Tue12062022

Poslednja izmena:12:34:26 PM

Back TURIZAM

Turizam

Termalna Rivijera Fruške Terme - Kondo naselje Fruške Residence

 • PDF

Pozivnica na uživanje            Nakon okuštanja u termalnim bazenima, Vašem odmaranju nije kraj, jer Resort „Fruške Terme“ omogućava svojim gostima korišćenje Sauna sveta kojeg čine čak 12 sauna i parnih kupatila, slana soba i unikatna relax zona sa vodenim krevetima. Ukoliko ste možda više ljubitelj uživanja u različitim tretmanima za telo, koji pored ultimativnog opuštanja nude i lekovita svojstva, na raspolaganju su Van raznovrsne terapeutske i relaksirajuće masaže koje stručni terapeuti izvode samo za Vas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Kulturni predeo Bača - prvi kulturni predeo u Srbiji

 • PDF

Dobrodišli gosti u Kulturni predeo Bača            Republika Srbija je predala nominacioni dosije „Kulturni predeo Bača" za upis na Uneskovu listu svetskog kulturnog i prirodnog nasleđa Centru za svetsko nasleđe UNESKA u Parizu. Predajom dosijea zvanično je započeta procedura nominacije „Kulturnog predela Bača”, što je od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju, posebno imajući u vidu da prvi put nominuje novu kategoriju kulturnog dobra - kulturni predeo. Tri glavna simbola ovog predela su: Viševekovno graditeljsko nasleđe (Tvrđava u Baču); Snaga vode (Dunav sa svim svojim pritokama i kanalima); Terasast karakter ravničarskog terena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zrenjanin bogatim i sadržajnim programima privlači goste

 • PDF

Sa otvaranja Internacionalnog festivala banatskih vina 2022.            Poslovično je gostoljublje Zrenjaninaca koji svoje goste tradicionalno dočekuju čista srca i široko raširenih ruku. Na manifestacijama i mimo njih. Dočekali su ih i na 3. Internacionalnom banatskom festivalu vina, 09. aprila, zbog ćudljivog prolećnog vremena u hali „Medison“, mada je za tu priliku predviđen Karađorđev park. Ali, ništa nije moglo da spreči više od 50 vinara i 20 udruženja žena u okviru 22. festivala „Banatske vredne ruke“, koji su „banatskim“ vinima i nebrojanim slatko-slanim zalogajima, friškim i domaće proizvodnje, dočekali preko 1.000 posetilaca, svi zadovoljni što se vinska priča lepo razvija. Prisustvo ovakvom skupu bila je tog dana privilegija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Temerin - mesto susreta prošlosti i budućnosti

 • PDF

Jegrička - biser Temerina            Program tura obilaska opštine Temerin: Vikend u Parku prirode „Jegrička“, Temerinska priča i Jaračka rapsodija sa menija Turističke organizacije opštine Temerin, prave su delicije za upoznavanje ove zanimljive sredine, koja osim Temerina, obuhvata Bački Jarak i Sirig, u kojima vekovina žive Srbi, Mađari i 20-tak drugih nacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Resort Fruške Terme - vodeći termalni Spa Resort u Srbiji

 • PDF

Deset godina od svečanog otvaranja Hotela premier Aqua u Vrdniku            Kompanija „Promot Group“ je laganim, ali sigurnim koracima u prošloj deceniji radila na izgradnji kako svojih ugostiteljskih objekata, tako i reputacije i brenda porodične firme od poverenja. Sa akcentom na kvalitet usluge i inovativno poslovanje podignut je Hotel „Premier Aqua“ 5*- sada prvi Adults Only hotel i značajna institucija zdravstvenog turizma u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

 • PDF

Brojne zanimljivosti u novom izdanju novina TO Zlatibor            Turistička organizacija Zlatibor objavila je šesnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Stajina Nedovića, trenera košarkaškog kluba „Zlatibor'', prvaka Košarkaške lige Srbije, dok tema broja donosi priču o najznačajnijoj turističkoj manifestaciji jugoistočne Evrope, 43. Međunarodnom sajmu turizma u  Beogradu, gde je bogatu turističku ponudu predstavio i Zlatibor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

