Sun02282021

Poslednja izmena:10:31:40 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Boško Vučurević: Podrška PKV mladim zadrugarima

Boško Vučurević            Konstantno negujući unapređenje privrednog ambijenta, Privredna komora Vojvodine (PKV), predstavlja sponu između privrednika i relevantnih institucija. Predsednik PKV Boško Vučurević je, prepoznajući Letnju školu zadrugarstva - Srpski Itebej 2020, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), kao bitnu kariku razvoja poljoprivrede, označio ovu inicijativu kao pravi način za unapređenje privrede AP Vojvodine, a edukaciju mladih ljudi koji predstavljaju budućnost zadrugarstva Republike Srbije, neprocenjivom za održivi razvoj naše poljoprivredne proizvodnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IPA Projekat: Tradicionalni i standardni kvalitet - TASQ

Sa sastanka projektnig tima IPA projekta na FIMEK-u            „Tradicionalni i standardni kvalitet - TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Interreg - IPA CBC Mađarska - Srbija je program koji podržava razvoj stabilnog regiona okrenutog saradnji pod sloganom „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Krkobabić: Porodična domaćinstva i zadruge za spas srpskog sela

Zadovoljstvo rastom zadrugarske porodice u Srbiji            - Ovo je put kojim Vojvodina i Srbija treba da idu jedinstveno i složno, uz znanje i iskustvo, mladost i energiju. To je obrazac uspeha - rekao je Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, otvarajući 1.Letnju školu zadrugarstva u prostoru ZZ „Mrkšićevi salaši“, u Srpskom Itebeju, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), u utorak, 16. juna 2020. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojislav Mrkšić: Ključ uspeha je u radu, disciplini i ulaganjima u mlade kadrove

Vojislav Mrkšić            Vojislav Mrkšić, vlasnik uspešne banatske zadruge „Mrkšićevi salaši“ (Miloša Crnjanskog bb, Srpski Itebej), bio je domaćin ministru Milanu Krkobabiću, Zadružnom savezu Vojvodine (ZSV) i njegovom predsedniku, gospodinu Radislavu Jovanovu, predstavnicima medija koji su posetili ovu zadrugu kao primer dobre prakse.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radislav Jovanov: Prošla su vremena kada su zadruge razmišljale o svom opstanku

Radislav Jovanov            U cilju sistemskog unapređenja poslovanja zemljoradničkih zadruga, u utorak, 16. juna 2020. godine, grupa agrarnih novinara krenula je put Srpskog Itebeja u posetu Zemljoradničkoj zadruzi „Mrkšićevi salaši“. Razlog više ovoj poseti, bio je početak rada Letnje zadružne škole, koju je prvi put organizovao Zadružni savez Vojvodine (ZSV) uz podršku Akademskog odbora za selo i Kabineta ministra bez portfelja, gospodina Milana Krkobabića, koji je i svečano označio početak rada škole.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Matematičko slavlje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu            Svečanost povodom 25 godina postojanja i 100 brojeva časopisa za matematiku i računarstvo „Tangenta" biće održana u petak, 19. juna 2020. godine, na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu,Trg Dositeja Obradovića 4.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljanje turističkih programa Leto 2020. u Srbiji i Vojvodini

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u četvrtak, 11. juna 2020. godine, održana je konferencija za novinare, na kojoj su vojvođanske turističke agencije imale priliku da predstave atraktivne turističke programe sa bogatom i raznovrsnom turističkom ponudom za sve uzraste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radislav Jovanov: Bez stručnog znanja nema napretka u poljoprivredi

Obraćanje Raadislava Jovanova na manifestaciji Žetveni dan            - I u vreme pandemije vojvođanske zadruge su bile aktivne. To je podrazumevalo pripremu za prolećnu setvu, posebno pomoć starijim zadrugarima, od dostave semena do setve, tako da ni jedan pedalj obradive površine u Vojvodini nije ostao nezasejan - rekao je Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) analizirajući rad u zadružnom sektoru tokom prethodna tri meseca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ONLINE PRIPREMNA NASTAVA ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ISPITA IZ HEMIJE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE NA PMF-U

Pristup video snimcima predavanja moguć u bilo koje vreme preko odgovarajućeg portala            U želji da budućim studentima olakša pripremu prijemnog ispita za upis na studije, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje online ubrzani kurs za polaganje prijemnog ispita iz Hemije i Zaštite životne sredine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC SEMINAR DR NIKA

Prof. dr Nikola Čanak            OPORAVAK, PRODUKTIVNOST I EFIKASNOST NA POSLU NAKON KRIZE - radni je naziv seminara dr Nika prof. dr Nikole Čanka, koji 12. i 13. juna u svojim prostorijama (Bulevar oslobođenja 81/X, Novi Sad) organizuje BSC centar - poslovne obuke, sertifikacija, implementacija standarda. Dolazi u pravi čas, u vreme kada izlazimo iz vanrednog stanja i pandemije izazvane virusom Kovid19 koji je u gotovo svim sektorima života i rada ostavio tragove.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana onlajn konferencija na temu Perspektive privrede Vojvodine nakon pandemije COVID-19

Sa konferencije u Privrednoj komori Vojvodine            Onlajn konferenciju na temu „Perspektive privrede Vojvodine nakon pandemije
COVID-19“, u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i kompanije „Kolor
medija komunikejšn“, održana u PKV u utorak, 02. juna, otvorio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor. Cilj konferencije je podela iskustava zemalja u regionu i sagledavanje realnih posledica pandemije Covid-19, kao i iniciranje daljih održivih mera u vidu prevazilaženja negativnih ekonomskih i svih ostalih posledica po ekonomiju i društvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF PROJEKAT: Carbon Capture by self-drying Schiff Base MOFs

Zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu            Emisija CO2 u atmosferu i odgovarajući efekat staklene bašte predstavlja glavni antropogeni faktor klimatskih promena. Zbog toga je rešavanje problema CO2 jedan od gorućih problema današnjice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com