Sat03062021

Poslednja izmena:01:16:09 PM

Back REPORTAŽE

Reportaže

Marko Princip: AGROL ima premium kvalitet za premium kupce

 • PDF

Jovana, Vladislav i Marko            Model što brže implementacije znanja stečenih kroz obrazovni sistem u praksu poželjan je i očekivan sled ciklusa profesionalnog usmerenja. Mlad čovek oficijelnog obrazovanja, novom energijom i radikalnijim idejama u prilici je da znatno produži radni vek i mogućnost sprovođenja svojih ciljeva. Marko Princip sa zvanjem Import Export Manager-a je i obrazovan i mlad. Radnu praksu od malena sticanu u privatnom porodičnom biznisu, nadogradio je teorijskim znanjima na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, i kao diplomirani agroekonomista danas je na pragu preuzimanja najvećih odgovornosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marko Brzak: Biti Chef prestižne kuhinje Salaša 137

 • PDF

Marko Brzak            Dobra osnova stečena u SŠ „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu, dinamičan profesionalni start u zemlji i inostranstvu, radoznalost, kreativnost, kvalifikovali su pre gotovo sedam godina, danas dvadesetdevetogodišnjeg Marka Brzaka za Chef-a prestižne kuhinje Salaša 137 na Čeneju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Riblji specijaliteti od rečne ribe na Salašu 137

 • PDF

Dragan Vukota Vukotić            Posledice ograničenja 2020. najviše su se odrazile na turističku privredu. Bez rezultata ostali su brojni turistički činioci, ali oni koji su takođe pretrpeli ogromnu štetu bili su organizatori manifestacija. Sunovrat je nastupio posle godina ekspanzije manifestacionog turizma, posebno gastro-turističke orijentacije. U toku minule godine one su ili preskočene, ili svedene na minimum. Ali, ako su neke od konkretnih akcija izostale, ideje nisu. A kako bi spremno predupredili neprijatna iznenađenja u ovoj godini, organizatori su energiju usmerili na primerena druženja, sa ograničenim brojem gostiju, koja će svojim sadržajima privući posetu i ispuniti očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Janko Pinćer: Riblji specijaliteti za prvo mesto

 • PDF

Janko Pinćer            Najbolji među najboljima, vrsni poznavalac rečne ribe, od geografije, njenog čišćenja do finalnog proizvoda na tanjiru. Pobednik nebrojanih takmičenja u zemlji i inostranstvu, bilo da se radilo o kuvanju riblje čorbe/paprikaša ili pečenoj ribi. Mentor je mladim naraštajima koji su krenuli njegovim stopama. I sve zbog ljubavi prema ribi. To bi ukratko bio deo iz profesionalne karte Janka Pinćera, jednog od simbola kuvanja pod okriljem prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Obuka za nastavnike i nastavnice osnovnih i srednjih škola na temu klimatskih promena

 • PDF

Klimatske promene vidljive na svakom koraku            Pozivaju se zainteresoani da se prijave na Obuku za nastavnike i nastavnice na temu klimatskih promena, koju organizuje WWF Adria-Srbija (Svetska organizacija za prirodu), u okviru projekta „Da nam klima štima”, koji podržava Vlada Švedske. Cilj obuke je razvijanje kompetencija nastavnika i nastavnica za primenu interdisciplinarnog pristupa obrazovanju o klimatskim promenama i upotrebu različitih digitalnih alata i interaktivnih tehnika učenja u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ana Pavlović: Upoznajte planinu Cer na Međunarodni dan turističkih vodiča

 • PDF

 Jedinstven doživljaj Cera            Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Ana Pavlović, licencirani turistički vodič, u želji da se što veći broj zaljubljenika u prirodu i ljubitelja planine Cer upozna sa planinskim draguljem i istorijskim gorostasom među planinama, poklanja besplatnu turističku šetnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stevan Baluban: Jezerce Ogledalce

 • PDF

Stevan Baluban            Imam, između ostalog, na računaru dva foldera. Jedan se, očekivano, zove „Gljive FG koje tražim“ i u njemu se nalaze gljive za koje znam da ih na FG ima ali ih ja još nisam pronašao i napravio lepe fotke sa njima. Tu ima više stavki i povremenu u spisak dođe i po neka nova gljiva, a ono što pronađem leti sa spiska. Ipak se spisak uglavnom ne smanjuje jer se stalno dopunjava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Februar u znaku ljubavi i vina

 • PDF

U ambijentu Vinarije Vinum u Sremskim Karlovcima            Iako najkraći u godini, februar je mesec koji nas asocira na najuzvišenije osećanje, a to je ljubav. Hrišćani 14. februara proslavljaju žaštitnike iskrene ljubavi, pravoslavni vernici obeležavaju Svetog Trifuna, zaštitnika vinara, bračne ljubavi i vernosti i iscelitelja, a rimokatolička crkva slavi uspomenu na episkopa Valentina, zaštitnika zaljubljenih.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandra Popović pobednica konkursa za najlepšu zimsku fotogrfiju Novog Sada

 • PDF

Aleksandra Popović            Aleksandra Popović iz Novog Sada, student III godine Fakulteta tehničkih nauka (FTN), Odsek scenska arhitektura, tehnika i dizajn, pobednica je nagradnog foto konkursa  pod nazivom „ZIMSKA FANTAZIJA U NOVOM SADU - BIRAMO NAJLEPŠE ZIMSKE FOTOGRAFIJE“ u trajanju od 08. decembra 2020. do 22. januara 2021. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za Gljivarsko društvo Novi Sad sezona traje čitavu godinu

 • PDF

Sa prvog ovogodišnjeg sastanka članova GDNS            Gljivarsko društvo Novi Sad, osnovano 2004. godine, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana, u cilju proučavanja gljiva sa aspekta njihove zaštite i unapređivanja njihovih staništa, edukacije stanovništva u smislu formiranja prosvećenog odnosa prema ovim organizmima i razumnog i održivog korišćenja prirodnog resursa, po običaju, radno je ušlo u svoju 17 godinu postojanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020

 • PDF

Sa prigodne svečnosti u holu Izvršnog veća Vojvodine            Maša Rapajić sa Medicinskog fakulteta  najbolji je student Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020. Nagrada se dodeljuje u vidu sertifikata i novčanog iznosa od 200.000 dinara, a tradicionalni finansijski pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Osim Nagrade za najboljeg studenta Univerziteta u školskoj 2019/2020., Maša Rapajić je i student generacije u oblasti medicinskih nauka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SVE SPREMNO ZA IZBOR MISS TURIZMA SRBIJE 2021

 • PDF

Sa prethodnog izbora za Miss            Organizacija Miss Turizma Srbije pod licencom Miss Tourism World već sedmu godinu za redom organizuje najprestižniji događaj u Srbiji, promovišući turizam kako u Srbiji i regionu, tako i u celom svetu, i sve to pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i podršku Turističke organizacije Srbije i drugiih prijatelja i medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com