Wed04012020

Poslednja izmena:09:36:55 PM

Back TURIZAM

Turizam

Hotel u šumi - Borkovac, Ruma

 • PDF

Hotel Borkovac - biser opštine Ruma            Između Beograda i Novog Sada, okružen Borkovačkom šumom, u naposrednoj blizini uliva Borkovačkog potoka u Borkovačko jezero, akumulaciju nastalu 70-tih godina prošlog veka, oko kojeg se godinama formiralo gradsko izletište, puno sadržaja, smestio se hotel „Borkovac“, reprezentativan objekat koji može da izađe u susret svim zahtevima savremenog gosta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruma - Srem spoj tradicionalnog i modernog

 • PDF

Mirjana Martinović (druga s desna) sa grupom novinara ispred Spomenika revolucije            Povod za okupljanje petnaestak vlasnika najutacijnijih srpskih blogova, hodoljubaca sa interesovanjima vezanim za turizam, hranu, putovanja, bila je najveća turističko-gastronomska manifestacija opštine Ruma - RumFest, koja se u organizaciji Turističke organizacije opštine Ruma devet godina održana prvog vikenda avgusta na Glavnom gradskom trgu. Bila je to i vanredna prilika da se predstave malo poznati turistički kapaciteti ovog grada i opštine sa odnegovanim sećanjem na njenu kulturno-istorijsku ulogu u sveukupnim društvenim tokovima, ali i mnoštvo turističkih proizvoda vezanih za proizvodnju hrane i pića, kao i brojnih sadržaja koji će u narednom vremenu uticati na bogatiju turističku ponudu i razlog za dolazak na ovaj prostor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PREKO 200 MANIFESTACIJA U AVGUSTU U VOJVODINI

 • PDF

Sa jednog od ranijih Gospojinskih koncerata u Novom Bečeju            Turistička ponuda Vojvodine aktuelna je tokom cele godine, a naročito u letnjim mesecima. Turističke destinacije nude brojne atrakcije, a boravak može biti upotpunjen posetom nekoj od mnogih manifestacija. Tokom avgusta održaće se veliki broj kulturnih manifestacija kao što su festival u Sremskim Karlovcima, Velikogospojinska izložba u Adi, likovne kolonije u Golubincima i Somboru, Brod teatar u Novom Sadu, rok festival u Banatskom Novom Selu i Banatskom Sokolcu i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stara Pazova u maniru svetskih craft festivala

 • PDF

Zadovoljstvo urađenim: Dragana Zorić, Radmilo Bumber i Milivoj Kovačević            U okviru obeležavanja Dane opštine Stara Pazova, odžan je po prvi put Craftwerk festival zanatskog piva.
            Na Trgu Dr Zorana Đinđića uz bogat kulturni i koncertni program stanovnici opštine Stara Pazova od 31. jula do 03. avgusta moći će da upoznaju i degustiraju raznovrsne ukuse iz 12 zanatskih pivara iz Srbije, da uživaju u bogatom programu. Gasto ponuda, koncerti „Van Gogha“ prvo i Sanje Ilića i „Balkanike“ drugo veče, uz prijatne letnje temperature izmamile su veliki  broj građana da dođu, vide, probaju nešto novo, nešto drugačije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor turistima otkriva svoja sela

 • PDF

Najpoznatiju zlatiborsku manifestaciju - Pršutijdu, svake godine poseti 10.000 ljudi            Prva pomisao na Zlatibor je njegov turistički centar sa slikom Palisada, Zlatiborskog jezera i prepunog turistima Kraljevog trga. Međutim, sadržajima prebogata turistička ponuda ovog dela planine nije po svačijem ukusu, i u potrazi za mirnim, zelenim predelima sa razbacanim kućama i nepreglednim šljivicima na padinama šumovitog dela planine, turisti rado stižu do nekih od 17 zlatiborskih sela. Taj trend su prepoznali turistički radnici i pre deset i više godina u svakom selu inicirali i podržali manifestaciju, promovišući ono po čemu je to mesto karakteristično, ali i sve druge prirodne i istorijske znamenitosti tog dela, sa akcentom na etno-kulturnoj priči upletenoj u čuvene zlatiborske čarape, šalove, džempere i gunjeve, bez kojih se ni jedan turista ne vraća kući.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hotel Rtanj - mesto za sve mlade i one koji se tako osećaju

