Wed10042023

Poslednja izmena:11:58:31 AM

Back PRIVREDA

Privreda

AD Žitopromet Mlin - preduzetnički način razmišljanja daje šansu za optimizam

Silosi Žitopromet Milina spremni za novu pšenicu    Na početku žetve pšenice svake godine postavljaju se ista pitanja visine prinosa i otkupne cene, koja podjednako muče i poljoprivredne proizvođače i prerađivače. Na osnovu iskustvu od 25 godina na čelu kompanije AD „Žitopromet-Mlin“, Predrag Đurović izlaz vidi u tome da svako radi najbolje, najkvalitetnije što ume uz iskorišćenje svih pozitivnih kretanja za napredak procesa rada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Žetveni dan ZSV jedna od najvažnijih manifestacija za naš agrar

Obraćanje mr Jelene Nestorov Bizonj            Mr Jelena Nestorov Bizonj, predsednica ZSV, pozdravila je sve zadrugare i drage goste, poželela dobrodošlicu na ovaj lep Žetveni dan 2023. Posebno je pozdravila Janka Nikolića, direktora ZZ „Graničar“ iz Šida, kao domaćina i zahvalila se njemu i zadrugarima na izuzetnom doprinosu u organizaciji ove manifestacije. Pozdravila je i državnog sekretara Ministarstva za brigu o selu, Snežanu Petrović, Ivana Popović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Petra Samulovca, pomoćnika pokrajisnkog sekretara za poljoprivredu, Boška Vučurevića, predsednika Privredne komore Vojvodine, uvažene partnere iz kompanije „KITE“ d.o.o. i Đorđa Miškovića, izvršnog direktora, Zorana Semjenovića, predsednika opštine Šid, i sve zadruge prisutne. Pozdravila je i predstavnike DDOR-a, Garancijskog fonda Vojvodine, Razvojnog fonda Vojvodine, i sve druge sa kojima ZSV intenzivno sarađuje i izrazila nadu da će saradnja biti nastavljena. Pozdravila je i brojne predstavnike akademske zajednice, posebno akademika prof. dr Dragana Škorića, prof. dr Zorana Keserovića, prof. dr Slobodana Sedlara, te predstavnike medija koji prate ovaj Dan, i sve aktivnosti Saveza, i prenose poruke u javnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

ZZ Zrenjanin pustila u rad podno skladište

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Darko Gavrilović            Veliki je događaj kada se nešto dugo planira, i treba, a ne može. I na kraju može. Upravo to se desilo 30. juna 2023. godine kada je ZZ „Zrenjanin", uz prisustvo Jelene Nestorov Bizonj, predsednice ZS Vojvodine, brojnih zvanica, direktora zadruga iz okruženja, kooperanata, medija, obeležila otvaranje i puštanje u rad podnog skladišta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Rimski put vina Fruške gore - putem vina, nasleđa i rimskih careva

Mr Jasna Čordaš na KZN u Privednoj komori Vojvodine            Vinski turizam pokazuje ogromnu vitalnost na globalnom turističkom tržištu, kao i sve značajnije mesto u turističkoj ponudi Srbije. Posmatran sa aspekta najbolje poveznice između lokalne trgovine, hrane i kulture, trend razvoja vinskog turizma podrazumeva neophodnost kontinuirane, aktivne uloge države, pokrajine, lokalnih zajednica, ali i prepoznavanje i razumevanje potreba vinskih turista u cilju zadovoljenja njihovih očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dr Nenad Ivanišević otvorio Međunarodnu konferenciju Rimski putevi vina Fruške gore

Dr Nenad Ivanišević            Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, otvorio je u ponedeljak, 26. juna, Međunarodnu konferenciju pod nazivom  ,,Rimski putevi vina Fruške gore“, u Privrednoj komori Vojvodine. Ova konferencija je rezultat projekta ,,Erasmus Heritaccess“, u kom pored Srbije, učestvuju Španija, Italija, Nemačka, Slovenija i Grčka. Organizator konferencije i projektni partner je Evropski klaster ,,Alpe Adria Pannonia“, uz pomoć i podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

