Sun02282021

Poslednja izmena:10:31:40 AM

Back TURIZAM

Turizam

Vrnjačka Banja atraktivna, ali bezbedna destinacija

 • PDF

Obraćanje dr Dejana Stanojevića, dirrektora SB Merkur            U centralnom parku Vrnjačke Banje održan je promotivni događaj pod nazivom:  „NOVA MEDICINSKA USLUGA KAO OSNOV TURISTIČKE PONUDE VRNJAČKE BANjE”. Događaju su prisustvovali predstavnici opštine, turističke privrede Vrnjačka Banja, zaposleni Specijalne bolnice Merkur na čelu sa direktorom dr sci med Dejanom Stanojevićem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor i ove sezone privukao veliku pažnju turista

 • PDF

Stopića pećina            Svaki dan na Zlatiboru može biti drugačiji - jer ova planinska lepotica ima toliko atraktivnih lokaliteta u svojoj neposrednoj blizini, da je teško istražiti ih tokom samo jednog odmora. Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Muzej na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu, Vodice, Ribničko jezero - samo su neke od atrakcija u neposrednoj blizini Zlatibora koje su ovog leta srušile sve rekorde posećenosti. Atmosferu sa ovih lokacija prikazuje epizoda „Izleti u okolini Zlatibora“ koju je u okviru kampanje „Tvoj Zlatibor“ pripremila Turistička organizacija Zlatibor (http://www.zlatibor.org.rs).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani Vojvodine u Republici Srpskoj u Zvorniku

 • PDF

 Sa konferencije za medije            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom je organizovala manifestaciju „Dani Vojvodine u Republici Srpskoj’’ u Zvorniku, 8. oktobra 2020. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešan nastup TOG Loznica na festivalu Kofer slova

 • PDF

Jedno od priznanja za souvenir TOG Loznica            Turistička organizacija grada Loznice je učestvovala na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ u Kruševcu, koji je ove godine održan onlajn zbog trenutne epidemiološke situacije usled pandemije COVID 19. Ovaj festival je takmičarskog tipa gde se nagrađuju turističke publikacije u 11 kategorija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SB „Bukovička banja“ u Aranđelovcu jedinstvena zdravstvena ustanova u Srbiji

 • PDF

Specijalna bolnnica za rehabilitaciju "Bukovička banja" u Aranđelovcu            Prvi pisani izvori o blagotvornosti mineralne vode na prostoru današnjeg Aranđelovca datiraju iz 1811. Nakon njene detaljne analize od strane načelnika saniteta Knjaževine Srbije dr Lindermajera od 1836. počinju i organizovane posete pacijenata. Prvi objekat - Praviteljstveno zdanje od 6 soba, izgrađeno je deset godina kasnije, a prvo kupatilo nazvano je Talpara (daščara). Kupatilo sa toplom vodom „Đulara“, izgrađeno 1887., imalo je 20 drvenih kada, dok je voda grejana toplim čeličnim đuladima ubacivanim u vodu. Godine 1935. otkrivena je i topla mineralna voda, od kada banja pod Bukuljom postaje jedno od najuređenijih i najposećenijih lečilište Kraljevine Jugoslavije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JESEN U VOJVODINI

 • PDF

Vinarija Vinum u Sremskim Karlovcima spremno dočekuje vinoljupce            Vojvodina kao turistička destinacija je atraktivna u svima godišnjim dobima, pa tako i jesen nudi brojne mogućnosti za odmor - poručuju iz Turističke organizacije Vojvodine. Kada je reč o turističkoj ponudi u jesenjim mesecima, naročito je interesantno kulturno nasleđe i vinski turizam. Duhovno blago je neprocenjivo, Vojvodina zapravo predstavlja riznicu kulturnog nasleđa, sa mnogobrojnim manastirima koji se nalaze na njenoj teritoriji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Izvor Aranđelovac: Proleće - leto 2020

 • PDF

Hotel Izvor            Filip Obradović, viši operativni menadžer hotela „Izvor“, renoviranog i prvog u hotelskom lancu „A HOTELI“, otvorenog novembra 2010. godine, samo par meseci pre obeležavanja velikog jubileja, dva veka od osnivanja Bukovičke banje Aranđelovac (1811), bio je naš domaćin i vodič kroz ovo velelepno zdanje koje i posle 10 godina rada predstavlja respektabilno mesto odmora, rekreacije i poslovnih susreta sa znakom luksuza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine obeležila Svetski san turizma

 • PDF

Dr Nataša Pavlović sa predstavnicima medija            Turistička organizacija Vojvodine predstavila je turističku ponudu Vojvodine u okviru Svetskog dana turizma, u nedelju, 27.09.2020. godine, na Adi Ciganliji. U okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine osim turističke ponude, predstavljena je autentična vojvođanska gastronomija (Krancla-Čurug, Klaster “Deliblatska peščara), kao i kvalitetna vina i rakije sa ovih prostora (Destilerija “Kalpak”-Vrbas, Vinarija “Tatalović”- Vršac). Posetioci su, takođe, imali priliku da uživaju u zvucima tamburaškog orkestra „Od Baha do sevdaha”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kaštel Marijeta, Šušara - mesto energije visokih vibracija

 • PDF

Vesna Valok            Maleno selo Šušara, situirano na obodu SRP „Deliblatska peščara“, sa oko 250 stanovnika, jedno je od retkih u kome je sačuvan prirodni sklad. Pre skoro deceniju, čist vazduh, i čista bunarska voda sa 200 metara dubine, mir i spokoj zatalasanih peščanih pašnjaka i livada mirisnog, lekovitog bilja, privukao je zaljubljenike u prirodu i svetske putnike, Vesnu Valok i Dragana Janekovića iz Zemuna. Upravo ovde, u Šušari, uspeli su da pomire svoje potrebe i ljubavi, a da to nisu planirali. Bar ne na ovakav način.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada povodom obeležavanja Svetskog dana turizma

 • PDF

Sa jedne od prethodnih promo tura            Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma (27. septembar), Turistička organizacija Grada Novog Sada u saradnji sa Udruženjem vodiča Novog Sada 26. i 27. septembra 2020. godine za turiste, posetioce grada i sve zainteresovane organizuje besplatne promotivne obilaske grada, uz obaveznu prethodnu prijavu. Ovom prilikom grad možete upoznati tokom dve pešačke ture, a to su „Starim jezgrom Novog Sada“ i „Petrovaradinskom trvđavom“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tiski kej - najlepši u Srbiji

 • PDF

Turistička organizacija locirana je uz sami Tiski kej

            Na levoj obali reke Tise, nekada varošica Torontalske županije i najveće mesto za trgovinu žitom u monarhiji u XIX veku, puno toga je sačuvala iz svoje prošlosti, a opet, danas je savremena varoš koja svojom lepotom mami na destine hiljada posetilaca koji žele da u miru i spokoju naše ravnice, provedu najlepše trenutke odmora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

5 ATRAKCIJA U BELOJ CRKVI I OKOLINI KOJE NE SMETE PROPUSTITI

 • PDF

Vračevgajsko jezero            Bela Crkva je varošica na jugoistoku Banata, sa istoka natkriljena obroncima Karpata, a sa zapada širom otvorena prema panonskoj niziji. Za Belu Crkvu bi se moglo reći da je to grad na vodi, jer u blizini protiče Dunav, zatim, tu je i Karaš, Nera, pa kanal Dunav-Tisa-Dunav i, naravno, 7 kristalno bistrih jezera. I zato nije nikakvo čudo što ovoj varošici tepaju, nazivajući je vojvođanskom Venecijom. A šta u vojvođanskoj Veneciji posetiti?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com