Sun05162021

Poslednja izmena:11:22:08 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Goran Eror: Ponosan treba da je svako ko se bavi poljoprivredom

Goran Eror            Da li je reč o izuzetku ili mladom čoveku kojeg je Bog pogledao i pomogao mu da ispolji različite sposobnosti?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Era veštačke inteligencije počinje na novosadskom PMF-u

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu            Na Konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izbor novih master studijskih programa iz oblasti veštačke inteligencije, nagrađen je predlog Departmana za matematiku i informatiku, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Marija Vujaković: Decenija BSC Informativnog centra

Marija Vujaković i Tatjana Bojanić

            Infоrmаtivni cеntаr zа pоslоvnu stаndаrdizаciјu i sеrtifikаciјu (BSC Infоrmаtivni cеntаr) osnovala je AP Vojvodina оsnivаčkim аktоm Vlаdе АP Vојvоdinе sa ciljem da pomogne plasiranje domaćih proizvoda i usluga na inostrana tržišta, ispunjavajući propisane evropske i svetske standarde. Širok dijapazon delovanja BSC centra između ostalog je: omogućavanje implementacije svih  potrebnih  standarda u proizvodni proces, pružanje pomoći preduzećima da savladaju tehničke barijere i primenom potrebnih standarda postanu konkurentni, izrada potrebne tehničke dokumentacije koju zahtevaju relevantne EU Direktive i harmonizovai standardi, stalne obuke korisnika usluga, dok Sertifikaciono telo potvrđuje kompetentnost osoblja izdavanjem akreditovanog sertifikata u skladu sa zahtevima standarda SRPS ISO 17024.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Marija Vujaković: BSC centar uključen u nacionalnu infrastrukturu kvaliteta

Marija Vujaković

            Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC centar) svojim programima svake godine difiniše promociju nacionalne standardizacije ali, trebalo je da prođe 10 godina da bismo došli do potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Institom za standardizaciju Srbije (ISS). Za mene kao direktora BSC centra ovo je jako značajan događaj gde smo konačno došli do ovakvog sporazuma i da na neki način budemo uključeni u nacionalnu infrastrukturu kvaliteta - izjavila je Marija Vujaković, direktorica BSC centra u Novom Sadu povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji između ISS i BSC upriličenog 19. novembra 2020, u prostorijama BSC-a. Sporazum su potpisale Tatjana Bojanić, direktorica ISS i Marija Vujaković, direktorica BSC centra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Potpisan Sporazum o saradnji između ISS i BSC

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji

            Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) i Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju (BSC centar) Novi Sad potpisale su Tatjana Bojanić, direktorica Instituta i Marija Vujaković je u prostorijama BSC centra u Novom Sadu, u četvrtak, 19. novembra 2020. Cilj ovog sporazuma je da omogući poslovnim subjektima lakši i brži pristup bazi kompleksnih tekstova važećih srpskih (evropskih i svetskih) standarda, značajnim korisnicima iz Vojvodine. Na ovaj način BSC centar je uz centre u Valjevu, Kragujevcu, Zaječaru, Subotici,  postao još jedan regionalni infocentar Instituta za standardizaciju Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Univerzitet Privredna akademija Novi Sad: I posle 20 godina najvažniji je kvalitet

Obraćanje prof. dr Marka Carića na KZN u Media Info Centru            Obeležavanje jubileja, 20 godina od osnivanja Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prvog privatnog akreditovanog univerziteta u AP Vojvodini, usled epidemiološke situacije biće odloženo za proleće, dok će deo sredstava namenjen za proslavu biti usmeren u humanitarne svrhe, za lečenje male Kragujevčanke Minje Matić, obavestio je predstavnike medija na konferenciji održanoj u utorak 17. novembra, u Media Info Centru, prof. dr Marko Carić, rektor Univerziteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nova COST akcija LEAD-ME nova šansa za istraživače

Doc. dr Miroslav Vujičić sa novosadskog PMF-a imenovan za menadžera projekta            COST je program finansiranja od strane EU koji omogućava istraživačima da uspostave svoje interdisciplinarne istraživačke mreže u Evropi i šire. Program obezbeđuje sredstva za organizovanje konferencija, sastanaka, škola za obuku, kratkih naučnih razmena ili drugih aktivnosti umrežavanja pri širokom spektru naučnih tema. Nova akcija LEAD ME kroz saradnju stvoriće okruženje gde ljudi i ideje mogu da se razvijaju i to oko centralnog pitanja pristupačnosti u medijima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

TREĆI REGIONALNI POSLOVNI FORUM USPEŠNO ORGANIZOVAN U PRIVREDNOJ KOMORI VOJVODINE

Čestitke organizatorima na besprekorno organizovanoj online konferenciji            Treći regionalni poslovni forum u organizaciji Skupštine AP Vojvodine, Pokrajinske Vlade, Privredne komore Vojvodine i Razvojne agencije Vojvodine, zajedno sa Skupštinom evropskih regija ( AER), Fondom „Evropski poslovi“ i Evropskom preduzetničkom mrežom, održan je u ponedeljak, 10. novembra u Privrednoj komori Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Zadružni savez Vojvodine: Razgovori na temu novih trendova u voćarstvu

Jelena Nestorov, Mauricio Vala, Radislav Jovanov i Mile Savić na sastanku u ZSV            U prostorijama Zadružnog saveza Vojvodine u četvrtak, 5. novembra 2020. godine, održan je sastanak između predsednika Saveza Radislava Jovanova, uspešnog italijanskog investitora koji više od jedne decenije živi u Srbiji Mauricija Vale, i Mileta Savića, vlasnika Agro Letača D.O.O. Inđija,  renomirane domaće kompanije koja se bavi proizvodnjom i prodajom betonskih stubova i opreme za protivgradnu zaštitu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Iz brodogradilišta „Bomeks” porinut najveći brod ikada izrađen u Zrenjaninu

Trenutak kada je gradonačelnik Simo Salapura označio porinuće broda            U petak, 06. novembra 2020. godine, u brodogradilištu „Bomeks” kraj Perleza, svečano je porinut hemikal rečni tanker, najveći koji je do sada proizveden u brodogradilištu. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura imao je čast da razbije bocu šampanjca o trup broda, što je tradicionalni običaj prilikom prvog porinjanja broda u vodu. Svečanom porinuću prisustvovali su i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić i druge brojne zvanice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

PRVI PUT - MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM ONLAJN

Plakat kao poziv za praćenje i učešće na Sajmu            Novosadski sajam razvio platformu za virtuelne sajmove, pa će tako upriličiti brzo, lako, raznovrsno, interaktivno i globalno povezivanje i predstavljanje biznisa od 14. do 18. Decembra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Onlajn jesen u Privrednoj komori Vojvodine

Boško Vučurević            - Izostanak susreta  privrednika iz Vojvodine sa kolegama iz Slovačke, Austrije, Rumunije, Mađarske, Ruske Federacije, Maroka, Tunisa, sasatanak sa predsednikom Privredne komore Pariza, predstavljanje Vojvodine u Frankfurtu,  samo su neki od poslovnih foruma na kojima su privrednici  trebalo da se sretnu i razgovaraju o unapređenju poslovanja. Umesto o tim rezultatima mi sada pričamo o posledicama Kovida-19 i kako oporaviti privredu. To jeste najteže, ali nam je to sada prioritet i mi smo se odmah uključili kao jedinstveni  komorski sistem da uobličimo zahteve privrede koji su uticali na set donetih mera ekonomske politike - rekao je predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i nastavio:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...