Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA

Privreda

Katarina Obradović Jovanović dobitnica nagrade za poseban doprinos razvoju zadrugarstva - Radislav Jovanov

Katarini Obradović Jovanović najviše priznanje ZSV uručila je mr Jelena Nestorov

            Ovogodišnja nagrada Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) - „Radislav Jovanov“ dodeljena je Katarini Obradović Jovanović, pomoćniku ministra privrede iz Sektora za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, za istrajnost i zajednički rad sa Radicom Jovanovim na formiranju novog pravnog okvira za poslovanje zadruga i rešavanju pitanja zadružne imovine, odnosno društvene imovine koja nije bila uknjižena kao zadružna. Nagradu je predela mr Jelena Nestorov, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Mr Jelena Nestorov: Poljoprivredi potrebna dugoročna rešenja

Mr Jelena Nestorov

            Na kraju kalendarske, sumiraju se rezultati u godini na izmaku. Tom povodom, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV), 28. decembra organizovana je na “Dedinom salašu” blizu Čeneja, tradicionalna svečanost za predstavnike vlasti, zadruga, medije, uz dodelu nagrada zaslužnima, neposredno ili posredno povezanim za oblast poljoprivrede i zadrugarstva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Laureati nagrade Poljoprivrednik nove generacije

Nagrađeni mladi poljoprivrednici generacije 2023.            Konferencija „Poljoprivrednik nove generacije“, u organizaciji istoimenog Udruženja, ima za cilj afirmaciju mladih poljoprivrednika sa teritorije Srbije koji se agrarnom proizvodnjom bave na najsavremeniji način uz primenu moderne tehnologije. Dodela priznanja najboljima održana je 21.12.2023., u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, treću godinu za redom, pod sloganom: „Njihova snaga su znanje i inovacije, oni su budućnost agrara i ponos nacije, oni su poljoprivrednici nove generacije".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

FIMEK: OŠ Bratstvo jedinstvo, Kucura, najuspešnija na Danima informatike u školama Vojvodine 2023

Zajednički snimak nagrađenih i organizatora projekta    Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 20.12.2023. godine održana je završna svečanost projekta „Dani informatike u školama Vojvodine 2023“. Na završnoj svečanosti proglašene su najuspešnije škole i učenici koji su učestvovali na takmičenju. Plaketa "Prof. Stjepan Han" za postignut uspeh u okviru akcije "Dani informatike u školama Vojvodine" dodeljena je OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Kucuri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Vesti iz Zadružnog saveza Vojvodine

Mr Jelena Nestorov i prof. dr Radovan Pejanović            Mr Jelena Nestorov slavodobitnik je priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" - nagrade ustanovljene 2000. godine u sklopu projekta "Put ka vrhu", pod pokroviteljstvom Privredne komore Vojvodine i u saradnji Novosadskog univerziteta, Javnog servisa RTV Vojvodine i Media Inventa d.o.o. Nagradu predsednici Zadružnog saveza Vojvodine uručio je predsednik Komisije za dodelu priznanja, prof dr Radovan Pejanović, nekadašnji rektor Novosadskog univerziteta, a sada predsednik Nadzornog odbora fonda za nauku Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Prof. dr Marko Carić laureat Povelje Kapetan Miša Anastasijević

Prof. dr Marku Cariću priznanje su uručili prof. dr Radovan Pejanović (levo) i Vlado Markanović            Za dosadašnji uspeh i postignuća prof dr Marko Carić, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK), Univerzitet Privredna akademija Novi Sad, dobitnik je ovogodišnje Povelje „Kapetan Miša Anastasijević“ za razvoj visokoškolskog obrazovanja, čime se našao u grupi među 20 izuzetnih pojedinaca koji su svojim primerom doprineli afirmaciji privrednog i društvenog stvaralaštva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

FIMEK domaćin tribine o ženskom preduzetništvu i privrednom razvoju

Zajednički snimak učesnika tribine            Tribina pod nazivom: "Žensko preduzetništvo i privredni razvoj“ održana je u petak, 15. decembra 2023. godine u amfiteatru „Prof. dr Slavko Carić“ na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu. Tribina je deo projekta u organizaciji udruženja „Asistent“, podržanog sredstvima iz budžeta grada Novog Sada - Gradske uprave za privredu i FIMEK-a. Opšti cilj projekta je unapređenje znanja o poreduzetništvu i mogućnostima koje ono pruža ženskom delu radno sposobne populacije Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Jačanje digitalne komunikacije o održivosti u turizmu i kulturi između SAD-a i Srbije

