Sun06042023

Poslednja izmena:11:05:23 PM

Back TURIZAM

Turizam

Ponuda Zlatibora predstavljena na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu

 • PDF

Zlatiborski kamp atraktivan turistima            Turistička organizacija Zlatibor učestvuje na Sajmu turizma i aktivnog odmora u Štutgartu (,,CMT Messe Stutgart“), jednom od najvećih i najznačajnijih sajamskih manifestacija ovog tipa u Nemačkoj. Održava se od 14. do 22. januara, a svim zainteresovanim posetiocima je predstavljena sadržajna ponuda  najposećenije planine Srbije.
            Na ovom sajmu učestvuje preko 2.000 izlagača koji u 10 izložbenih hala promovišu najaktraktivnije destinacije iz celog sveta. Kao i prethodnih godina, prestižni skup u Štutgartu karakteriše bogata ponuda za kamping turizam, biciklizam, planinarenje i ostale vidove aktivnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

U Madridu turistička ponuda Srbije izaziva veliku pažnju posetilaca

 • PDF

Marija Labović sa direktorima NTO Gruzije i Azerbejdžana i Zurab Pololikashvilijem             Turistička organizacija Srbije predstavlja turističku ponudu Srbije na 43. Međunarodnom sajmu turizma FITUR 2023. koji se u periodu od 18. do 22. januara organizuje u Madridu. 
            Bez obzira da li birate da doživite određenu destinaciju, omiljeni turistički proizvod ili želite da napravite mozaik različitih doživljaja. I novo i tradicionalno. I egzotično i umereno. I mirno i adrenalinsko. Sve te kontraste slivene u jednu sadržajnu turističku ponudu, Srbija predstavlja na Sajmu turizma u Madridu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Arsen Đurić: Zlatibor za ponos stvorili neumornim radom i hrabrim odlukama

 • PDF

Arsen Đurić            „Kada u vreme obeležavanja 130 godina od začetka turizma na Zlatiboru posmatramo sva ova savremena postignuća i turistički sjaj najposećenije planine Srbije, jasno je da su ti vekovni ciljevi ovde ostvareni. Od malog mesta prelepe prirode, ali skromne ponude i smeštaja stvoren je moderan turistički centar očuvane prirodne lepote, sa impresivnim zdanjima i bogatstvom sadržaja, na ponos generacijama ovog kraja. Neumornim radom i voljom, stalnim ulaganjima u modernizaciju, smelim vizijama i hrabrim odlukama nas i naših prethodnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

RESORT FRUŠKE TERME VAŠE TOPLO MORE u srcu Fruške gore

 • PDF

Hotel Fruške TermeKompanija „Promont Group“ 2012. godine otpočinje višegodišnji ciklus investicija u hotelske kapacitete u Banji Vrdnik sa vizijom da do 2025. razvije vodeći termalni spa rizort u Jugoistočnoj Evropi. Presek ostvarenja u hotelskom biznisu u periodu 2020 - 2021: sagrađeno 300 soba i apartmana, 12 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom, 12 vrsta sauna, 14 restorana i barova, 17 konferencijskih sala, bogata ponuda za aktivni odmor i još mnogo toga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Otkrijte Temerin - grad u kojem se uvek nešto svetkuje, obeležava i uživa

 • PDF

Krsterenje Jegričkom jedinstvena atrakcija            Turističke ideje opštine Temerin, nadomak Novog Sada, povezane sa značajnim prirodnim i kulturnim potencijalima, potpomognute vrednim građanima, ušle su u period oživljavanja i takve, privlače posetioce raznoraznim događanjima. Tu su brojni salaši, vinarije i druge kuće gastro-eno uživanja, te manifestacije poput, Međunarodnog januarskog sajma vina, „Prosto k’o pasulj“, Sajma rakije, Južnobačkog festivala ludaja i dr. značajni turistički proizvodi koji ovaj prostor stavljaju u žižu interesovnja turista bar nekoliko puta godišnje. Kako i ne bi, kada se izbroje rariteti: Temerin je grad sa najdružom ulicom u Srbiji (12.5km), dvorcem Sečenji (1795) okružen Starim parkom - Spomenikom prirode II kategorije, Zavičajnom kućom „Tajhaz“(1850). Muzejom na otvorenom - Etno-parkom Brvnara u Bačkom Jarku... Nedaleko od grada Temerina nalazi se PP „Jegrička“ u okviru kojeg je 2010. otvoren Info centar sa ciljem upoznavanja posetilaca sa prirodnim i kulturnim vrednostima ovog područja, uz katamaran za 12 osoba kojim se ovo zaštićeno područje može podrobnije istražiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najbolja godina za turizam Novog Sada do sada

