Wed08052020

Poslednja izmena:09:14:34 AM

Back TURIZAM

Turizam

Dr Nataša Pavlović: Uloga turizma u razvoju vinske scene Banata i Vojvodine

 • PDF

Dr Nataša Pavlović (u sredini) sa kolegama iz Turističke organizacije Grada Zrenjanina            U kalendar vinskih manifestacija, uz čuveni vršački „Grožđebal“, „Berbanske dane“ na Paliću, „Župsku berbu“, beogradski „VinoFest“ i „VinoFest“ u Vršcu, „Pudarske dane“ u Irigu, Karlovačku berbu grožđa..., od ove godine upisao se i „Internacionalni banatski festival vina“ u Zrenjaninu, nastavak višegodišnje vinske priče pod nazivom „Najbolje vino Banata“, u okviru kojeg je pored takmičenja u izboru najboljeg belog, roze, crvenog , desertnog i šiler vina, organizovana prodajno-promotivna izložba lokalnih proizvoda, stručna predavanja, uz prigodan kulturno-umetnički program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Alpha travel otkriva Srbiju turistima iz Mađarske

 • PDF

Sajam UTAZAS 2020 potvrdio da mađarski turisti rado posećuju Srbiju            Putnička agencija Alpha travel SEE DOO iz Subotice, vlasnika Danka Deneša, osnovana decembra 2016. godine, od 2017. godine aktivno se bavi receptivim turizmom, odnosno dovođenjem turista iz Mađarske u Srbiju, pre svega Vojvodinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uređene nove staze u Stopića pećini

 • PDF

Stopića pećina            Stopića pećina bila je najposećeniji turistički lokalitet u Srbiji tokom 2019. godine sa oko 90.000 ostvarenih poseta. Nalazi se na samo 19 km od centra Zlatibora, a tako veliku posećenost duguje prirodi koja je nesebično okitila ovu speleološku lepoticu. Impresivan ulaz, bigrene kade koje predstavljaju pravu geomorfološku retkost u celom svetu i podzemni vodopad učinili su da svake godine na desetine hiljada turista uživa u nesvakidašnjim podzemnim pejzažima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rezervišite vreme za posetu festivalu LiLaLo u Loznici

 • PDF

Plakat kao pozivnica            LiLaLo je muzičko scenski festival koji afirmiše stvaralaštvo mladih, posvećen narodnom običaju lilanje koji je autentičan za grad Loznicu i regiju Podrinje, ove godine biće održan od 10. do 12. jula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaš Katai sa novom ponudom na Sajmu turizma u Budimpešti

 • PDF

Anamarija Katai            Sa novom turističkom ponudom, zasebnim malim salašom pogodnim za veće društvo, izašao je Salaš Katai iz Malog Iđoša, na 43. Međunarodni sajam turizma u Budimpešti, poslednjeg vikenda februara ove godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Viđeni za Ivanjicu! - po jedanaesti put

 • PDF

Pozivnica na Nušićijadu - jednu od top srpskih manifestacija            Nušićijada - svečanost u znaku humora, kulture, zabave i varoškog duha postala je zaštitni znak Ivanjice, a Ivanjica prepoznatljiva upravo po ovomo jedinstvenom festivalu, jednom od malobrojnih kome je pošlo za rukom da izbegne vašarski karakter, i ove godine je bila glavna tema predstavljanja ove opštine na štandu koje je delilo 12 članica regije Zapadna Srbija, na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kosjerićka osmomartovska čajanka i drugi zanimljivi turistički programi

 • PDF

Zapažen nastup TO Kosjerić na Sajmu turizma u Beogradu            Najpoznatija čajanka je sigurno Bostonska čajanka iz 1773. godine na kojoj se zapravo i nije pio čaj, već je to naziv događaja kada je jedna bostonska grupa u znak protesta protiv britanske politike sa brodova Britanske istočnoindijske kompanije u more bacila 342 bale čaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Bečej most turističke i privredne saradnje Vojvodine i Mađarske

