Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Predstavljena turistička ponuda Srbije na Međunarodnom sajmu turizma Ferien u Beču

  Srbija bliža budućim gostima iz Zapadne Evrope          Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Vojvodine (PKV) predvode privrednu delegaciju iz Republike Srbije od blizu 20 privrednih subjekata, koji zajedno predstavljaju turističku ponudu Srbije, na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien“ u Beču. Ovaj sajam je od brojnih turističkih sajmova koji se organizuju u Austriji, a najveći je tog tipa. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Republika Indonezija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Priznanja Dr Zoran Đinđić mladim naučnicima i istraživačima sa Novosadskog univerziteta

Zajednički snimak nagrađenih sa profestorima            Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, petnaesti put za redom, uručeno je u četvrtak, 27. decembra 2018. godine, u amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Boško Vučurević: Očekujem još bolje rezultate Privredne komore Vojvodine u 2019.

Boško VučurevićUoči jubilarnog obeležavanja - 100 godina pošto je po okončanju Velikog rata i ukidanju Austo-Ugarske osnivan komorski sistem Vojvodine, 01. februara 1919. godine „Privredna komora Vojvodine (PKV), beleži rezultate sa kojima bi, bez lažne skromnosti, mogli biti više nego zadovoljni i koji pružaju stabilnu osnovu za dalji napredak“ rekao je predsednik PKV, gospodin Boško Vučurević sumirajući učinak u 2018.godini. Za PKV je 2018. bila godina brojnih aktivnosti sa ciljem što intenzivnijeg umrežavanja privrednika i institucija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Jelena Nestorov Bizonj: Vreme zemljoradničkih zadruga tek dolazi

Mr Jelena Nestorov Bizonj i Radislav JovanovOva godina je bila jedna od najboljih godina za zadrugarstvo sa aspekta podrške zadružnom sektoru koji je stigao i sa nivoa Republike, i sa nivoa Pokrajine - izjavila je mr Jelena Nestorov Bizonj, sekretar Zadružnog saveza Vojvodine na tradicionalnom (novo)godišnjem skupu Zadružnog saveza Vojvodine održanom 27. decembra u Etno kompleksu Vrdnička kula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Vuk Radojević: Podizanje svesti, pre svega mladih o potrebi udruživanja

Dr Vuk RadojevićEtno kompleks Vrdnička kula 27. decembra je bio domaćin tradicionalnog skupa u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine, koji je okupio veliki broj privrednika, zadrugara, institucija, predstavnika medija. Na skupu su iznete pozitivne ocene o statusu zadrugarstva koje je vraćeno na mesto koje mu pripada, a godine 2017. i 2018. proglašene godinama zadrugarstva, u kojima je ono prepoznato od strane države, što je omogućeno Zakonom iz 2015. godine, koji je rešio svojinske odnose i investiranje u zadružni sektor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ERAZMUS+ KA2 PROJEKAT CULTURWB- KURSEVI CELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA

Sa dodele sertifikata polaznicima kursa            Drugu godinu za redom, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, je u okviru Erasmus+ projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom CULTURWB“ organizovao program celoživotnog obrazovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NOVOSADSKI SAJAM NAJAVIO KALEDAR SAJMOVA ZA 2019.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu najveći u regionuSajamska godina na Novosadskom sajmu počinje Danima energetike i investicija, 27. - 28. februara.
U prvoj polovini marta će biti priređeni Sajam knjiga, izložba umetnosti ART EXPO i Sajam obrazovanja PUTOKAZI.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljanje mogućnosti finansiranja ženskog preduzetništva na selu

Zadovoljstvo uspehom konferencijeEkonomsko osnaživnje žena na selu je važan korak ka njihovoj većoj samostalnosti i podizanju kvaliteta njihovog života, a izgradnja pametnih sela u kojima su uslovi za život slični onima koje ima grad preduslov je da one ostanu da žive u ruralnoj sredini. Ovo je rečeno na skupu "Finansijska podrška ženama u ruralnim sredinama", koji su u petak, 21.decembra 2018. godine u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), organizovaili PKV, Sistem poljoprivrednih informacija "Info tim logistika" DOO i "Dnevnik-Poljoprivrednik" AD.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam u godini jubileja beležio rekorde

Slobodan CvetkovićNovosadski sajam je u kalendarskoj 2018. godini uspešno realizovao 18 sajmova i izložbi u 63 sajamska dana, a u Kongresnom centru je priređeno 198 događaja tokom 260 dana. Od tih aktivnosti Novosadski sajam je prihodovao 617.595,000 dinara, 11 miliona više nego u 2017., što su najbolji rezultati ostvareni u ovom veku, odnosno za poslednjih 18 godina. Finansijski rast omogućio je 33 miliona ulaganje u imovinu, investicije za unapređivanje poslovnih kapaciteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konstituisana Grupacija za pčelarstvo u Privrednoj komori Vojvodine

sa sednice u PKV         U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u petak 14. decembra 2018. godine, u okviru Udruženja poljoprivrede, konstituisana je Grupacija za pčelarstvo, gde su verifikovani mandati 12 članova, koliko ova Grupacija broji. Za predsednika Grupacije izabran je Radomir Vlačo, pčelar iz Sečnja, a za zamenika predsednika prof. dr Nada Plavša, profesor na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine zahvalila medijima na podršci

Obraćanje Boška Vučurevića, predsednika PKV            Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević izrazio je na novogodišnjem koktelu za novinare priređenom u utorak, 18. decembra u PKV, zahvalnost medijima i novinarima što su i tokom 2018. godine pratili rad PKV i celokupne privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević: Studenti u centru učenja

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević            I tokom 2018. godine, nadomak velikog jubileja - 50 godina postojanja, Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, svoj niz nagrada, upotpunio je novim priznanjima za uspešan rad, kako studenata, tako i profesora. Više o tome u razgovoru sa dekanicom PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com