Profesori i studenti novosadskog univerziteta u poseti Univerzitetu Južna Florida u novembru 2022. godine            Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu sprovodi jednogodišnji projekat "Jačanje digitalne komunikacije o održivosti u turizmu i kulturi između SAD-a i Srbije" finansiran od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, u okviru programa saradnje univerziteta. Ova aktivnost se nadovezuje na prošlogodišnji projekat Ambasade prevođen Univerzitetom Južne Floride koji se fokusirao na upotrebu informacionih tehnologija za razvoj kulturnog turizma između SAD-a i Srbije. Tada je ustanovljeno da se viđenje održivosti i njenog značaja u kontekstu turizma i kulture razlikuje između ove dve države.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Poslovni rezultati PKV na kraju kalendarske 2023. godinu

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine    - Sva vrata su Vam otvorena, svetla upaljena, kao u vašem domu, jer takvom dobrodošlicom Privredna komora Vojvodine (PKV) dočekuje svoje goste - istakao je na početku pozdravnog govora, Boško Vučurević, predsednik PKV na tradicionalnom skupu organizovanom krajem godine, koji ova značajna privredna institucija priređuje za privrednike, partnere i svoje saradnke, te predstavnike sedme sile.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Srednja škola Svetozar Miletić: Za dobrog kuvara kuvar osim znanja važna je i praksa

Zoran Okulić            Hrana, univerzalno kulturno iskustvo i društveni fenomen danas se posmatra sa aspekta savremenih filozofskih i stvaralačkih/umetničkih principa, dok se gastronomija smatra interdisiplinarnom naukom tesno povezanom sa medicionom, tehnologijom, higijenom... Povezanost gastronomije najizraženija je sa turističkom privredom. Jedan od razloga procvata gastro turizma je što svaki turista jednu trećinu svog budžeta troši na hranu, i što raste broj „putnika“ čiji je glavni razlog putovanja sticanje kulturološkog, socijalnog i estetskog iskustva upoznavanja jedne destinacije posredstvom hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

Privredna komora Vojvodina na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Visoke zvanice u poseti štandu Privredne komore Vojvodine            Iz godine u godinu potvrđuje se značaj rada Privredne komore Vojvodine (PKV), institucije koja spaja i povezuje privredne subjekte kroz brojne aktivnosti u kojima preuzima aktivnu ulogu lidera.
            - Prošle godine se pokazalo dobrim, a ove se to i potvrdilo, da je samostalan nastup Sajma turizma bio pun pogodak. Posećuju ga oni koji znaju šta hoće da vide, šta da nađu, koje ukuse da probaju i smatram da je ovo još jedna uzlazna stepenica u razvoju ove sajamske manifestacije - primećuje Branislav Mamić, sekretar Sektora usluga, srećan zbog prijatelja sa sajma, ali i zbog Komore, koja je ove godine u jednom neobično „poslovnom minimalizmu“, imala zapažen nastup sa preko 30 izlagača na svom štandu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...

CASEIFICO La Dea d.o.o. Gelpi Christiana

Gelpi Christian            Za kratko vreme ime Gelpi Christiana i njegove mlekare „La Dea“ širom zemlje biće prepoznato po sjajnim rukom rađenim polu tvrdim sirevima. Caseifico, iliti mlekara „Boginja“, smeštena je u Orašac, gde je 1804. u Marićevoj jaruzi doneta odluka o podizanju Prvog srpskog ustanka pod vođstvom Karađorđa. Zbog istorijskog značaja Orašac je 1979. godine svrstan u kulturno dobro od izuzetnog značaja. Njegovi posetioci, turisti, od pre dve godine, imaju još nekoliko razloga za obilazak ovog kraja, a to je sve veći broj produktera koji su se sa svojim visokokvalitetnim proizvodima u poslednje vreme pojavili na tržištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opširnije...