Tue07232024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Mile Radisavljević: Trinaest godina ATP Irrigationa na tržištu Srbije

Mile RadisavljevićBeogradska firma ATP Irrigation koja se bavi navodnjavanjem, ubraja se među najstarije na srpskom tržištu (prisutni punih 13 godina). Za to vreme stekli su poverenje poljoprivrednika iz čitave Srbije, jer su za veliki broj proizvođača u povrtarstvu i voćarstvu, uradili sisteme za navodnjavanje, što je primetno doprinelo povećanju proizvodnje i podizanju kvaliteta u svim segmentima proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Najposećenije savetovanje voćara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu

Prof. dr Zoran KeserovićDepartman za voćarstvo i vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u saradnji sa Društvom voćara Vojvodine, a uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, organizovao je 14. decembra 2013. godine savetovanje o Savremenoj proizvodnji koštičavog voća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Besplatna pripremna nastava na PMF-u

Znanja nikad dosta.Kao i svake godine, Departman za matematiku i informatiku Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sad organizuje pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike. Ove pripreme su u potpunosti besplatne i otvorene za sve zainteresovane srednjoškolce. Svake godine ove pripreme pohađa po više stotina maturanata iz Novog Sada, Vojvodine, ali i iz Mačve, Republike Srpske, pa čak i iz južne Srbije (Leskovac, Vranje)...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nacionalni savet romske nacionalne manjine Srbije svečano je potpisao sporazum sa dva fakulteta

Prof. dr Marko Carić (desno) prof. Vitomir Mihajlović i prof. dr Dragan Soleša na potpisivanju ugovora o saradnjiPravni fakultet za privredu i pravosuđe i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu potpisali su u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“, 11.12.2013. godine, sporazum o saradnji sa Nacionalnim savetom romske nacionalne manjine Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Razgovor s povodom: Dr Maja Timotijević

Dr Maja TimotijevićDr Maja Timotijević je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Prva je Vinska lady u Udruženju Evropski vinski vitezovi „Sveti Georgije“ u Novom Sadu. Od 2008 do 2011. godine bila je takođe na funkciji državnog sekretara i sada posle dva meseca produžila je ono što je nekada radila. Sreli smo se na proslavi devete godišnjice Udruženja novinara za poljoprivrednike Agropress, gde je bila da podrži novinare, bez kojih, kako sama kaže, ništa ne bi moglo da se sprovede u praksi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Agrobiznis časopis, od njive do trpeze

Svetlana Ceca Radomirović KovačevićSvetlana Ceca Radomirović Kovačević je pomoćnica glavnog i odgovrnog urednika Agrobiznis magazina skoro od početka njegovog izlaženja. Za bezmalo tri godine njegovog postojanja izašlo je 33 brojeva, a na svakom je svoj lični pečat ostavila upravo dip. ing. poljoprivrede, smer voćarstvo i vinograrstvo, sa desetogodišnjim stažom novinara-urednika u mnogim rubrikama, dvogodišnjim mestom glavnog i odgovornog urednika časopisa Moć prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Direktor Vojnobezbednosne agencije Svetko Kovač na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Svetko KovačNa Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe 27.11.2013. godine održana je tribina „Pravi ljudi na pravom mestu“ u okviru kursa Sistem bezbednosti Republike Srbije. Gost tribine bio je gospodin Svetko Kovač direktor Vojnobezbednosne agencije.
U prepunom amfiteatru studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i njihovi gosti sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu pažljivo su slušali predavanje gospodina Svetka Kovača, koji im je na veoma interesantan način predstavio rad Vojnobezbednosne agencije, kao i reforme kroz koje je prošla od osnivanja do danas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Međunarodna godina porodičnih gazdinstava

Goran ĐakovićNakon duže kampanje koja je stekla podršku 360 organizacija na 5 kontinenata, 66. Generalna Skupština Ujedinjenih Nacija je zvanično proglasila 2014. godinu kao Međunarodnu godinu porodičnih gazdinstava - International Year of Family Farming (IYFF 2014) .
Međunarodna godina porodičnih gazdinstava ima za cilj da podigne profit poljoprivrednih gazdinstava i manjih poljoprivrednika fokusirajući pažnju sveta na njene značajne uloge u iskorenjavanju gladi i siromaštva, pospešujući bezbednost hrane i ishrane, poboljšanju životnog standarda, upravljanje prirodnim resursima, zaštiti okruženja, i postizanju održivog razvoja, posebno u seoskim područjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Prof. dr Vladimir Katić: Godina rekorda Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu

Prof. dr Vladimir KatićMeđunarodni simpozijum „Energetska elektronika - Ee2013“, u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka (FTN), održan je nedavno u Master centru Novosadskog sajma u sklopu „Dana energetike“. Predsedavajući, prof. dr Vladimir Katić, prodekan za finansije i razvoj FTN-a i rukovodilac Katedre za energetsku elektroniku i pretvarače, istakao je da je ovo bio izuzetno značajan skup, između ostalog i zato što je prvo okupljanje na temu Energetske elktronike održano u Beogradu davne 1973. sa 47 prikazanih radova iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Prof. dr Rade Doroslovački: Najdalje vide oni koji su prvi i najbolji

Prof. dr Rade DoroslovačkiProf. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu,
održao je u sredu, 20. novembra 2013. godine, predavanje na temu "Deset aksioma obrazovanja". Pozivajući se na trenutno stanje obrazovanja u Srbiji, na ovaj način, dr Rade Doroslovački, ukazao je na potrebu i konkretne mogućnosti za prevazilaženje “učmalosti” u našem visokoobrazovnom sistemu, na njegovo poboljšanje i unapređivanje. Predavanju su prisustvovali direktori svih Departmana u okviru Fakulteta tehničkih nauka, šefovi katedri kao i nastavno osoblje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vera Novković o aktivnostima Srpske čitaonice u Irigu

Vera NovkovićIriška čitaonica je dala svoj doprinos proslavi Dana mladog Portugizera, koji uz pomoć Turističke organizacije Novog Sada i Iriga, po sedmi put, u četvrtak, 21. novembra u 19 h priređuje u centru Novog Sada Vinarija “Mačkov podrum”, tako što je za ovu manifestaciju po treći put organizovala i sprovela Konkurs za najlepšu pesmu o vinu. To je bio povod da se direktorka Vera Novaković obrati prisutnima na konferenciji za medije održanoj u utorak, 19. novembra i objasni učešće Čitaonice u ovom projektu.
-Ja sam od onih koji vole svoj posao i meni je učešće u organizacija ovog događaja pravo zadovoljstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Napraviti, ponuduti, izreklamirati naše kulturne i turističke potencijale

Profesorka Jasmina Đorđević sa studentimaJasmina Đorđević, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu je rukovodilac projekta Sinergija kulture i turizma: korišćenje kulturnih potencijala u manje razvijenim područjima, koji je počeo 1. marta 2011. godine, završava 28. februara 2014. godine, a sprovodi u okviru Programa za jugoistočnu Evropu. Tim povodom u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu, organizovana je Nacionalna konferencija na kojoj je predstavljen prokjekat i dosadašnji rezultati i organizovan okrugli sto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...