Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back PRIVREDA

Privreda

NOVI USPESI BARMENKI PMF-a

Ana Nedić, Jovana Perić i Isidora Farkaš sa nastavnikom Miloradom Todorovićem            U okviru manifestacije Adriatic gastro show 2019 koja se održava u Splitu, 8. februara, održano je i Međunarodno takmičenje barmena pod nazivom „Pipi Lady’s Cup 2019“. Organizator takmičenja je Hrvatska udruga barmena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

S.A. Ćosović: Takmičenje FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE da traje zauvek

Slavica Anastasija Ćosović sa svojim đacima na jednom od prethodnih takmičenja            Navršava se deset godina od kako smo pozvani na takmičenje FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. To je takmičenje iz oblasti opšteg znanja i kulture, koje je namenjeno maturantima srednjih škola Vojvodine, i promoviše upravo ono što nam nedostaje - širinu u obrazovanju, druženje maturanata vojvođanskih srednjih škola na visokom nivou u kulturnoj i administrativnoj prestonici Vojvodine, Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zemljoradnička zadruga Profi-Agrar 2018 Slatina

 mr Milorad Jeremić, dipl. inž            Selo Slatina se nalazi u Pocerini, 15 km udaljeno od Šapca. Obronci planine Cer koja je oko 35 km udaljena od Šapca (i po kojoj cela oblast nosi ime), bili su upisani u vinogradarsku kartu još za vreme Rimskog carstva. Takođe, pocerski bagremov med spada među najkvalitetnije u svetu. Područje je pogodno i za gajenje jagodičastog i bobičastog voća, kao i ostalog voća, povrća, lekovitog i začinskog bilja. Planina Cer ima i svoje posebno mesto u istoriji. Upravo tu je srpska vojska izvojevala prvu pobedu za zemlje saveznice u 1. Svetskom ratu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine obeležila vek postojanja i rada

Zajednički snimak sa ovogodišnjim laureatima Godišnje nagrade PKV Kosta Mirosavljević            Privredna komora Vojvodine (PKV) je Svečanom akademijom u Kongresnom centru Novosadskog sajma obeležila 100 godina postojanja i rada. Predstavnici trgovaca i zanatlija su 1. februara 1919. godine u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu iz koje se razvila današnja PKV.
            Obraćajući se prisutnima, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da prvih 100 godina PKV pokazuje da u Vojvodini postoji preduzetnički duh.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

POVRATAK ALTERNATIVNIH BILJNIH VRSTA NA MAĐARSKE I SRPSKE NJIVE

Sa otvaranja konferencije u Novom Sadu

Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu održana je Otvarajuća konferencija projekta „Cornucopia - Konkurentna održivost poljoprivrednih preduzeća kroz razvoj novih proizvoda sa dodatom vrednošću na bazi alternativnih biljnih vrsta“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Svetlana Stevović: Šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 najbolja do sada

Prof. dr Svetlana Stevović            Na Kopaoniku, u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa, od 25.-27. januara 2019. godine, održana je šesta JEEP Međunarodna naučna agrobiznis konferencija MAK 2019 pod radnim nazivom ,,EVROPSKI PUT-PUT USPEHA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine i list Dnevnik ozvaničili saradnju

Sa potpisivanja ugovora o saradnji dve institucije            Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i generalni direktor „Dnevnik Vojvodina presa“ Dušan Vlaović potpisali su Protokol o saradnji, u cilju informisanja i bližeg upoznavanja javnosti o privrednim događajima i temama od značaja za javnost u AP Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Gardašević: Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!

Jovana Gardašević            Liderstvo je tema kojom se profesori i asistenti na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu bave ne samo na predavanjima vezanim za predmete kao što su Menadžment i Menadžment ljudskih resursa  već i u sklopu tematskih predavanja koja se organizuju u okviru takmičenja “Fimek nagrađuje znanje“. Naime, ovo takmičenje se na ovom Fakultetu održava već tradicionalno, desetu godinu za redom, pod sloganom „Pokreni se i pokaži šta znaš jer znanje kreira lidere!”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DVA JUBILEJA NA DEPARTMANU ZA BIOLOGIJU I EKOLOGIJU

Sa jedne od manifestacija na PMF-u            U godini, kada Prirodno-matematički fakultet obeležava pola veka od osnivanja, još dva značajna jubileja se obeležavaju na Departmanu za biologiju i  ekologiju. Naime, ove godine se navršava dve decenije od formiranja studijskog programa EKOLOGIJE i 15 godina modula MOLEKULARNA BIOLOGIJA.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

100 godina Privredne komore Vojvodine - poverenje koje traje

Potpisivanje svečane Povelje o nagradi Kosta Mirosavljević, decembar 2018. godine            Prvi vek postojanja i rada Privredna komora Vojvodine (PKV) obeležava 1. februara 2019. godine, jer su na taj datum 1919. godine predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE MATURANATA DESETI PUT

Ekipa Srednje ekonomske škole iz Sombora            Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu je organizuje 10. jubilarno takmičenje za sve maturante u Vojvodini "FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE " tradicionalno. Takmičenje je počelo u ponedeljak, 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta, a ove godine će učestvovati 45 škola iz 24 grada Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Vuk Radojević: Pokrajina ima operativniji i efektivniji agrarni budžet u 2019.

 Vuk Radojević u društvu učesnika na Žetvenom danu Zadružnog saveza Vojvodine           Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević najavio je  da se Pokrajina u 2019. godini imati operativno najefikasniji i najefektivniji agrarni budžet, kojim je predviđeno više para za poljoprivrednike. On navodi da je dosadašnji način rada u resornom sekretarijatu doveo do realno koncipiranog agrarnog budžeta, koji u ovoj godini iznosi 6,380 milijardi dinara. Radojević je ukazao i na značaj rebalansa koji se očekuju tokom godine, što će značiti i dodatna sredstva za poljoprivredu Vojvodine.
Nominalno, kako je Radojević istakao, budžet za 2019. godinu jeste nešto manji za poljoprivredu, ali suština je da je ovako koncipiran budžet nejefektivniji do sada - kada su u pitanju tekuća davanja tokom budžetske godine, kao i više sredstava za registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com