Sat10162021

Poslednja izmena:09:37:39 AM

Back TURIZAM

Turizam

Hotel OLIMP - prva prava kapija Zlatibora

 • PDF

Hotel Olimp           Šta je prvo što se uoči prilikom dolaska  na Zlatibor? Hotel  „Olimp''. Prva  iskrena dobrodošlica, pružena ruka i otvorena vrata za sve posetioce ove izuzetne planine. Hotel „Olimp'' je kreacija tima ljudi koji su se pronašli poslovno i privatno, pa u hotelskom prostoru uspeli da spoje ekskluzivnost i domaći ambijent. Mesto  obojeno  mirisima, ljudima  i umetničkim detaljima koji mu daju toplinu i nepogrešivo jasan osećajda jegost dobrodošao.    Kako je Zlatibor istinski biser prirode i zdrave okoline, tako hotel „Olimp'' ulaže sve svoje napore da tako i ostane, odlučujući se za ekologiju i održivi razvoj, primenjujući  najsavremenijeeko-tehnologije. Hotel se u potpunosti  greje iz obnovljivih izvora energije, pa je emisija štetnih gasova nula. Prvi je ekološki hotel u Srbiji, kao i prvi hotel koji je dobio energetski pasoš. Poverenje, osećaj „kao kod svoje kuće'', od početka je bila filozofija za upravljanje ovim turističkom objektom, što ga čini  prepoznatljivim i poželjnim mestom za boravak ne samo domaćih, nego sve više i stranih gostiju. Jedno od najpoznatih obeležja hotela su svakako i vrhunski sportisti, timovi i reprezentacije koji su odavde kretali ka osvajanju evropskih i svetskih medalja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dr Nataša Pavlović o preduzetništvu u turizmu

 • PDF

Dr Nataša Pavlović            Prvi online Sajam preduzetništva održan je 22. i 23. aprila na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma. Svrha ovog događaja, sa fokusom na mikro, mala i srednja preduzeća, bila je da kroz prihvatljivu formu, s obzriom na aktuelnu situaciju, pruži podršku, i da priliku za povezivanje privrednika/preduzetnika, razmenu ideja, iskustava, proširivanje poslovne saradnje itd. Teme zastupljene na panelima odnosile su se na regionalnu saradnju privrede i preduzetnika, očuvanje starih zanata, podršku mikro, malim i srednjim preduzećima na putu digitalne transformacije poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zlatibor spreman za prazničnu navalu gostiju

 • PDF

Zlatibor - za svakog po nešto            Zlatibor, najposećenija planina Srbije, i ove godine za uskršnje i prvomajske praznike očekuje veliki broj gostiju, koji će te dane iskoristiti za odmor na ''zlatnoj planini''. Hoteli, agencije, restorani, zabavni parkovi i brojne atrakcije spremno dočekuju sve posetioce koji planiraju da svoj prolećni odmor provedu na čistom vazduhu, u netaknutoj prirodi i uz mnoštvo sadržaja. U proteklom periodu turistički poslenici Zlatibora posebnu pažnju usmerili su na poštovanje epidemioloških mera. Bezbednost posetilaca i redovna dezinfekcija biće prioritet i tokom predstojećih praznika, kako u ugostiteljskim objektima, tako i na svim javnim površinama, lokalitetima i zabavnim parkovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Aktivnosti opštine Bač na projektu FED CCNET

 • PDF

Tanja Mitić            Opština Bač je jedan od partnera projekta prekogranične saradnje „Fostering of cross - border business environment trough development of business competence centres and networks (FED CCNET)“, sprovedene tokom prethodne dve godine. Koordinator projekta, Tanja Mitić, naglašava značaj realizacije svih planiranih projektnih aktivnosti. Posebno se osvrnula na infrastrukturne radove zahvaljujući kojima je zgrada „Herkules" Bač prvi put renovirana nakon više od 60 godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Turistička organizacija Aranđelovca: Ulepšajmo svoj grad

 • PDF

Aranđelovac            Turistička organizacija Aranđelovca 20-tu godinu za redom, organizuje akciju „Ulepšajmo svoj grad“. Ova akcija Turističke organizacije Aranđelovca koja se tradicionalno organizuje ima za cilj animiranje građana Aranđelovca da daju svoj doprinos u hortikulturnom smislu uređenja svojih dvorišta, balkona, kao i drugih zelenih površina što zajedno sa drugim faktorima utiče na podizanje kvaliteta turističke ponude i unapređenje promocije grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

