Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA

Privreda

Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi

Zajednički snimak nagrađenih sa organizatorima            U Novom Sadu sinoć su dodeljene nagrade „Zlatni petao - powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi . Događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Inteza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Na Univerzitetu Educons otvorena Francusko-srpska gimnazija Petar I od Srbije

Sa svečanosti otvaranja nove Gimnazije            U sredu 15. maja 2024. godine, zvanično je otvorena Francusko-srpska gimnazija "Petar I od Srbije" u Sremskoj Kamenici, u okviru kampusa Univerziteta Educons. Ovaj svečani događaj počeo je u 12:30 časova i održan je uz prisustvo gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i ambasadora Francuske Pjera Košara (Pierre Cocharda), koji su zajedno presekli crvenu traku i otvorili gimnaziju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Privredna delegacija Sirijske Arapske Republike u poseti Univerzitetu Privredna akademija u Novom Sadu

Zajednički snimak domaćina i gostiju iz Sirijske Arapske Republike            Privredna delegacija Sirijske Arapske Republike u čijem sastavu su bili Valid Raful, počasni konzul Srbije u Arpskoj Republici Siriji i Mazen Hamad, potpredsenik Privredne komore Arapske Republike Sirije posetila je u utorak,14. maja 2024. godine Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Međunarodna saradnja novosadskog PMF-a na promociji novih pristupa u razvoju održivog turizma

Sa promocije projekta saradnje sa Univerzitetom Južne Floride održane u Novom Sadu            Na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu u utorak, 14. maja održana je promocija projekat saradnje sa Univerzitetom Južne Floride sa fokusom na razvoju održvog turizma. Projekat se uspešno sprovodi već drugu godinu. Saradnja je finansirana od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Irig ima realne osnove za ozbiljan razvoj turističke privrede

Tihomir Stojaković            - Irig je ne samo fruškogorska prestonica vina već i cele Vojvodine i Srbije - izjavaio je Tihomir Stojaković, predsednik opštine povodom otvaranja Vinoteke „Hopovo“ porodice Jojić, vlasnike prestižne Vinarije „Mačkov podrum“, koji godinama rade na unapređenju ne samo vinske, već i ukupne turističke ponude ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Saradnja novosadskog PMF-a sa Univerzitetom Južne Floride

Profesori PMF-a i Univerzteta Južne Floride tokom posete Floridi u aprilu 2024. godine            Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu već drugu godinu uspešno sprovodi projekat saradnje sa Univeriztetom Južne Floride na promociji održvog turizma. Saradnja je finansirana od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Prof. dr Sanja Škorić: Zelena budućnost Srbije

Prof. dr Sanja Škorić            Treći Međunarodni naučni skup na temu „Zelene ekonomije - Cirkularne ekonomije“, održan je takođe po treći put na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Veliki broj naučnih radnika, univerzitetskih profesora, stručnjaka iz Srbije i regiona, kao i privrednika - preduzetnika kroz nekoliko panel diskusija izneli su konstruktivne predloge, sugestije o putevima i načinima realizacije Zelene agende za Zapadni Balkan iz 10. novembra 2020. godine, kojom se Republika Srbija obavezala na sprovođenje akcija i mera kojim bi se, po pitanju očuvanja životne sredine uskladila sa evropskim standardima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Prof. dr Branislav Dudić: Zelena ekonomija: dostignuća i perpektive

Prof. dr Branislav Dudić            Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prvi privatni akreditovni univerzitet u Vojvodini, domaćin je III Međunarodnom naučnom skupu na temu - Zelena ekonomija (cirkularna ekonomija). Okupljanje eminentnih naučnika, profesora, privrednika, proizvod je saradnje Poslovnog centra Novi Sad, Fakulteta za menadžment Univerziteta Komenski iz Bratislave, Univerziteta Privredna akademija Novi Sad, Državnog univerziteta u Novom Pazaru i  Biotehničkog centra iz Bijelog Polja (BioTeh Montenegro).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Održana Godišnja skupština Zadružnog saveza Vojvodine

Sa Godišnje skupštine ZSV održane u Privednoj komori Vojvodine             Dana 25.04.2024. godine u Novom Sadu održana je redovna godišnja sednica Skupštine Zadružnog saveza Vojvodine. Sednici su kao gosti prisustvovali Ivana Popović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Aleksandar Panovski, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Na sednici su usvojeni Izveštaj o radu Saveza i drugi izveštaji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Akreditovani studijski programi na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu            Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Departmanu za geografija, turizam i hotelijerstvo, usavršeni su stari i akreditovani NOVI PROGRAMI na osnovnim i master studijama koji pokrivaju različite interesne sfere naših budućih studenata.
            Na osnovnim akademskim studijama, postoje tri studijska programa sa čak sedam modula, dok na master akademskim studijama, možete birati izbor između četiri studijska programa i devet modula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Njegova ekselencija gospodin Basel Salah, ambasador Arapske Republike Egipat, održao predavanje na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Gospodin Basel Salah u razgovoru sa predstavnicima Univerziteta Privredna akademija            Njegova Ekselencija gospodin Basel Salah, Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji posetio je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u četvrtak, 18. aprila 2024. godine gde su ga svečano dočekali prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Predrag Mirković, predsednik Saveta Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Sanja Škorić, prodekanka za nastavu Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Tamara Krstić, direktorka marketinga Univerziteta Privredna akademija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Žarko Galetin: Terminska berza za obezbeđivanje proizvođača od rizika

Žarko Galetin            Prva od pet planiranih „Obuka za trgovanje na berzi - upravljanje tržišnim rizicima", u suorganizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i Produktne berze Novi Sad,  uz podršku Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), 11. aprila, imala je za cilj da privuče što više poljoprivrednih proizvođača radi sticanja osnovnih znanja vezanih za trgovanje na berzama poljoprivrednih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...