Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Kopaonik biznis forum: CEFTA je prevaziđena

Obraćanje predsednika PKS Marka Čadeža na panelu            Na panelu „Zapadni Balkan - regionalni ekonomski prostor“, koji je održan u ponedeljak, 4. marta 2019. godine u okviru 26. Kopaonik biznis foruma, istaknuto je da se CEFTA pokazala kao prevaziđena i da bi trebalo preći na neku novu fazu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine na 26. Kopaonik biznis forumu

Boško Vučurević i mr Zoran Trpovski.            Delegacija Privredne komore Vojvodine - predsednik Boško Vučurević i sekretar Udruženja usluga mr Zoran Trpovski, učestvuje na 26. Kopaonik biznis forumu, koji se održava u hotelu „Grand“ do srede, 6. marta 2019. godine, u organizaciji Saveza ekonomista Srbije. Ovogodišnji Forum okupio je rekordnih 1300 učesnika. Centralna tema Foruma je „Srbija deset godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NA TERITORIJI OPŠTINE TRSTENIK MNOGO TOGA JE NAJBOLJE

Gerasim Atanasković            Čini se, da su, po broju stanovnika manji gradovi u Srbiji, njeno skriveno blago, onaj  nebrušeni dijamant koji čeka pogodan trenutak - pravo vreme da se razotkrije u punoj svojoj raskoši. Jedan od neophodnih, a brojnih preduslova da se to desi jeste nivo privrednog razvoja tog kraja. Među takve gradove se ubraja i Trstenik, o čijoj starosti svedoče arheološka nalazišta Blagotin i Stragari; grad kneginje Ljubice, koja je podigla manastir Ljubostinju, posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, smešten je u dolini Ljubostinjske reke; kuća Petra Katića uglednog narodnog prvaka..., samo su naznaka manje znanog kulturnog nasleđa ovog kraja.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

STUDIJSKI PROGRAM EKOLOGIJA NA FIMEKU

Prilika za potpuno obrazovanje            Od 7. do 9. marta 2019.godine na Novosadskom sajmu biće održan 14. Sajam obrazovanja "Putokazi", čiji je cilj promocija obrazovanja i afirmacija doživotnog obrazovanja uz predstavljanje oko 500 obrazovnih profila. Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) će se na ovoj sajamskoj manifestaciji predstaviti sve svoje studijske programe na zajedničkom štandu sa Pravnim fakultetom za privredu i pravosuđe i Farmaceutskim fakultetom iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine učesnik festivala gastronomije Kuhinje sveta u Beogradu

Jelena Drobnjak ispred Udruženja poljoprivrede PKV biće jedan od predavača            Festival „Kuhinje sveta“, jedinstveni međunarodni festival gastronomije, biće održan 09. i 10. marta 2019. godine u Kombank dvorani u Beogradu, gde će se okupiti više od 50 samostalnih izlagača iz celog sveta - gradovi, udruženja, mali i veliki proizvođači hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SRBIJA JE MEĐU EVROPSKIM LIDERIMA U OBLASTI DIGITALIZACIJA POLJOPRIVREDE

Obraćanje ministra Nenada Popovića u prepunoj sali Privredne komore Vojvodine            Konferencija posvećena tehnološkim inovacijama u  poljoprivredi Agri-Tech Future održana je 1. marta u organizaciji kompanije Color Media Communications pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IVAN ĐOKOVIĆ: ŠTAND VOJVOĐANSKIH VINARA BIO EPICENTAR X BEOWINE FAIRA

Ivan Đoković zadovoljan napretkom vojvođanske vinske kulture, čemu su doprineli i podrška i podsticaji Pokrajinske vlade            Drugu godinu za redom, zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, objadinjenim nastupom vinara i proizvođača hrane u Hali 3 Beogradskog sajma, reprezentovana je bogata ponuda Vojvodine na X BeoWine-u, održanom od 21. do 24. februara, u okviru 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu. Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam našlo se 25 vinarija i šest proizvođača hrane sa teritorije AP Vojvodine, koji su svojom atraktivnošću privukli veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA IZ BIOLOGIJE, HEMIJE I MATEMATIKE NA PMF-u

Sa jednog od prethodnih događaja na Departmanu za biologiju            Pripremna nastava je namenjena svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni  u gimnazijskim udžbenicima biologije za prirodno-matematički smer, a koje je izdao Zavod za izdavanje udžbenika iz Beograda. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Maturanti Srednje ekonomske škole iz Sombora poručuju: Znanje nam niko ne može oduzeti

Radost pobednika            Tročlani tim maturanata Srednje ekonomske škole iz Sombora pobednik je desetog takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“. Ovaj uspeh je tim veći, jer je u ovoj tradicionalnoj „borbi znanja“, koju organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžemnt Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, od 21. januara do 11 februara, učestvovalo 45 srednjih škola iz 24 grada Vojvodine.  Dejan Kovačević, Uroš Krstić i Nikola Šarić su svojim vanrednim nastupom u finale pokazali efikasnije znanje od tima iz Gimnazije Inđija i STŠ „Mileva Marić", Titel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Soleša: Obrazovna institucija treba da bude rasadnik kvalitetnih kadrova koji će doprinositi razvoju društvu

Prof. dr Dragan Soleša ponosan na ono što fakultet radi            Poslednjih deset godina Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – FIMEK Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, kalendarsku godinu počinje sa atraktivnim nadmetanjem maturanata iz vojvođanskih škola pod nazivom: „FIMEK nagrađuje znanje“.   Prof. dr Dragan Đ. Soleša, dekan FIMEK-a ističe da je ovaj fakultet pre svega okrenut mladima, a da po njegovom mišljenju, društvena briga o mladima treba da krene od vrha. Napominje da FIMEK na prvom mestu pokušava da se svojim studentima, zaposlenima na fakultetu, građanima, predstavi kao suštinski društveno odgovorna institucija koja nagrađuje pamet, talenat i najbolje učenike, sa nadom da će se sutra isti profesionalno ostvariti, možda i na FIMEK-u.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK nagradio znanje maturanata tradicionalno - 10. put

Detalj sa finala tačmičenja            Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u ponedeljak, 11.02.2019. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno 10. jubilarni put. Takmičenje je počelo 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Od prijavljenih 45 škola iz 24 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Gimnazija Inđija, srednja Ekonomska škola, Sombor  i  STŠ ,,Mileva Marić'', Titel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nada Plećaš: FIMEK nagrađuje znanje bi trebalo da se sprovodi na celoj teritoriji Srbije

Dekan FIMEK-a prof. dr Dragan Soleša sa pobedničkom ekipom iz SomboraU amfiteatru ,,Prof. dr Slavko Carić’’ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK), od 21. januara do 11. februara 2019. godine održano je 10. jubilarno takmičenje ,,FIMEK nagrađuje znanje’’ za maturante srednjih škola sa teritorije Vojvodine. Cilj ovog takmičenja je da srednjoškolci završnih razreda na zabavan način jačaju timski duh, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com