EU donacija materijala i opreme novosadskim hotelima i hostelima

 • PDF

City Hostel u Novom Sadu            Evropska unija je nastavila da podržava turistički sektor u Srbiji. Nakon izbijanja pandemije COVID-19, turistički radnici su se suočili sa mnogim izazovima. Jedan od njih je i primena neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa. Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak. Projekat „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-COVID mera. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Info tura turističke ponude opštine Žabalj

 • PDF

Organizatori sa članovima domaćinstva Vladisavljević u Gospođincima            Žabaljska opština, poznata kao poljoprivredna, otvaranjem Golf terena 2001. godine i dolaskom Marije Čupić na čelo TOO Žabalj, poprima jednu novu dimenziju, i to sa pokrićem.   Da pokaže šta ima, može i šta planira, TOO Žabalj je u četvrtak, 22. aprila, za predstavnike medija i turističkih agencija organizovala jednodnevni obilazak opštine Žabalj. Ambiciozan program, u hodu je postao još zahtevniji, jer stvari su se jednostavno dešavale i šteta je bilo ne iskoristiti priliku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

5 KULTNIH ATRAKCIJA KOJE NE SMETE PROPUSTITI U VRŠCU

 • PDF

Pogled na Vršačku kulu           Vršačka kula (fotografija 1), simbol ne samo grada već i cele okoline, sazidana je 1439 godine i veruje se da ju je podigao Đurađ Smederevac posle pada Smedereva sa ciljem da zaštiti svoje posede na prostoru današnje Vojvodine. Od celog utvrđenja najočuvanija je Donžon kula, visine 20m, koja je danas u potpunosti restaurirana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

KREĆU BESPLATNE PEŠAČKE TURE U SUBOTICI

 • PDF

Pozvani ste           Turistička organizacija grada Subotice od subote, 24.04.2021. godine ponovo organizuje „Garantovane pešačke ture“ uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Pridružite im se na ovom neverovatnom putovanju uz besplatnu pešačku turu sa turističkim vodičima, bez obzira da li ste već imali prilike da učestvujete ili će vam ovo biti prvi put, uvek možete čuti i naučiti nešto novo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

17 RAZLOGA ZA POSETU ZLATIBORU

 • PDF

Zlatiborska sela - biseri turističke ponude Srbije           Zlаtibor je plаninа izuzetne lepote, obiluje velikim prostrаnstvimа koje kаrаkteriše blаgo zаtаlаsаnа visorаvаn, bujni pаšnjаci, ispresecаni brojnim rečicаmа i potocimа. Nesvаkidаšnji doživljаj pružаju divni zlаtiborski pejzаži nepreglednih suvаtа i mirisnih livаdа, prekriveni poljskim cvećem i belim nаrcisom, kаo i bogаtim šumаmа „zlаtnog borа”, jele i smreke. Svа su zlаtiborskа selа živopisnа i lepа što čini dа Zlаtibor imа izvаnredne uslove zа rаzvoj seoskog turizmа i to u: Sirogojnu, Gostilju, Rožаnstvu, Ljubišu, Tripkovi, Mаčkаtu, Rudinаmа, Semegnjevu, Krivoj Reci...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Loznica dobila turističku saobraćajnu signalizaciju

 • PDF

Novi iskorak Turističke organizacije Loznica u afirmaciji svoga grada            Turistička organizacija grada Loznice je realizovala projekat postavljanja Turističke saobraćajne signalizacije koja predstavlja saobraćajnu signalizaciju sekundarnog značaja kojom su markirani i obeleženi turistički lokaliteti (Loznica, Banja Koviljača, Tršić, Tronoša, Lešnica, Tekeriš, Draginac, reka Drina, planine Gučevo i Cer) i turistički motivi na teritoriji grada Loznice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Tiski cvet novi apartman u sklopu somborskog Green Town-a

 • PDF

Jedinstven ambijent novog apartmana            Turistička organizacija Sombor predstavila je novi smeštajni objjekat u gradu zelenila - luksuzni  apartman Tiski Cvet u okviru Green Town Apartmana.
             Novi apartman povešće vas ma cvetanje Tise - izuzetno redak i lep prirodni ciklus, po kojem je ova reka poznata i posebna i svake godine oduševljava zaljubljenike u prirodu koji imaju sreće da se nađu na pravom mestu u pravo vreme. U čast ove jedinstvene prirodne pojave na obali Tise okuplja se na hiljade romantika koji u večernjim satima uživaju u manifestaciji koja se svake godine organizuje kako bi se ovaj fenomen proslavio.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...