Sun03072021

Poslednja izmena:01:16:09 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Jelena Trenkić: Dvanaest novih kreditnih linije Razvojnog fonda Vojvodine

Jelena Trenkić            Jelena Trenkić, šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing, Sektor za kredite, ispred Razvojnog fonda AP Vojvodine, na online konferenciji u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), 19. februara, gde je na dnevnom redu bila rasprava o „Finansiranju poljoprivrede u 2021. godini“ obavestila je o dvanaest novih kreditnih linija Razvojnog fonda namenjenih kako registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, tako i pravnim licima i preduzetnicima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Raković: Podrška Garancijskog fonda razvoju poljoprivrede u 2021. godini

Đorđe Raković            Privredna komora Vojvodine (PKV) uz medijsku podšku lista „Dnevnik - Poljoprivrednik“ AD iz Novog Sada, u petak 19. februara bila je domaćin webinar-a pod nazivom „Finansiranje poljoprivrede u 2021. godini“. Aktuelna tema i eminentni učesnici na ovaj način okupila je poljoprivrednike i omogućila im neposredno informisanje o konkursima i kreditnim linijama u tekućoj godini, za šta su organizatori dobili pohvale, kako od učesnika tako i budućih korisnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Metal Klaster prezentovala projekat SoK u Trsteniku

Sa prrezentacije projekta u Trsteniku            Vojvodina Metal Klaster održao je u Trsteniku prezentaciju projekta „SoK - sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP". Na Narodnom univerzitetu Trstenik u četvrtak 18. februara 2021. godine od 13 sati predstavljen je ovaj projekat od izuzetnog značaja za metalsku industriju i njenu budućnost. Tom prilikom preduzeća  iz metalskog sektora Trstenika upoznata su sa mogućnostima udruživanja i brojnim podrškama koje projekat pruža.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkretni koraci u podsticanju razvoja vojvođanskih poljoprivrednika

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine            O rezultatima poljoprivrede APV tokom prošle 2020. godine, te osnovanosti ulaganja u ovaj sektor, bilo je reči na četvrtoj po redu konferenciji, održanoj u petak, 19. februara, u organizaciji Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine (PKV), uz medijsku podršku lista „Dnevnik-Poljoprivrednik AD“ na temu: „Finansiranje poljoprivrede u 2021. godini“. O ekonomskoj opravdanosti i dinamici finansiranja razvoja agrara u Vojvodini govorio je Boško Vučurević, predsednik PKV istakavši da je ovo značajan dan kojim je označen početak poljoprivredne sezone 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KURSEVI IZ JAVNE POLITIKE NA NOVOSADSKOM PMF-u

Prof. dr Jasna Atanasijević                Svedoci smo da se svakodnevno, na različitim nivoima vlasti, postavlja mnoštvo složenih pitanja i donose teške i odgovorne odluke koje se tiču boljitka celog društva, a koje nazivamo javnim politikama (Public policy).
            Iskustvo s epidemijom COVID19 je u fokus pažnje stavilo svu složenost odlučivanja o problemu kao što je zaštita javnog zdravlja. Odluke koje se donose moraju se zasnivati na podacima i naučnim saznanjima. Istovremeno, usredsređivanje samo na zdravstveni cilj i uvođenje mera potpune izolacije i ograničavanja okupljanja, preti da ugrozi neke druge važne ciljeve. Jedna od mogućih posledica smanjene privredne aktivnosti je rast siromaštva, socijalna ugroženost, a na makroekonomskom nivou - smanjenje prihoda u državnom budžetu kao osnovnog resursa za različite javne politike, a pre svega za borbu protiv epidemije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Visoko priznanje Republike Koreje profesorki Ivani Živančević Sekeruš, dekanici Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

Sa svečanosti dodele priznanja            Ambasador Republike Koreje u Srbiji, Njegova Ekselencija Hjong-ćan Če posetio je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu u petak, 12. februara 2021. godine i tom prilikom dekanici Fakulteta, prof. dr Ivani Živančević Sekeruš uručio posebno prizanje za zasluge za razvoj odnosa dveju zemalja i doprinos u širenju korejske kulture. Priznanje je dodelilo Ministarstvo inostranih poslova Republike Koreje. Prema rečima ambasadora, ovo priznanje se retko dodeljuje strancima, te mu je utoliko bilo veće zadovoljstvo da ga on lično uruči profesorki Živančević Sekeruš. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Raković: Uz Garancijski fond Vojvodine lakši pristup poslovnim bankama

Đorđe Raković            Direktor Garancijskogh fonda Vojvodine (www.garfond.rs), gospodin Đorđe Raković, govorio je za naš portal o ulozi fonda u razvoju vojvđanske i srpske privrede, novim kreditnim linijama i planovima za naredni period.   

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Podrška studentskom preduzetništvu

Šansa mladih za prelazak sa teorije na praktičan rad            Projekat pod nazivom ,,Ecosystem - student entrepreneurship beyond borders” (Izgradnja preduzetničkog ekosistema - studentsko preduzetništvo van granica), koji se sprovodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, realizuje se u saradnji sa Tehnološkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu i Regionalne privredne komore Segedina. Tim povodom organizovana je otvarajuća konferencija u zgradi Rektorata Novosadskog univerziteta, u prisustvu učesnika iz Srbije, dok su se partneri iz Mađarske mogli uključiti putem video-platforme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završna manifestacija ,,Energija je svuda oko nas 2020’’

Sa Zoom konferencije na Privrednoj akademiji u Novom Sadu            Završna manifestacija projekta ,,Energija je svuda oko nas 2020.’’, objava rezultata  i dodela nagrada ove godine održana  je online, putem Zoom aplikacije, 21.1.2021. godine  na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TIM-COP DOO Temerin laureat prestižne godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine

Sa svečanosti dodele priznanja u PKV            Kompanija TIM-COP DOO iz Temerina dobitnik je godišnje nagrade PKV „Kosta Mirosavljević“ za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije za 2020. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Vladimir Medović: Evropske vrednosti i pristupanje trećih država Evropskoj uniji

Prof. dr Vladimir Medović            Prof. dr Vladimir Medović na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu, održaće tokom februara intenzivni trening kurs pod nazivom: “Evropske vrednosti i pristupanje trećih država Evropskoj Uniji”, planiran u okviru Žan Mone modula - “Primena vrednosti EU u politikama država kandidata”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine prigodnom svečanošću obeležila 102. godišnjicu

Laureati nagrade "Kosta Mirosavljević" za 2020. godinu            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je svečanost na kojoj je obeležena 102. godišnjica postojanja, a tom prilikom dodeljene su  nagrade „Kosta Mirosavljević“ i priznanja najuspešnijim privrednim društvima, privredniku i privrednici u godini za nama. Prvi put smo dodelili i priznanje „ Zlatno pero privrede“ za medijski doprinos razvoju privrede u AP Vojvodini. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com