Wed10202021

Poslednja izmena:08:53:33 AM

Back PRIVREDA

Privreda

O merama podrške pčelarstvu u Privrednoj komori Vojvodine

Sa tematskog skupa u Privrednoj komori Vojvodine            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 19. marta 2021. godine, održan je tematski skup „Mere podrške za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine“ u organizaciji Privredne komore i Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Privredna komora Vojvodine domaćin Okruglog stola Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji

Zajednički snimak domaćina sa Grupom frankofonih ambasadora u Srbiji            Grupa frankofonih ambasadora u Republici Srbiji posetila je Privrednu komoru Vojvodine, gde je održan okrugli sto o privrednoj saradnji.
            Predsednik privredne komore Vojvodine Boško Vučurević izrazio je zadovoljstvo  što je skup organizovan u komori, a na inicijativu predsedavajućeg Grupe frankofonih ambasadora u Republici Srbiji, ambasadora Egipta  NJ.E. Amra Alguvejlija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

ZSV i NLB Banka a.d. Beograd nastavljaju poslovnu saradnju

Radislav Jovanov (desno) i Vladimir Čaprić            Za realizaciju raznih investicionih projekata, te obavljanje predstojećih setvenih radova, izvori finansiranja uz savetodavnu podršku su od ogromnog značaja za zadružni sektor - istaknuto je prilikom potpisivanja Protokol o saradnji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) sa NLB Bankom a.d. Beograd, u sredu, 10. marta 2021. godine u prostorijama ZSV. Rešavanje problema likvidnosti, posebno u uslovima otežanog poslovanja, kakvi su bili prošle godine, samo je jedan od razloga uspešne saradnje sa ovom poslovnom bankom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Privredna komora Vojvodine: Predstavljen konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Sa KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Tematski skup„Predstavljanje konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam“, održan je u utorak, 09. marta 2021. godine, u Privrednoj komori Vojvodine .
            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je Privredna komora Vojvodine sa zadovoljstvom prihvatila da bude mesto gde će biti predstavljeni programi podrške privredi na pokrajinskom nivou.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

Sa jedne od manifestacija na PMF-u            Dan otvorenih vrata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu je - subota, 13. mart od 9.00 časova. Usled situacije sa pandemijom virusa COVID-19, ovog vikenda PMF vas vodimo na virtuelno druženje i putovanje sa svojim studentima preko Zoom platform. Oni najhrabriji su pozvani da se takmiče na Geoolimpijadi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

I PMF-ovci na listi najcitiranijih naučnika

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu rasadnik svetski priznatih naučnika            Na nedavno objavljenoj listi prvih 2% najcitiranijih naučnika u svetu prema citiranosti u 2019. godini, koja je rezultat najnovijeg istraživanja Univerziteta Stenford (Stenford University), Sjedinjene Američke Države, objavljenog krajem 2020. godine, nalazi se 63 naučnika iz Republike Srbije, među kojima je devet sa Univerziteta u Novom Sadu, a četiri sa Prirodno-matematičkog fakulteta: prof. dr Neda Mimica-Dukić, prof. dr Dušan Jakovetić, prof. dr Stevan Pilipović i prof. dr Biljana Abramović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Nova šumska mehanizacija JP Vojvodinašume u Šumskoj upravi Morović

Nova mehanizacija umnogome će olakšati rad            Seča i izrada drvnih sortimenata predstavlja važan i neodvojiv deo integralnog gazdovanja i obnove šuma. Pri tome, posebno je značajno da se sve seče obnove šuma sprovedu blagovremeno i sveobuhvatno kako bi šume, kao dobro od opšteg interesa bile održivo korišćene, obnavljane i negovane sa ciljem unapređenja opšteg stanja istih. Imperativ i obaveza JP „Vojvodinašume“ jeste trajnost gazdovanja šumama uz zadovoljenje ekonomskih, ekoloških i socijalnih kriterijuma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Radislav Jovanov, predsednik ZSV: Sve čvršća sinergija države, struke i zadrugara

Radislav Jovanov, predsednik Zadružnog saveza Vojvodine            Povodom predstavljanja „Programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnički razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije“, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) u saradnji sa Ministarstvom o brigu o selu, organizovao je posetu ministra Milana Krkobabića sa saradnicima Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ Bač, kao reprezentu uspešnosti. Ovo je jedna od tri zadruge u opštini Bač, koja je dobila bespovratna sredstva iz projekta „500 zadruga u 500 sela“ i koja beleži odlične rezultate.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Dr Steva Panić: Udruženi do boljih uslova života na selu

Dr Steva Panić            Zakonom o ministarstvima donetim 26. oktobra 2020. godine, prvi put u istoriji Srbije, osnovano je Ministarstvo za brigu o selu sa ciljem da u okviru svojih nadležnosti aktivno utiče na poboljšanje uslova života i rada stanovništva u seoskim sredinama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vojvodina Metal Klaster predstavila projekat SoK u Knjaževcu

Brojne pogodnosti za zaposlene u metalskom sektoru            Vojvodina Metal Klaster predstavila je nedavno projekat „SoK“ preduzetnicima i zaposlenima u metalskom sektoru u Knjaževcu i okolini, koji su tom prilikom upoznati sa mogućnostima udruživanja i brojnim besplatnim podrškama koje pruža - sinergiju znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP Vojvodina Metal Klastera.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Marina Balaban: Uz poljoprivredu i turizam je izazov i šansa za razvoj opštine Bač

Marina Balaban u razgovoru sa predstavnicima medija            Brojni su turistički resursi Opštine Bač. Kroz bačku opštinu Dunav protiče u dužini od 43 km. Na njegovim obalama podignute su reprezentativne čarde. Na jezero Provala, podignuti su brojni sportski sadržaji i najlepše kupalište u opštini. U Opštini Bač su Bačka tvrđava iz XIV veka, Manastir Bođani i Franjevački samostan. Tursko kupatilo, gradska kapija „Šiljak“, pravoslavne crkve u Baču, Plavnoj, Vajskoj i Malom Baču, evangelistička crkva u Selenči, katoličke u Baču, Vajskoj, Selenči i Plavnoj, Bačkom Novom Selu, te Kapela Sv. Antuna na desnoj obali nekadašnje reke Mostonge, prava su riznica sakralnih i kulturnih spomenika na ovom području. U Selenči se nalazi Centar za organsku proizvodnju koji je uticao na razvoj sektora organske poljoprivrede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Miloš Vuković: Prerada i stvaranje novog proizvoda krajnji cilj ZZ Zadrugar

Miloš Vuković            Aktivnosti Ministarstva za brigu o selu, u okviru projekta „500 zadruga u 500 sela“ i akcije dodele bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološkog razvoja zadruga, koji je u saradnji sa Akademskim odborom za selo Srpske akademije nauke i umetnosti, ustanovljen 2017. godine, se nastavljaju. Organizator jedne od aktivnosti pomenutog projekta, bila je i poseta Zemljoradničkoj zadruzi „Zadrugar“ u Baču, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), a povodom predstavljanja programa podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na teritoriji Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...