkovićem,  pozdravila je direktorka TONS-a Jadranka Beljan Balaban i izrazila zadovoljstvo što se o vinskim potencijalima i vinskoj priči, za koju se zalaže i koju maksimalno afirmiše ustanova koju vodi, posvećuje sve veća pažnja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dr Goran Petković: Turistički potencijali Srema i Vojvodine na blututu

 • PDF

Sremski Karlovci-Prijatno sam iznenađen da je Srem postao jedna od najuzbudljivijih destinacija u turističkoj ponudi Srbije. Sada je potrebna agresivna promocija, kako bi se povećanje turističkog kapaciteta Srema i isplatilo. Trudićemo se da sva mesta koja su mapirana stavimo u komercijalnu svrhu, jer ne sme da se dogodi da su ljudi, koji su svoje salaše i druge kapacitete pretvorili u turističku ponudu, uzaludno ulagali novac-izjavio je državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković, na promociji projekta „Unapređenje kapaciteta u turizmu vojvođanskog klastera“, održanoj 24. aprila u organizaciji Turističke organizacije Sremski Karlovci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Merkur na Sajmu turizma u Moskvi

 • PDF

merkur moskvaSpecijalna bolnica „Merkur“ je i ove godine učestvovala na najvećem Sajmu turizma u Rusiji koji je održan u Moskvi od 21. do 24. marta 2012. godine. U okviru štanda Turističke organizacije Srbije, „Merkur“ je predstavio svoju ponudu i potencijale ruskom tržištu. Tročlanu delegaciju „Merkura“ činili su dr Slavica Milošević – internista, dr Ljubivoje Pantić – specijalista urolog i Svetozar Ikonov.
Prvog dana Sajma, „Merkurov“ štand posetila je dr Jelica Kurjak, ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji, i oduševljena sadržajima koje Specijalna bolnica nudi, izrazila volju za svakom vrstom pomoći u cilju što boljeg pozicioniranja „Merkura“ na ruskom tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novosti iz Azbukovice

 • PDF

azbukovicaUskršnji bazar
Turističke organizacije Ljubovija i Udruženja žena „Vila“,‎ organizovali su 12. aprila u sali skupštine opštine Ljubovija “Uskršnji bazar”, izložbu uskršnjih jaja, oslikavanje jaja na licu mesta i izložbu likovnih radova sa temom predstojećih praznika. Za najmlađe je priređeno druženje sa animatorima iz dečije igraonice „Mali Sirano“. Deca su oslikavala jaja, zabavljala se uz animacije i otišla kućama bogatija za još jedno lepo iskustvo. Učešće su uzela deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“, mladi iz „Osmeha“ i deca iz osnovne škole „Petar Vragolić“.
-Cilj nam je bio da animiramo najmlađe i podstaknemo ih da daju svoj skromni doprinos pripremi uskršnjih jaja i da im kroz igru i animaciju prilagođenu Uskrsu skrenemo pažnju na jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Pored tradicionalnih metoda šaranja jaja, ove godine smo predložili dekupaž tehniku šaranja jaja, tempere boje, oblepljivanje jaja semenkama i slično.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turistička organizacija Novog Sada najavila brojna dešavanja

 • PDF

Novi Sad će, sudeći prema najavi Turističke organizacije Grada, ovoga proleća i leta, ponuditi svojim sugrađanima i gostima iz inostranstva, pregršt dešavanja. U maju nas očekuje Sterijino pozorje i Noć muzeja. U junu je Novi Sad domaćin 47. Kongresa svetskih vinskih vitezova i INFANT-a, potom Cinema cityja, Zmajevih dečjih igara, Interfesta, takmičenja u odbojci na pesku i džet-skiju na novosadskom Štrandu, Egzita, manifestacije Dani Brazila, te Festivala uličnih svirača. Neposredno pre Egzita biće organizovan i Prvi međunarodni sajam omladinskog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Niški Sajam turizma potvrdio dobru reputaciju

 • PDF

sajam nisNiš je potrvrdio reputaciju trećeg po značaju grada u organizaciji turističkih sajmova. Minulog vikenda na 13. Međunarodnom sajmu turizma, u organizaciji Turističke organizacije Niš, učestvovalo je 80 izlagača, ponajviše turističkih organizacija, agencija, banja, hotela, ali je tu bilo i proizvođača suvenira, vinarije, etno udruženja…, koji su uz ponudili svoje najnovije i najpovoljnije (do 20% jeftinije) aranžmane za predstojeću sezonu i raznorazne dodatne sadržaje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najbolji vrnjački studenti na praksi u Merkuru

 • PDF

Od ove godine najbolji studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Vrnjačke Banje obavljaće praksu u Specijalnoj bolnici „Merkur“

Dana 02.03.2012. godine Specijalna bolnica „Merkur“ iz Vrnjačke Banje i Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji su svečano potpisali ugovor o saradnji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Specijalna bolnica Merkur na Međunarodnom sajmu turizma u Tel Avivu

 • PDF

merkur-tel-avivTročlana delegacija Specijalne bolnice “Merkur”, koju su činili dr Nada Lazarević, pomoćnik direktora za medicinski sektor, Jasmina Vešković, pomoćnik direktora za nemedicinski sektor i Slađana Blagojević, rukovodilac komercijalnog sektora, učestvovala je nedavno na Međunarodnom sajmu turizma “IMTM 2012″ u Izraelu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Klaster Istar 21: Bogatstvo različitosti nastavlja svoj razvojni put

 • PDF

klaster istar 21Klaster Istar 21, održao je redovan godišnji sastanak, u restoranu Fontana u Novom Sadu, koji je bio tesan da primi sve zainteresovane. Ovim sastankom sumirane su aktivnosti članica klastera, njih 37, aktuelne tokom jeseni, zime i početkom proleća, i planirane naredne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...