Tue05182021

Poslednja izmena:11:22:08 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Radislav Jovanov, predsednik ZSV: Sve čvršća sinergija države, struke i zadrugara

Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine            Povodom predstavljanja „Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnički razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije“, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) u saradnji sa Ministarstvom o brigu o selu, organizovao je posetu ministra Milana Krkobabića sa saradnicima Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ Bač, kao reprezentu uspešnosti. Ovo je jedna od tri zadruge u opštini Bač, koja je dobila bespovratna sredstva iz projekta „500 zadruga u 500 sela“ i koja beleži odlične rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dr Steva Panić: Udruženi do boljih uslova života na selu

Dr Steva Panić            Zakonom o ministarstvima donetim 26. oktobra 2020. godine, prvi put u istoriji Srbije, osnovano je Ministarstvo za brigu o selu sa ciljem da u okviru svojih nadležnosti aktivno utiče na poboljšanje uslova života i rada stanovništva u seoskim sredinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vojvodina Metal Klaster predstavila projekat SoK u Knjaževcu

Brojne pogodnosti za zaposlene u metalskom sektoru            Vojvodina Metal Klaster predstavila je nedavno projekat „SoK“ preduzetnicima i zaposlenima u metalskom sektoru u Knjaževcu i okolini, koji su tom prilikom upoznati sa mogućnostima udruživanja i brojnim besplatnim podrškama koje pruža - sinergiju znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP Vojvodina Metal Klastera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Marina Balaban: Uz poljoprivredu i turizam je izazov i šansa za razvoj opštine Bač

Marina Balaban u razgovoru sa predstavnicima medija            Brojni su turistički resursi Opštine Bač. Kroz bačku opštinu Dunav protiče u dužini od 43 km. Na njegovim obalama podignute su reprezentativne čarde. Na jezero Provala, podignuti su brojni sportski sadržaji i najlepše kupalište u opštini. U Opštini Bač su Bačka tvrđava iz XIV veka, Manastir Bođani i Franjevački samostan. Tursko kupatilo, gradska kapija „Šiljak“, pravoslavne crkve u Baču, Plavnoj, Vajskoj i Malom Baču, evangelistička crkva u Selenči, katoličke u Baču, Vajskoj, Selenči i Plavnoj, Bačkom Novom Selu, te Kapela Sv. Antuna na desnoj obali nekadašnje reke Mostonge, prava su riznica sakralnih i kulturnih spomenika na ovom području. U Selenči se nalazi Centar za organsku proizvodnju koji je uticao na razvoj sektora organske poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Miloš Vuković: Prerada i stvaranje novog proizvoda krajnji cilj ZZ Zadrugar

Miloš Vuković            Aktivnosti Ministarstva za brigu o selu, u okviru projekta „500 zadruga u 500 sela“ i akcije dodele bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološkog razvoja zadruga, koji je u saradnji sa Akademskim odborom za selo Srpske akademije nauke i umetnosti, ustanovljen 2017. godine, se nastavljaju. Organizator jedne od aktivnosti pomenutog projekta, bila je i poseta Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ u Baču, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), a povodom predstavljanja programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Prof. dr Zoran Keserović: Isplativost investiranja u intenzivnu proizvodnju voća

Prof. dr Zoran Keserović            Afirmativan pristup i angažovanje vrhunskih autoriteta iz oblasti poljoprivrede u periodu 2017 - 2020. godine, u sklopu projekta „500 zadruga u 500 sela“, u saradnji Ministarstva za brigu o selu (Ministarstva za regionalni razvoj) i Akademskog odbora za selo SANU, za rezultat je imao osnivanje 800 novih zadruga, a podsticajnim sredstvima pomognut je rad 152. postojeće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

U poseti opštini Bač, ZZ Zadrugar i naselju Selenči

Sa sastanka u opštini Bač            Dana 23.2.2021. godine ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov i sekretar mr Jelena Nestorov Bizonj posetili su opštinu Bač, zatim uspešnu zemljoradničku zadrugu „Zadrugar“, kao i selo Selenča.     Početak posete obeležen je prijemom kod predsednika opštine Bač, dr Steve Panića. Nakon toga je u velikoj sali zgrade Narodne biblioteke održana prezentacija nedavno usvojenog „Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Republike Srbije“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Privreda iznela posledice Kovida 19

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine održan je sastanak predsednika Privredne komore Vojvodine Boška Vučurevića i predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Održana onlajn konferencija Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Kazablanke

Zajednički snimak učesnika konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija“ Privredna komora Vojvodine - Privredna komora Kazablanke“. Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević  istakao je tom prilikom da je onlajn konferencija potvrda  više nego dobre saradnje sa Ambasadom Kraljevine Maroko u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Aleksandar Bogdanović: Kreditne linije Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede

Aleksandar Bogdanović            Specifična situacija izazvana pandemijom odredila je nove načine rada i komunikacije. Tako je u 19. februara, u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), ujedno i organizatora skupa, održana online konferencija o „Finansiranju poljoprivrede u 2021. godini“. Ozbiljnosti skupa, uz medijsku podršku lista „Dnevnik - Poljoprivrednik“ AD iz Novog Sada, doprineli su i učesnici: Boško Vučurević, direktor PKV, Biljana Petrović, direktorica Uprave za agrarna plaćanja, Mladen Petreš, v.d. pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vlade Vojvodine i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jelena Trenkić: Dvanaest novih kreditnih linije Razvojnog fonda Vojvodine

Jelena Trenkić            Jelena Trenkić, šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing, Sektor za kredite, ispred Razvojnog fonda AP Vojvodine, na online konferenciji u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), 19. februara, gde je na dnevnom redu bila rasprava o „Finansiranju poljoprivrede u 2021. godini“ obavestila je o dvanaest novih kreditnih linija Razvojnog fonda namenjenih kako registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, tako i pravnim licima i preduzetnicima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Đorđe Raković: Podrška Garancijskog fonda razvoju poljoprivrede u 2021. godini

Đorđe Raković            Privredna komora Vojvodine (PKV) uz medijsku podšku lista „Dnevnik - Poljoprivrednik“ AD iz Novog Sada, u petak 19. februara bila je domaćin webinar-a pod nazivom „Finansiranje poljoprivrede u 2021. godini“. Aktuelna tema i eminentni učesnici na ovaj način okupila je poljoprivrednike i omogućila im neposredno informisanje o konkursima i kreditnim linijama u tekućoj godini, za šta su organizatori dobili pohvale, kako od učesnika tako i budućih korisnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...