KITE d.o.o. u najboljem svetlu

Zajednički snimak članova tima Kompanije KITE d.o.o. na 90 MPS u Novom Sadu            Kompanija KITE d.o.o. nastojala je da se prikaže u “najboljem svetlu” na jubilarnom  90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu (MPS). Ovoga puta nastupila na najvećoj površini do sada, prikazala najveći broj eksponata i angažovala najveći broj svojih predstavnika. Po prvi put u  Srbiji su prikazana čak dva modela John Deere teških traktora: 8RX410 i 9RX590  - model iz najveće serije traktora koju je John Deere ikad konstruisao.  Od 20. do 26. maja, na otvorenom sajamskom prostoru 1a7 i 1a8 , posetioce su svakodnevno čekale mašine i oruđa renomiranih svetskih i evropskih proizvođača iz prodajnog programa kompanije KITE d.o.o.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Đorđe Raković: Deset garantnih linija Garancijskog fonda Vojvodine

Đorđe Raković            Garancijski fond Autonomne pokrajine Vojvodine (APV) obeležava dvadeset godina uspešnog rada i poslovanja. Više o preduzetim aktivnostima i uslovima poslovanja govori gospodin Đorđe Raković, direktorFonda:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

AgroTECH PMD d.o.o. Kompanija na koju možete da se oslonite

Bata Imre            Misija kompanije AgroTECH PMD D.o.o., Novi Bečej, distributera poljoprivrednih mašina i mehanizacije velikog broja svetski renomiranih brendova, usmerena je ka srpskom tržištu ponudom najvećeg izbora poljoprivrednih mašina razvijanjem partnerskih odnosa sa sadašnjim i budućim kupcima. Od samog osnivanja, 2008. godine, AgroTECH je prisutan na svim sajamskim manifestacijama, svim događajima vezanim za poljoprivredu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nauka i praksa u službi agrara

Mr Jelena Nestorov Bizonj i dr Jonel Subić            Jezik saradnje na relaciji obrazovanje/nauka i privreda/poljoprivreda je najpoželjniji jezik komunikacije. Saradnjаizmeđu poslovnih partnera, privrednih organizacija, obrazovnih insitucija i sl., podrazumeva „win-win” situaciju, gde dve strane nešto zajednički planiraju, rade i obe imaju koristi, mereno kriterijumima obostranog interesa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Novi konkurs za dodelu na korišćenje oznake Najbolje iz Vojvodine

Sa KZN u Info centru Turističke organizacije Vojvodine    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za sticanje prava na korišćenje znaka kvaliteta proizvoda, usloga i manifestacija ,,Najbolje iz Vojvodine“, a na osnovu Pravilnika o postupku, uslovima, načinu dodele i korišćenja Znaka. Na konferenciji za medije u Info centru Turističke organizacije Vojvodine u Novom Sadu, na temu značaja i uloge oznake ,,Najbolje iz Vojvodine“, govorili su pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, direktor Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović, direktor kvaliteta u domaćoj kontrolnoj kući ,,Jugoinspekt - Novi Sad“ d.o.o., Miloš Rodić, i predstavnici korisnika oznake - kompanija ,,Univerexport“ i Mlekara ,,Farmer“ iz Čuruga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nemanji Dimiću priznanje PKV za afirmaciju turizma u Vojvodini

Nemanja Dimić sa priznajem PKV, u društvu Igora Mirovića i Boška Vučurevića            Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje Nemanji Dimiću za doprinos unapređenju i afirmaciji turizma na teritoriji AP Vojvodine kroz inovativni  projekat u oblasti turizma - Turistički Samit Vojvodine. Ova jedinstvena turistička manifestacija kreirana je sa idejom umrežavanja privatnog i javnog sektora na teritoriji Vojvodine u cilju unapređenja i promocije turističkih potencijala na teritoriji AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vinariji Bjelica priznanje PKV za doprinos razvoju vinskog turizma

Miodrag Bjelica sa Kapijom uspeha PKV, u društvu Igora Mirovića i Boška Vučurevića            Vinarija „Bjelica“ Miodraga Bjelice iz Novog Sada, dobitnik je najvišeg priznanja za kvalitet usluga Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha” u kategoriji vinarija, za doprinos razvoju vinskog turizma.  Nagrada je dodeljena za izuzetan doprinos podizanju nivoa kvaliteta usluge u oblasti vinskog turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...