Fri09182020

Poslednja izmena:09:58:53 AM

Back TURIZAM

Turizam

Novi Bečej most turističke i privredne saradnje Vojvodine i Mađarske

 • PDF

Saša Maksimović            Sredinom novembra prošle godine, u nekadašnjoj zgradi vranjevačke opštine u Novom Bečeju svečano je otvorena prva Informativna kancelarija Privredne komore Budimpešte u Vojvodini. Reč je o produbljivanju saradnje vezane, pre svega, za razvoj infrastrukture, turizma, sporta i kulture. Primarna uloga Kancelarije je da poveže privrednike i lokalne samouprave, ne samo iz Novog Bečeja, već iz cele Vojvodine sa Privrednom komorom Budimpešte i Vladom Republike Mađarske u cilju intenziviranja prekogranične saradnje i skraćenja puta ka fondovima Evropske unije, te pružanja podrške i pomoći prilikom odabira poslovnih partnera i investicija iz Srbije i Mađarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad u januaru imao za 25,4% više gostiju nego lane

 • PDF

Novi Sad            Januar 2020. godine, nakon višenedeljne TONS- ove kampanje pod nazivom „Zimska fantazija", koja je sprovedena na društveim mrežama Facebook i Instagram, donosi nam veće interesovanje domaćih i stranih turista za boravak u Novom Sadu u zimskom periodu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Energično brendiranje turističke destinacije Vojvodine i Srbije daje rezultate

 • PDF

Vojvođansko veče u Ambasadi Srbije u Budimpešti pun pogodak            Projekat „IDENTIS”  (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region) u okviru Interreg - IPA CBC Mađarska - Srbija (www.identison.com),  koji obuhvata seoski (ruralni), wellness&spa turizam, aktivni i eko turizam, te kulturni turizam i istorijsko nasleđe kao inovativna osnova za unapređenje turističke ponude Potisja u Čongrad županiji i Vojvodini bila je osnovna tema ovogodišnjeg nastupa Turističke organizacije Vojvodine, kao vodećeg partnera projekta, na 43. Sajmu turizma održanog poslednjeg vikenda februara u Budimpešti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odnosi Mađarske i Srbije na istorijskom maksimumu

 • PDF

Sa Vojvođanske večeri u ambasadi Srbije u Budimpešti            Povodom učešća Srbije na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti u Ambasadi Republike Srbije organizovano je Vojvođansko veče. U saradnji Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine (PKV) i Turističke organizacije Vojvodine, na sajmu je od 27. februara do 01. marta prikazana raznovrsna turistička ponuda preko trideset turističkih i ugostiteljskih preduzeća iz severne srpske pokrajine i Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina sve interesantnija turistička destinacija severnim susedima

 • PDF

Zajednički snimak dela izlagača i organizatora na ovogodišnjem UTAZAS-u            Tokom drugog dana Međunarodnog sajma turizma u Budimpešti „UTAZAS 2020“, na zajedničkom štandu u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine (TOV), turističku ponudu Vojvodine, odnosno Srbije, predstavilo je zajedno 35 turističkih i ugostiteljskih preduzeća (turističke agencije, smeštajni kapaciteti, turističke organizacije, udruženja, klasteri, salaši, vinari i proizvođači domaćih tradicionalnih proizvoda) – PKV, Privredna komora Srbije, TOV, Agencija za upravljanje lukama, Centar beogradskih festivala, Udruženje Dunavski propeler, Turistička agencija „Alfa travel see“, Turistička organizacija Subotica, Hotel Prezident Palić, „Vitin fruits“ Subotica, Aeroklub „Ivan Sarić“ Bačka Topola, Turistička organizacija Sombor, Apartmani „Royal“ Sombor, Turistička organizacija Senta, Pansion „Ana“ Senta, Turistička organizacija Mali Iđoš, Vila „Pipač“, Salaš „Katai“ Mali Iđoš, Vinarija Deurić Mala Remeta, Destilerija „Kalpak“ Vrbas, Udruženje banja Srbije, Vinarija Čoka, rakije Benišek Veselinović, Pastai testenine, restoran „Bački dvor“ sa jezera Provala iz Vajske, Klaster Deliblatska peščara, Turistička organizacija Novi Bečej, Turistička organizacija Temerin, Udruženje domaćina Totovo selo, Agencija za turizam Arača, Udruženje domaćina Skorenovac, Turistička agencija „Dani-tours“ Skorenovac, Turistička agencija „Kompas tourism&travel“ Novi Sad, „Omniturs“ Beograd, Hotel „Mama Shelter“ Beograd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliko interesovanje za ponudu TO Raške na Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Radenko Cvetić            Turistička organizacija Raška je sa svojim saradnicima tokom trajanja 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu (20 - 23. februara) predstavila celokupnu turističku ponudu Opštine Raška.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turističko Užice i Novi Sad omogućili dalje povezivanje dva grada