 • PDF

Saša Maksimović            Sredinom novembra prošle godine, u nekadašnjoj zgradi vranjevačke opštine u Novom Bečeju svečano je otvorena prva Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte u Vojvodini. Reč je o produbljivanju saradnje vezane, pre svega, za razvoj infrastrukture, turizma, sporta i kulture. Primarna uloga Kancelarije je da poveže privrednike i lokalne samouprave, ne samo iz Novog Bečeja, već iz cele Vojvodine sa Privrednom komorom Budimpešte i Vladom Republike Mađarske u cilju intenziviranja prekogranične saradnje i skraćenja puta ka fondovima Evropske unije, te pružanja podrške i pomoći prilikom odabira poslovnih partnera i investicija iz Srbije i Mađarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad u januaru imao za 25,4% više gostiju nego lane

 • PDF

Novi Sad            Januar 2020. godine, nakon višenedeljne TONS- ove kampanje pod nazivom „Zimska fantazija", koja je sprovedena na društveim mrežama Facebook i Instagram, donosi nam veće interesovanje domaćih i stranih turista za boravak u Novom Sadu u zimskom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Energično brendiranje turističke destinacije Vojvodine i Srbije daje rezultate

 • PDF

Vojvođansko veče u Ambasadi Srbije u Budimpešti pun pogodak            Projekat „IDENTIS”  (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region) u okviru Interreg - IPA CBC Mađarska - Srbija (www.identison.com),  koji obuhvata seoski (ruralni), wellness&spa turizam, aktivni i eko turizam, te kulturni turizam i istorijsko nasleđe kao inovativna osnova za unapređenje turističke ponude Potisja u Čongrad županiji i Vojvodini bila je osnovna tema ovogodišnjeg nastupa Turističke organizacije Vojvodine, kao vodećeg partnera projekta, na 43. Sajmu turizma održanog poslednjeg vikenda februara u Budimpešti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odnosi Mađarske i Srbije na istorijskom maksimumu

 • PDF

Sa Vojvođanske večeri u ambasadi Srbije u Budimpešti            Povodom učešća Srbije na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti u Ambasadi Republike Srbije organizovano je Vojvođansko veče. U saradnji Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine (PKV) i Turističke organizacije Vojvodine, na sajmu je od 27. februara do 01. marta prikazana raznovrsna turistička ponuda preko trideset turističkih i ugostiteljskih preduzeća iz severne srpske pokrajine i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina sve interesantnija turistička destinacija severnim susedima

 • PDF

Zajednički snimak dela izlagača i organizatora na ovogodišnjem UTAZAS-u            Tokom drugog dana Međunarodnog sajma turizma u Budimpešti „UTAZAS 2020“, na zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine (TOV), turističku ponudu Vojvodine, odnosno Srbije, predstavilo je zajedno 35 turističkih i ugostiteljskih preduzeća (turističke agencije, smeštajni kapaciteti, turističke organizacije, udruženja, klasteri, salaši, vinari i proizvođači domaćih tradicionalnih proizvoda) – PKV, Privredna komora Srbije, TOV, Agencija za upravljanje lukama, Centar beogradskih festivala, Udruženje Dunavski propeler, Turistička agencija „Alfa travel see“, Turistička organizacija Subotica, Hotel Prezident Palić, „Vitin fruits“ Subotica, Aeroklub „Ivan Sarić“ Bačka Topola, Turistička organizacija Sombor, Apartmani „Royal“ Sombor, Turistička organizacija Senta, Pansion „Ana“ Senta, Turistička organizacija Mali Iđoš, Vila „Pipač“, Salaš „Katai“ Mali Iđoš, Vinarija Deurić Mala Remeta, Destilerija „Kalpak“ Vrbas, Udruženje banja Srbije, Vinarija Čoka, rakije Benišek Veselinović, Pastai testenine, restoran „Bački dvor“ sa jezera Provala iz Vajske, Klaster Deliblatska peščara, Turistička organizacija Novi Bečej, Turistička organizacija Temerin, Udruženje domaćina Totovo selo, Agencija za turizam Arača, Udruženje domaćina Skorenovac, Turistička agencija „Dani-tours“ Skorenovac, Turistička agencija „Kompas tourism&travel“ Novi Sad, „Omniturs“ Beograd, Hotel „Mama Shelter“ Beograd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com