 • PDF

Novi Sad u objektivu Aleksandra Milutinovića            Izlazimo iz 2022., koja je po svim parametrima bila veoma uspešna za turizam u Novom Sadu. Ove godine obarani su rekordi kada je u pitanju broj noćenja turista, pa zvanični statistički podaci pokazuju kako se za prvih 10 meseci beleži više ostvarenih noćenja nego što je to bilo u 2019., koja se uzima kao reper.Kontinuirane brojne promocije, gostovanja, nagrade, organizovani događaji i objavljeni promotivni materijali svakako su doprineli da se Novi Sad ove godine pronađe na mapi želja i ostvarenih putovanja turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kraljevo, zaokružena celina perspektivnog turističkog centra

 • PDF

Ana Mirosavljević            Obilazak Kraljeva, treba započeti iz njegovog centra, možda i najlepšeg u Srbiji, Trga srpskih ratnika i monumentalnog Spomenika srpskom vojniku, popularno nazvanog „Milutin“, tački u kojoj se u sva četiri pravca ulice seku pod pravim uglom. Sve blizu i lako dostupno, Gospodar Vasin konak, Adžića kuća, Narodni muzej, Kraljevačko pozorište, nešto dalje Spomen-park „Kraljevački oktobar“, neće oduzeti ni mnogo vremena, ni napora, Zatim, gradskim kejom uz reku Ibar, treba potražiti osveženje na nekom od splavova, uz pogled na reku i planine koje okružuju grad, osetiti duh minulih vremena duboko ukorenjenih u svakom kutku grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vojvodina u potrazi za beskonačnom avanturom

 • PDF

Zadovoljstvo ostvarenim na Sajmu turizma 2022. u Novom Sadu            Vojvodina je još uvek turistički neistražena destinacija i za one koje žive u njoj, posebno za one koji dolaze iz daleka, ostavljajući na njima trajne pozitivne promene posmatranja života i sveta. Karakter ove ravnice, sa najcrnjom zemljom na svetu, isprepletane vodenim tokovima, ogleda se u razvučenom govoru njenih stanovnika koji nikada nigde ne žure; n veličanju prošlosti i njenom ljubomornom čuvanju poput najvećeg blaga: u lepoti druženja sa poznatim i nepoznatim; beskrajnim uličnim divanima na klupici ipred kuće; na sreći onoga što se ima i želji da se nikad ništa ne promeni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novi Bečej - varoš fina i što nema ima

 • PDF

Sa subotnjeg Banatskog disnatora u Novom Bečeju            Banatski gradić Novi Bečej, koji sa leve obale Tise gleda na Bačku, godinama je u vrhu vojvođanskih top turističkih destinacija. Taj epitet opravdavao je odlično organizovanim manifestacijama, ali se u međuvremenu otišlo mnogo dalje u promociji destinacije i tradicionalnih običaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novogodišnji praznici uz mnoštvo popularnih izvođača na Zlatiboru

 • PDF

Sperman novogodišnji spektakl na Zlatiboru            Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor po tradiciji s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini Srbije. Zlatiborski doček Nove godine uz atraktivne zabavno-muzičke sadržaje s poznatim izvođačima na Kraljevom trgu uvek okuplja hiljade posetilaca. Tako je za doček 2023. godine i najbolji provod u novogodišnjoj noći na Zlatiboru ustanovljen raznovrstan program u vidu dva koncerta na pozornici Kraljevog trga, sa repertoarom za sve ukuse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kopaonik - sinergija trendova, ponude i tražnje

 • PDF

Radenko Cvetić            Kopaonik nisu samo njegove brojne, predivne i svim kategorijama skijaša prilagođene ski staze. Otkrivanje čari Kopaonika i potkopaoničkog kraja, njegovih plodova, aktivnosti tokom letnje sezone nije nov, ali je svakako izazovan zadatak tamošnjih turističkih poslenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jedinstveno neponovljiva idila Divčibara

 • PDF

Ana Marković         Privilegija je živeti u istorijskom gradu Valjevu, smeštenom u kotlini okruženoj planinama: Povlen, Maljen, Jablanik, Medvednik, Magleš i rekama Obnica i Jablanica, od kojih nastaje Kolubara. Reka Gradac je  najčistija reka Srbije dugačka 28km - na mestu uvoda u priču o gradu Valjevu tvrdi Ana Marković, direktor Turističke organizacije Valjevo i nastavlja:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...