 • PDF

 Prelepi ambijent Hotela Rtanj na Kopaoniku           Sportski sadržaji ispred, ljubazno osoblje unutar hotela u kojem se stalno nešto dešava, Odžaklija i Kamin sala sa ponudom domaće hrane i pića, koncerti, dečji glasovi i smeh je kratka lična karta hotela „Rtanj“ na Kopaoniku. „Rtanj“ ima svoje fanove, koji ga zovu „hotel sa dušom“. Drugi se nazivaju „decom Rtnja“ jer su svake godine, leti i zimi, dolazili ovde na skijanje, druženje, dobrim delom i odrastanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U očekivanju Rumfesta: Ruma - Srem, spoj tradicionalnog i modernog

 • PDF

Bogat kulturno zabavni program Rumfesta magnet za posetioce            Ruma je u petak, 02. i subotu 03. avgusta domaćin tradicionalne manifestacije pod nazivom „Rumfest“. Vremenom je prerasla u fantastičnu priliku da ovaj grad sa neverovatno mnogo slogana domišljatih Sremaca (između ostalog i da „Svi putevi vode kroz Rumu“ i „Divan i kićeni Srem“). Manifestacija je upriličena u vreme održavanja čuvenog Rumskog vašara, a u njenom programu nastoji se da se predstavi sve ono što je bitno i korisno u ovom gradu. Pod novim sloganom - „Ruma - Srem, spoj tradicionalnog i modernog“ - Turistička organizacija opštine Ruma nastojaće ovoga puta da  promoviše turistički prostor podnožja Fruške gore organizacijom promo ture za predstavnike medija i da im tokom dva dana trajanja manifestacije prikažu da je Srem raj na zemlji po Božijoj volji i zaslugom marljivih ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vila Pina - gospa u najboljim godinama

 • PDF

Vila Pina - biser Zlatibora            Ne samo da odoleva izazovima novog vremena, modernim arhitektonskim rešenjima i dizajnerskim poduhvatima konkurentnih smeštajnih jedinica sličnog tipa, već  svojom koncepcijom zasnovanom na autentičnosti i tradiciji, i apostrofiranjem njihovih vrednosti, privlači goste koji se odlučuju da svoj boravak na Zlatiboru za smeštaj u njoj. Jer, tradicija je ovde u znaku urbanog i prefinjenog, sa primesama patine oplemenjene prirodnim elementima u eksterijeru i enterijeru, uz praćenje  savremenih trendova turističkog poslovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razgovor sa dr Aleksandrom Simićem o aktivnostima u ČIGOTI®

 • PDF

Dr Aleksandar Simić

             Primarna misija Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma
Zlatibor, odnosno SB „Čigota“, od njenog formiranja davne 1964. godine, kao Zavoda za bolesti štitaste žlezde, preko Instituta, do današnjih dana je lečenje oboljenja štitaste žlezde, po čemu je poznata u regionu, pa i u svetu, o čemu govori veliki broj pacijenata iz zapadne Evrope, Ruske Federacije, čak i iz Australije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatibor lider sportskog turizma

 • PDF

Vladimir Živanović            Zlatibor je poznat kao destinacija u kojoj su zastupljeni svi vidovi turizma, a jedan od najzastupljenijih je sportsko-rekreativni turizam koji je ovde aktivan tokom cele godine. Čar Zlatiboru upravo daje žagor malih sportista na sportskim terenima, sportista koji govore različitim jezicima, sa fudbalskih, košarkaških, odbojkaških utakmica...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odmaralište Golija dom budućih šampiona

 • PDF

Upravnik Golije, Radovan Jojič            Užičko dečje odmaralište „Golija“ na Zlatiboru preraslo je u sportski centar Srbije za decu od 7 do 17 godina, jer se tokom letnjih meseci na svakim sedam do deset dana smenjuju sportke ekupe dece i mladih iz celog sveta. Trenutno se na pripremama nalazi 200 dece, što je i pun kapacitet odmarališta, iz deset zemalja sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kulturni centar Zlatibora zasijao u punom sjaju

 • PDF

Kulturni centar novi podsticaj turizmu Zlatibora            Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com