U poseti gospodskoj varoši Sombor

 • PDF

Zgrada Županije u Somboru            Kao što čuvena pesma kaže: „U tom Somboru, svega na volju...“, tako će svaki Somborac sa ponosom da opiše svoj grad, vodeći računa da se u navodu slučajno ne nađe pogrešno ustaljeno „U TEM Somboru“. Sombor je gospodska varoš, bogate istorije koja je posebno utkana i oličena u krugu tzv. Venca, starom jezgru grada sa mnoštvom građevina, od kojih svaka priča priču o svojoj interesantnoj prošlosti. Ulice kojima su svojevremeno hodali ili vozili bicikl Sava Stojkov, Veljko Petrović, Milan Konjović, Ernest Bošnjak, Laza Kostić, Radivoj Korać, a danas i Nikola Jokić, čuvaju tradiciju laganog ritma po kome je grad poznat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Letnja sezona u opštini Raška

 • PDF

Žičara Pančićev vrh            Turistički centar Kopaonik tokom letnje sezone pruža idealne uslove za aktivan i pasivan odmor. Turisti mogu da uživaju u prirodnim lepotama i raritetima oveplaninei posete lokalitet Nebeske stolice,crkvište Metođe,Vodopad Jelovarnik, Barsku reku, izletišta Kadijevac i Đorov most. Veliki brojletnjih sadržaja koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle: adrenalinski sadržaji - bob na šinama, tjubing i zip line, mountain cart, avantura park koji se sastoji od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, trim staza. Panoramska vožnja žičarom „Pančićev vrh“ predstavlja priliku da Kopaonik vidite i doživite na jedan drugačiji način i uživate u pogledu sa 2.017 m nadmorske visine. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi. Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Stara Pazova u korak sa novim turističkim trendovima

 • PDF

Doživite Staru Pazovu            Kao opština kroz koju prolaze značajni međunarodni putni i železnički pravci koji idu ka Subotici i Mađarskoj odnosno Nemačkoj na severu, a ka Nišu i  prema Grčkoj na jugu, beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ kao najvažnija vazdušna luka u Srbiji udaljena svega 25 km od centra Stare Pazove, vojnog aerodroma Batajnica, budućeg kargo centra na samo osam kolometara - sve su to prednosti i opravdanosti ekspanzije razvoja tranzitnog turizma u opštini Stara Pazova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Selo je za mlade ljude

 • PDF

Bojana Glišić            Šarenolikost je odlika mioničkog kraja. Bogat prirodnim lepotama i kulturno-istoriskim spomenicima, ima velikih potencijala za razvoj lovnog, ribolovnog, sportskog, seoskog, kulturno-istorijskog, manifestacionog, i sve uslove za dalji razvoj korporativnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zmaj od Kupinika nova velika atrakcija TOO Pećinci

 • PDF

Ljubica Bošković na promociji TOO Pećinci una BG sajmu turizma            „Putnik vidi ono što vidi. Turista vidi ono što je došao da vidi“ - rekao je svojevremeno G.K. Česterton. Tim sloganom vodi se i Turistička organizacija opštine Pećinci, tako svih svojih 5 godina postojanja. Opštini Pećinci osnovanoj još 1960. godine, sa ukupno 15 naseljenih mesta, dugo je nedostajao turistički deo koji je oduvek postojao na ovim prostorima. Turistička organizacija je predvođena direktorom Ljubicom Bošković učinila da Pećinci budu i te kako vidljivi na turističkoj mapi Srbije. I ne posustaje u svojoj nameri, podržana od najbližih saradnika, a sve više i opštine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vojvodinamična 2022. turistička godina

 • PDF

Dr Nataša Pavlović i Miodrag Lončarević potpisuju sporazum o saradnji TO Vojvodine i TO R. Srpske            Turistička organizacija Vojvodine sa uspehom nastavlja misiju objedinjene promocije severne srpske Pokrajine. Tako je bilo u Budimpešti, Beogradu i Banjaluci, a biće nstavljeno na Sajmu turizma u Bratislavi „ITF Slovakia Tour” 28.04.  do 01. maja; Međunarodnom sajmu turizma i ekologije „List” 2022 u Lukavcu (BIH) od 05. do 07. maja; Danima Vojvodine u Trebinju (BIH) od 07. do 08. maja; na projektu Tour de Fruška, Vrdnik od 20. do 22. maja (https://vojvodina.travel/tour-de-fruska/): Sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini (BIH) od 27. do 28. maja, kao i na manifestaciji „Fruška gora walk ‘n’ wine” najavljenoj za 11. jun (https://vojvodina.travel/walk-n-wine/).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...