 • PDF

Mr Danijela Đorđević Arsić (levo) u razgovoru sa našom novinarkom Elizabetom Berček         -Ponosni smo što je drugog dana 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu došlo do potpisivanja Protokola o saradnji Turisitčke organizacije grada Užica i Turističke organizacije grada Novog Sada - rekla je tim povodom direktorica TOG Užice, mr Danijela Đorđević Arsić. Ovaj akt će po njenim rečima doprineti intenzivnijoj, pre svega kulturnoj saradnji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Protokol o saradnji između TO Novog Sada i TOG Užica

 • PDF

Sa potpisivanja protokola o saradnji dve turističke orgaizacije            Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Turistička organizacija Grada Novog Sada je po ustaljenoj praksi, promovisala najnovije projekte i turističke proizvode za tekuću godinu. Beogradski sajam turizma bio je sjajna prilika i za povezivanje dva, po mnogo čemu bliska grada, Novog Sada i Užica, potpisivanjem Protokola o saradnji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljanje vojvođanske turističke privrede na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti UTAZAS 2020

 • PDF

Palić beleži najveći porast dolazaka turista u porast broja noćenja            Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i Turističkom organizacijom Vojvodine (TOV), organizuje nastup turističke privrede Vojvodine na 43. Međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS 2020“, koji se održava u Budimpešti, Mađarska.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Budite jedan od pola miliona gostiju na zrenjaninskim Danima piva

 • PDF

Zoran Ljubotina (desno) i Čedomir Janjić na KZN u Beogradu pozvali u posetu Zrenjaninu u svim godišnjim dobima            Turistička organizacija grada Zrenjanina je na 42. Međunarodnog sajma turizma (od 20 - 23. februara), osim Dana piva, najveće manifestacije i brenda grada, predstavila nove turističke ideje i proizvode, sa fokusom na razvoj i promociji nautičkog i lovnog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve vinske manifestacije vinskog Grada Vršca

 • PDF

Otmeno i sa merom, kao i uvek, Vrščani pozvali turiste u posetu            Predstavljanje Turističke organizacije Vršac na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, i ove godine obeležila su vina, odnosno vinske manifestacije. Uz vinsku zdravicu najpoznatijeg vršačkog vinara, gospodina Nikole Cuculja (vinarija VINIK), na štandu Vrščana točilo se vino sa obronaka Vršačkog brega, a sve to uz banatske tamburaše.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor sa novim atrakcijama na Sajmu turizma u Beogradu

 • PDF

Štand Zlatibora prepun turista od jutra do mraka            Turistička organizacija Zlatibor učestvuje na 42. međunarodnom sajmu turizma koji je održan u Beogradu od 20. do 23. februara 2020. godine. Kao i prethodnih godina, Zlatibor svoju turističku ponudu predstavlja u okviru štanda TO regije Zapadna Srbija, u hali 4 Beogradskog sajma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com