Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE

Institucije

Mr Jelena Nestorov: Zadružni savez Vojvodine epicentar okupljanja poljoprivrednika

  • PDF

Razmena iskustava sa zadrugarima iz Srbije i regiona            Sumiranje rezultata, sređivanje prvih utisaka po zatvaranju 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, održanog u terminu od 21. do 27. maja, je tek počelo, a svi poslenici najveće manifestacije Novosadskog sajma zadovoljni se što se posle nekoliko „mršavih“ godina ovaj događaj vratio u stare okvire. Ishod ove sajamske manifestacije je preko 140.000 posetilaca, 1.100 izlagača iz Srbije i 21 zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni sajam nadmašio očekivanja

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja sajma            Najveća priredba Novosadskog sajma, 89. međunarodni poljoprivredni sajam, održana
je u svom standardnom prolećnom terminu, od 21. do 27. maja. Zadržala je tradicionalni format koji je izlagačima pružio priliku da se predstave u zatvorenom i na otvorenom prostoru najstarije sajamske kuće u ovom delu Evrope.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine širi međuregionalnu saradnju

  • PDF

Mr Jelena Nestorov sa kolegama iz regions na štandu ZSV na Novosadskom sajmu            Zadružni savez Vojvodine (ZSV) je značajan faktor okupljanja zadrugara iz regiona. Tako je bilo i na njihovom štandu ovogodišnjeg, 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji se nakon dve godine održava u uobičajenom, prolećnom terminu. Domaćini, Zadružni savez Vojvodine (ZSV) i njihovi gosti, pored Zadružnog saveza Srbije (ZSS), Zadružni savez Republike Srpske, Hrvatski poljoprivredni zadružni savez i Asocijacija zemljoradničkih zadruga Severne Makedonije, u okviru okruglog stola pod nazivom „Zadrugarstvo u regionu - razmena iskustava“ fokusirali su se na daljem širenju i produbljivanju međuregionalne zadružne saradnje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan PMF-a Novi Sad obeležen dobrim rezultatima i nagradama

  • PDF

Pozdravni govor prof. dr Milice Pavkov Hrvojević         - Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Novom Sadu je fakultet sa najvećim brojem projekata, a nastavnici i naučnici najcitiraniji na Univerzitetu u Novom Sadu. I pored neospornog kvaliteta i fantastične opreme koje poseduju naše laboratorije, nije nam lako, jer dugo već naši smerovi nisu prvi na listi želja budućih studenata. Uprkos tome opstajemo jer naši studenti, kao i oni budući, koji će upisati ovaj fakultet, su veliki zaljubljenici u nauku i zahvaljujući njihovoj strasti i posvećenosti, kao i strasti i posvećenosti naših naučnika i naučnica, mi rastemo i razvijamo se, idući u korak sa vremenom - rekla je dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan fakulteta, na svečanosti održanoj 20. maja. povodom obeležavanja 53. godišnjice ove po mnogo čemu jedinstvene „kuće nauke“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zadružni savez Vojvodine posetila delegacija Islamske republike Iran

  • PDF

Sa sastanka predstavnika ZSV sa delegacijom Irana             Delegacija Islamske republike Iran na čelu sa ambasadorom Rašid Hasanpur Baei-om i prvim savetnikom Davud Zamanijanom posetila je u ćetvrtak, 19. maja, Zadružni savez Vojvodine, gde je održan sastanak sa delegacijom Saveza predvođenom mr Jelenom Nestorov Bizonj, predsednicom Saveza.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF studentski tim sa projektom LARA na pobedničkom postolju Evrope

  • PDF

Svet prepoznaje potencijal srpske mladosti            Prošle godine u oktobru, tim sa Prirodno-matematičkog fakulteta „PANONSKA POSADA”, u sastavu Aleksandar Rončević, Mihailo Milenković, Petar Kapriš i Vladimir Krsmanović, svi sa smera Računarske Nauke, odneo je PRVO MESTO  na nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u kategoriji studentskih inovacija (http://inovacija.org/ ). Oni su razvili inovaciju „Lara" -  sistem za automatsku detekciju nezgoda i spašavanje mornara, koji se sastoji od hardverskih  i softverskih sistema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Privredna komora Vojvodine uručila Kapije uspeha najboljima u 2021

  • PDF

Zajednički snimak laureata sa organizatorima            Tradicionalno, 30. put,  Privredna komora Vojvodine  dodelila je   priznanja za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu.  Svečana dodela upriličena je u hotelu
„Park“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Back to the Golden 80s

  • PDF

Otvaranje programa uz prigodan skeč            Tematsko veče, pod nazivom „Back to the Golden 80s", 53-će po redu, održano je nedavno u Studentskom kulturnom centru „Fabrika". Grupa od 8 studentkinja treće godine modula  hotelijerstva i turizma, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu realizovala je praktičan deo ispita iz predmeta „Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu" pod rukovodstvom predmetnog profesora prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta prof. dr Igora Stamenkovića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gourment sajam i zatvarajuća konferencija projekta Pannonia Gourmet

  • PDF

Izlaganje Vladice Vojinović, konsultanta i projektnog menadžera            U četvrtak 12.05. održana je zatvarajuća konferencija projekta u Gourmet centru u Vrdniku, a istog dana je otvoren Gourmet sajam koji je održan 12. i 13. maja. Na događaju su govorili pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, rektor Educons Univerziteta prof.dr Aleksandar Andrejević, menadžer na projektu Vladica Vojinović, u prisustvu brojnih gostiju iz relevantnih  institucija, organizacija i ključnih aktera u sektoru turizma. Nakon svečanog dela konferencije, organizovana je degustacija Eat Pannonija proizvoda koji su bili izloženi u okviru Gourmet sajma, nakon čega je događaj zaključen sa organizovanim koktelom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Trebinje u znaku vojvođanske tradicije i gastronomije

  • PDF

Vojvođanska delegacija u Trebinju            Minulog vikenda u Trebinju je održana manifestacija „Dani Vojvodine", u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine. Ova turističko - ekonomska manifestacija najbolje objedinjuje i predstavlja turističku ponudu AP Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com