Sat09212024

Poslednja izmena:08:21:40 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Regeneracija Dunava u Bačkom Monoštoru

  • PDF

Magični i uvek privlačni Bački Monoštor            Nakon nekoliko godina potpune apstinencije u domeni kvalitetne igranke, Regeneracija Dunava se od 30.06. - 02.07. vraća u Eko Centar u Bačkom Monoštoru, da još jednom zapljusne Vašu problemima i stresom natopljenu svakodnevnicu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bač(k)om mirisali kulen i kobasice

  • PDF

Zajednički snimak organizatora i nagrađenih            Turistička organizacija opštine Bač organizovala je devetu po redu tradicionalnu gastronomsku manifestaciju „Bačka kulenijada i kobasicijada“ u Gradskom parku u Baču, 30. aprila 2022. godine. Prem rečima Darka Vojnovića, direktora Turističke organizacije, na manifestaciji je bio prijavljen rekordan broj ekipa. U kategoriji najbolji kulen, slanina i kobasica se takmičilo 18 izlagača, dok se u pravljenju i pečenju kobasice na licu mesta takmičilo 13 ekipa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi imidž Međunarodnog festivala kobasica Klobásafest 2022

  • PDF

Ana Horvat            Međunarodni festival kobasica „Klobásafest 2022“ u Bačkom Petrovcu održan je 12. februara uz veliki broj učesnika, izalagača i posetilaca, a kvalitet prikazanog bio je pravi razlog druženja uz degustiranje mrsnih domaćih delikatesa, a ne lepo vreme toga dana.       Međunarodni festival kobasica „Klobásafest“ održan je sedmi put, prvi put u organizaciji Udruženja Klobásafest-a osnovnog jula prošle godine u cilju pospešivanja rada i privlačenja većeg broja učesnika i publike, kao i promocije Bačkog Petrovca kao vidljive destinacije na turističkoj mapi, za koje postoje jaki razlozi da ga turisti posete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Doprinos manifestacija razvoju sela

  • PDF

Dragan Vukota Vukotić            „Najuspešnija do sada“ - ocena je VIII gastro-manifestacije „Beloblatska kobasica“ izrečena od strane njenih učesnika i gostiju. Više od 150 izlagača bilo je zadovoljno prodajom, kupci kupljenim domaćim, taze nadevenim kobasicama i ostalim mesnim prerađevinama. Po prvi put dvodnevna, ova svetkovina je privukla 20.000 gostiju, koji su mogli da uživaju u pažljivo osmišljenim programima i da se snabdeju solidnim zalihama kvalitetnih proizvoda. Zaslužni za ovu i ovakvu manifestaciju su njeni organizatori, MZ Belo Blato i Turistička organizacija grada Zrenjanina, i sve to pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. Realizaciju planiranog po najvišim kriterijumima, menadžment i logistiku, kao i u većini uspešnih vojvođanskih manifestacija, potpisuje BIN Marketing - Agencija za organizaciju umetničkih događaja i Dragan Vukotić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Markuš: Beloblatska kobasicijada u znaku tradicije i dobrog ukusa

  • PDF

Miroslav Markuš            Šta je to što „Beloblatsku kobasicijadu“ izdvaja od drugih manifestacija, što privlači posetioce da dođu u ovo selo od 1.000 stanovnika i uvećaju ga 10 do 15 puta? Miroslav Markuš, predsednik Mesne zajednice i predsednik Organizacionog odbora turističko-gastronomske manifestacije „Beloblatska kobasicijada“, objašnjava to gostoprimljivošću meštana koji rado dočekuju goste i znaju da im boravak u njihovom mestu učine ugodnim; kvalitetnim proizvodima i pažljivo odabranim programima; maskotom manifestacije Janka, koji napravljen od trske i u narodnoj nošnji, sa prepoznatljivom kobasicom stoji na ulazu u selo i koji je i ovoga puta 5. i 6. februara dočekivao goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana manifestacija Manić Tisa 63

  • PDF

Sa dodele nagrada majstorima kobasice            U subotu, 11. decembra 2021. u Novom Bečeju na Tisi, održana je 9. Međunarodna ribolovačka - gastro manifestacija “MANIĆ-TISA 63”. U pecanju Manića takmičilo se 25 ribolovaca, ali ove godine nažalost nije ostvaren ulov usled nepovoljnog vodostaja i vremenskih uslova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

22. Futoška kupusijada i promocija najkvalitetnije vrste domaćeg kupusa

  • PDF

Miroljub Janković, predsednik Udruženja Futoški kupus            Manifestacija „Futoška kupusijada“, u čast autohtone sorte kupusa kakav se uzgaja i prerađuje u Futogu, kraj Novog Sada, u mestu gde je u jednom istorijskom trenutku i nastala u ovom nekada trgovištu kraj Dunava, održana je po 22. put u subotu, 06. novembra 2021. godine. Promocija projekta ovog proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, odvija se kroz promociju privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude mesta. Priprema jela od kupusa, od kojih je nastala i knjiga recepata „Jela od kupusa“ sigurno je najatraktivniji deo manifestacije koji svake godine privuče veliki broj posetilaca. U njenoj realizaciji učestvuju: MZ, KC „Mladost“, Udruženje „Futoški kupus“ i Poljoprivredna škola sa Domom učenika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan VI Festival vojvođanskih festivala - ROGALJ

  • PDF

Sa svečanosti uručenja priznanja ovogodišnjih laureatima            Na kultnom vojvođanskom Salašu 137, na Čeneju, nadomak Novog Sada održan je 6. festival vojvođanskih festivala - ROGALJ, koji je okupio brojne manifestacije iz Vojvodine -Mužlje, Novog Bečeja, Šida, Turije, Bačkog Petrovca, Kovilja, Srbobrana, Čerevića, Bačke Palanke, Bačkog Jarka, Rivice, Deliblata, Subotice, Vrdnika, Stare Pazove, Iriga i mnoge druge. Preko trideset oraganizatora predstavilo je svoje manifestacije. Gosti ovogodišnjeg Roglja bili su predstavnici opštine Krupanj sa manifestacijom „Plodovi Rađevine“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CUBO fest 2021 - odgovor izvrsnosti usluga i izazova

  • PDF

U ambijentu CUBO festa            Odabir jela za kreiranje novog menija i vina za vinsku kartu Cubo concept bar&restaurant, Novi Sad, razlog su održavanja Cubo fest-a, koji sa sve više uspeha privlači pozornost publike raspoložene za ovakve iskorake u sofisticiranoj prezentaciji i popularizaciji ponuđenih sadržaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno završen 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

  • PDF

Laureati u ovogodišnjoj nagradnoj igri Novosadskog sajma           U halama i na otvorenom prostoru Sajmišta, Novosadski sajam je od 18, do 24. septembra organizovao 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Dugo čekivane priredbe priređene na tradicionalan način, okupile su male proizvođače i velike kompanije. Nastupilo je oko 800 izlagača iz 17 zemalja, organizovano je i 9 kolektivnih izložbi, uz sve do sada poznate i uobičajene segmente.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com