Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Master klas iz fizike na PMF

Sa jednog od prethodnih skupova o CERN-u            U periodu od 7. marta do 16. aprila 2019.godine pod pokroviteljstvom CERN-a i grupe IPPOG (International Particle Physics Outreach Group) održava se 14. međunarodni program "Masterclasses - Hands on Particle Physics".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O primeni poslovne tehnologije treće generacije u Privrednoj komori Vojvodine

Prdavanja i radionice u PKV            Predavanje na temu Poslovna rešenja primenom „0bsnetwork Blockchain“ tehnologije treće generacije u koorganizaciji „Blokstrakt“ (Blokstrakt) kompanije, sa sedištem u Beču, i Privredne komore Vojvodine, održaće se u četvrtak, 28. marta 2019. godine sa početkom u 9.30 časova u Privrednoj komori Vojvodine - Novi Sad, Hajduk Veljkova 11, Master centar, službeni ulaz br. 5, treći sprat, sala broj 13.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PROMOCIJA CRVENE KNJIGE FAUNE SRBIJE

Prilika za nova saznanja            Departman za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Društvom za zaštitu proučavanje ptica Srbije “BirdLife” International objavio je III tom u seriji publikacija Crvenih knjiga faune Srbije - Crvena knjiga faune Srbije III: Ptice. Takođe, u saizdavaštvu Departmana i Zavoda za zaštitu prirode Srbije objavljen je i IV tom - Crvena knjiga faune Srbije IV: Pravokrilci.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu

Pun efekat zajedničkog nastupa Vojvođana            Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) Branislav Mamić i viši savetnik za oblast turizma u PKV Dragica Samardžić, učestvovali su 15. i 16. marta 2019. godine na 8. Međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ u Zagrebu, gde se, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine (TOV) predstavila turistička privreda Vojvodine. Sajam je svečano otvorio Gari Kapeli, ministar turizma u Vladi Republike Hrvatske, koji je i obišao štand TOV.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O finansiranju poljoprivrede uz podršku države u PKV

Prepuna velika sala Privredne komore            Privredna komora Vojvodine (PKV), organizovala je u petak. 15. marta, tematski skup „Finansiranje poljoprivrede uz podršku države u 2019. godini“, uz logističku podršku Sistema poljoprivrednih informacija „Info tim logistika“ DOO i medijsku podršku „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Projekat Kultura na dlanu počinje u Svilari u ponedeljak

Sa jednog od prethodnih projekata u novosadskom Rektoratu            Izložba fotografija „Kultura na dlanu“ je događaj u okviru projekta „Kultura na dlanu” (https://www.palmculture.eu) broj HUSRB/1602/31/0026 iz programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske (IPA CBC Hungary Serbia Programme), koji je integralni deo projekta Evropske unije: Novi Sad - evropska prestonica kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Okrugli sto Zdrava životna sredina - Zdrava poljoprivredna proizvodnja na Educonsu

Univerzitet Educons u Sremskoj Kamenici            Okrugli sto koji kao temu ima uticaj poljoprivrede na životnu sredinu i ima za cilj da, kroz savetodavstvo, edukaciju i konsultacije sa stručnim licima, pomogne poljoprivrednim proizvođačima da usaglase svoje aktivnosti sa strogim standardima u oblasti zaštite životne sredine, održaće se na Fakultetu zaštite životne sredine Univerziteta Educons, Vojvode Putnika 87 u Sremskoj Kamenici, u petak 22. marta sa početkom u 10:00 sati u Svečanoj sali Univerziteta. Organizacija okruglog stola proističe iz realizacije Projekta: "Uticaj dobre poljoprivredne prakse na zaštitu životne sredine u pograničnom području".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

O novoj zakonodavnoj regulativi u poslovanju turističkih agencija razgovarano u Privrednoj komori Vojvodine

Sa sastanka predstavnika turističkih agencija u PKV            Sastanak članica Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) - Čeptera Bačke regije, u organizaciji Grupacije za turizam i ugostiteljstvo, koja posluje u okviru Udruženja usluga PKV i JUTA, održan je u ponedeljak, 11. marta 2019. godine u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), jer se u toku ovog meseca očekuje usvajanje novog Zakona u turizmu. Obaveza Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije je da u narednom periodu donese novi Pravilnik o vrsti i uslovima garancija putovanja, načinu aktiviranja i drugim uslovima koje mora da ispuni organizator putovanja u zavisnosti od vrste organizovanog putovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF STUDENTI GASTRONOMIJE OPET DONELI NAGRADE

 Još jedan uspešan nastup novosadskih studenata na međunarodnoj sceni            U Solunu je od 1. do 4. marta održano međunarodno takmičenje kuvara „11 International Culinary Competition of Southern Europe”, u sklopu međunarodnog sajma turizma HELEXPO. Radi se o poznatom festivalu koji je u kalendaru Svetske kulinarske asocijacija, koji organizuju Kulinarska federacija severne Grčke i Svetska kulinarska asocijacija (WACS).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DR MARKO CARIĆ: UNIVERZITET PRIVREDNA AKADEMIJA NOVI SAD PUTOKAZ ZA BUDUĆNOST

Dr Marko Carić u društvu zvaničnika na Sajmu obrazovanja            Na Novosadskom sajmu se od 07. do 09. marta održava 14. Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi”. Na manifestaciji uz ponudu 14 novosadskih srednjih škola, Novosadskog univerziteta, kao i privatnih univerziteta i tri naučna instituta, posetiocima će se predstaviti srednje škole i fakulteti iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije i Slovačke. sa ciljem promocije obrazovanja na svim nivoima, kao i afirmacije celoživotnog učenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mirjana Rajkov: 28 godina na čelu ČELIČNOG TIMA SIM d.o.o.

Mirjana Rajkov u društvu Igora Mirovića i Boška VučurevićaNa Svečanoj akademiji u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, održanoj 01. februara povodom jednog veka rada i postojanja Privredne komore Vojvodine (PKV), uručene su godišnje nagrade „Kosta Mirosavljević“ najuspešnijim privrednicima za 2018. Za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u kategoriji privrednica, ovo laskavo priznanje dodeljeno je gospođi Mirjani Rajkov, direktorici i vlasnici preduzeća SIM d.o.o. iz Novog Sada. Mirjana Rajkov iza sebe ima 47 godina radnog staža, prvo u privrednom gigantu „Agrovojvodini“ na mestu komercijalnog referenta, potom 28 godina u firmi „SIM“ d.o.o., koju je 1991. godine osnovala sa suprugom Stankom sa jednim jedinim ciljem - da njihovi sinovi imaju gde da rade.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kopaonik biznis forum - dan drugi

Detalj sa drugog dana foruma            Centralna tema 26. Kopaonik biznis foruma koji se održava u hotelu „Grand“od 04.  do srede, 6. marta 2019. godine, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije, je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“. Na forumu učestvuje i delegacija Privredne komore Vojvodine - predsednik, Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga, mr Zoran Trpovski, koji su prisustvovali su plenarnoj sesiji tokom drugog dana Foruma, u utorak, 5. marta 2019. na temu „Uticaj razvoja infrastrukture, inovacija i aktivne politike zapošljavanja na rast“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com