Sat11282020

Poslednja izmena:01:09:00 PM

Back PRIVREDA

Privreda

BSC sa uspehom završio poslovnu godinu

Sa jednog od savetovanja u BSC-u            Još jedna kalendarska i poslovna godina je iza BSC Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju. Prema rečima direktorice Marije Vujaković, bilo je dinamično i uzbudljivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodeljene nacionalne stipendije ZA ŽENE U NAUCI

Zajednički snimak slavodobitnica sa organizatorima            Mirjana Ćuk sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Milica Sentić sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu i Mirjana Ljubojević sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, tri mlade naučnice iz Srbije, ovogodišnje su dobitnice nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“. Njihov izuzetan naučnoistraživački rad u oblastima botanike, hemije životne sredine i hortikulture, nagrađen je stipendijama u vrednosti od po pet hiljada evra na ceremoniji održanoj u zgradi Vlade Republike Srbije. Ceremoniji je ove godine, pored ostalih zvanica, prisustvovao i ministar Nenad Popović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana sednica Grupacije za komunalno stambenu privredu Privredne komore Vojvodine

detalj sa sednice            Proširena sednica Grupacije za komunalno stambenu privredu Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u sredu, 12. decembra 2018. godine u PKV. Na sednici su razmatrati teme: Imovina u javnoj svojini - kako je do kraja regulisati i Procena imovine, obaveza i kapitala - ciljevi i bitni aspekti. Strategijom restrukturiranja javno komunalnih preduzeća u Republici Srbiji definisani su problemi sa kojima se javno komunalna preduzeća susreću i ovaj dokument sadrži u sebi ključne elemente i preporuke restrukturiranja. Dokument je usvojen sa ciljem da se javno komunalna preduzeća, koja su u nadležnosti lokalnih samouprava, transformišu u finansijski održiva, tržišno orijentisana preduzeća koja obezbeđuju visokokvalitetne usluge svojim potrošačima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Salaši i seoska turistička domaćinstva značajan segment turističke ponude

Obraćanje dr renate Pindžo            Privredna komora Vojvodine (PKV), u saradnji sa „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD, bila je mesto održavanja skupa „Salaši i seoska turistička domaćinstva kao značajan segment turističke ponude“. Na skupu su predstavljene  novine koje se očekuju u Zakonu o turizmu i Zakonu o ugostiteljstvu, finansijska podrška resornih republičkih i pokrajinskih institucija, značaj udruživanja, promocije na domaćem i inostranom tržištu i medijske podrške razvoju ruralnog turizma, a predstavljeni su i primeri dobre prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

DANI MATEMATIKE U NOVOM SADU

Nova prilika za usavršavanje iz matematikeManifestacija "Dani matematike u Novom Sadu" počinje u sredu, 12. decembra u 13 sati, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Posetioci će u okviru Četvrtog Simpozijuma "Savremeni problemi matematike" čuti četiri predavanja naših vrhunskih matematičara: dr Miloša Kurilića (PMF, Novi Sad), dr Zorana Petrića (Matematički institut SANU), dr Marka Nedeljkova (PMF, Novi Sad) i dr Silvie Ghilezan (FTN, Novi Sad). Predavanja su namenjena matematičarima, profesorima, nastavnicima, studentima i ambicioznim srednjoškolcima-maturantima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ODRŽAN DRUGI SAJAM NAUKA ZA PRIVREDU

Sa otvaranja Sajma u Master centruPredsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, otvorio je je u četvrtak, 06. Desembra, 2. Sajam „Nauka za privredu“ u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, s ciljem intenzivnijeg povezivanja nauke i privrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešna poseta Privredne komore Vojvodine Industrijskom samitu u Bursi 2018.

Sa Industrijskog samita 2018, Bursa, TurskaPrivredna komora Vojvodine (PKV) i Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Privrednom komorom Burse i Agencijom „Adonis“, predstavnikom turskog sajma TUYAP, predvodile su na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, Turska, koji je trajao od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine, preko 40 privrednika iz Srbije, predstavnika metalskog i hemijskog sektora, proizvođača iz oblasti pneumatike, hidraulike, obrade metala i lima kao i proizvođača mašina i opreme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

NA PMF-U VESELO, RADNO I ZANIMLJIVO PRED PRAZNIKE

Sa jedne od prethodnih manifestacija na PMF-uIako polako počinje euforija pred praznike, na PMF-u ne staju. Ovu godinu ispraćaju radno, ali veselo i interesantno.
U subotu, 8. decembra organizuju nekoliko akcija: Dan otvorenih vrata Departmana za geografija, turizam i hotelijerstvo “Istražuj, putuj i uživaj!”
U Amfiteatru Mihajlo Pupin, zgrada Departmana za matematiku i informatiku/fiziku od    10.45h, studenti osnovnih i master studija iz svog ugla pričaće zašto su ponosni jer su studenti Departmana za geografija, turizam i hotelijerstvo i šta im je to sve lepog donelo i bilo od koristi za dalji napredak. Govoriće o svojim istraživačkim ekspedicijama, razmenama na kojima su bili i upoznali se sa drugim kulturama, zatim o studentskim udruženjima sa kojima često realizuju razne projekte, o volonterizmu i prilikama da rade praksu u hotelima sa 5* i da se takmiče na prestižnim međunarodnim takmičenjima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Milošević primila delegaciju iz Istre

Razgovori u Pokrajinskoj vladiPokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, razgovarala je u petak, 30. novembra 2018. godine, u Pokrajinskoj vladi, o nastavku već tradicionalne saradnje sa delegacijom Istarske županije, načelnikom za kulturu, Vladimirom Torbicom, i direktorkom Istarske kulturne agencije, Aleksandrom Vinkerlić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren projekat IDENTIS-Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa Region

Deo učesnika konferencije održane u PKVPovodom otvaranja projekta “Integrated Developmnent of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region”, u Privrednoj komori Vojvodine održana je konferencija kojoj su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine, turističkih organizacija, zaštićenih prirodnih dobara, kao i predstavnici medijskih kuća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF organizuje besplatne pripreme iz matematike i informatike

Sjajna prilika da se upotpuni znanjePrirodno-matematički fakultet u Novom Sadu i ove školske godine, organizuje BESPLATNE pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike i informatike.
Prvi čas će se održati u subotu, 1. decembra 2018. od 11 časova u Amfiteatru V Departmana za matematiku i informatiku PMF-a, Trg Dositeja Obradovića 3, Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Vučević: Novi Sad je grad velikih odluka i pobeda

Miloš Vučević u razgovoru sa Vukašinom GrozdanovićemCeremonija proglašenja Omladinske prestonice Evrope za 2021. godinu održana je sredu 21. novembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu. U finalnom krugu našli su se Кlaipeda (Litvanija), Varaždin (Hrvatska), Velika Nikozija (Кipar) i Кišinjev (Moldavija), da bi posle gasanja prestižno zvanje, Omladinske prestonice Evrope 2021 ponela Кlaipeda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com